Aranjamente culinare – aperitive decorate

Pornind de la o idee a lui Teo, m-am gandit sa va impartasesc si eu cateva idei de aperitive festive, decorate astfel incat sa nu fie numai delicioase, ci sa ia si ochii pe masa.

“Arici” din grapefruit – cuburi de sunca, cascaval, masline, ardei gras aranjate pe scobitori decorative si infipte intr-un grapefruit.

arici-din-grapefruit_1

arici-din-grapefruit_2

Oua umplute “fete zambitoare” – oua umplute cu pasta de pate de ficat, galbenusuri si unt, decorate cu maioneza, masline si gogosar.

oua-umplute-decorate-cu-smiley-faces

Rosie ciupercuta – tulpina e din morcov, palaria dintr-o jumatate de rosie scobita si bulinutele din smantana

oua-umplute-decorate-cu-ciupercuta

Salata boeuf/salata de vinete “pestisor” – se da forma si se decoreaza cu feliute de masline fara samburi, gogosar si felii de ardei gras verde sau cozi de ceapa.

salata-boeuf_11

masa-festiva_3

Tartine cu crema de branza si ardei sau inele de ceapa – crema de branza la tub se scurge printr-o perforatie in diverse modele pe o felie de paine prajita si se decoreaza cu ardei gras sau felii de ceapa verde.

tartina-cu-crema-de-branza-si-ardei

tartina-cu-crema-de-branza-si-ceapa-verde

Frigarui “caprese” – rosii cherry, branza si masline (in poza e mini-mozarella, dar puteti face si bile de telemea cu o lingura de inghetata, de exemplu) pe pat de salata verde taiata fideluta

dsc09280

Save

0 Replies to “Aranjamente culinare – aperitive decorate”

  1. si nu uita origano si ulei de masline… mai ales la mozarella

  2. […] este mai frumos decorat, cu atat masa de Craciun arata mai deosebita. Desi am incercat diverse idei de-a lungul timpului, anul acesta m-am gandit sa fac ceva diferit si am inceput sa ma gandesc din […]

  3. […] Dacă sunteţi în pană de idei şi se apropie vreo sărbătoare mai aruncaţi un ochi aici, aici, aici, aici şi aici. […]

  4. […] timp, faceţi melcii, le puneţi şi iarbă din salată tocată fin, poate şi  ciupercuţe ca aici şi vă puneţi pe citit. Povestea lui Winnie, melcuşorul care a plecat într-o zi la picnic cu […]

  5. oficial, salivez! : )) si acum mi-e foame, desi tocmai am mancat! : ))

    extraordinare aranjamentele tale, inspirate sau nu de la altii. imi place ca esti tare migaloasa! : D >

    pepenele galben se mai foloseste in locul grape-fruit-ului, dar mai mult la aranjamentele cu fructe.

    salata de beouf arata nemaipomenit! : D > si cata munca e cu “solzisorii” aia!

    imi place foarte mult si ideea cu crema de branza. ma gandesc ca se poate proceda la fel si cu cea la cutie, daca o pui intr-o punga careia ii faci un orificiu. sau se poate folosi si un sprit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.