Bauturi de iarna

Calendaristic e iarna. Dar sincera sa fiu n-o simt deloc, desi crivatul imi taie respiratia cand ies afara si am inceput s-o scot din ce in ce mai rar pe bebelina in vizite turistice printre blocurile din cartier.

Pentru mine iarna = zapada. Multa zapada. Zapada din aia care ii face pe soferi sa injure si pe angajatii de la primarie sa sufere. Sa nu ma intelegeti gresit, nu ma bucur de nefericirea altora, dar atunci cand e zapada, parca nu se mai vede toata mizeria din jur, orasul pare mai frumos si aerul mai usor de respirat. In zile din astea desprinse din pastelurile lui Alecsandri imi place sa stau in casa, sa gatesc ceva bun care sa incinga cuptorul si sa beau o bautura fierbinte care sa imi incalzeasca nu doar mainile, ci si sufletul. Daca si voua va place acelasi lucru, iata ce va recomand sa turnati in cani:

1. Ceai – neaparat un ceai deosebit, indulcit cu miere si cu o felie de lamaie plutind pe suprafata lui. Va recomand ceaiul “Sarbatori fericite” de la Fares sau “Fruit Harmony cu mango si grapefruit” de la Celmar – au un gust care face cinste iernii.

dsc05623

2. Şodou – un amestec de galbenus de ou frecat cu miere si lapte fierbinte. Este foarte bun atunci cand sunteti raciti sau obositi si aveti nevoie de un somn bun.

dsc05666

3. Vin fiert – cred ca e bautura-simbol a iernii in Romania si nu-mi lipseste niciodata din casa in timpul sarbatorilor sub forma de vin rosu, indulcit cu zahar si inmiresmat cu scortisoara, cuisoare, piper si felii de portocala. Hai noroc!

dsc05638

Save

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.