Coşuleţ de primăvară din fâşii de hârtie

Am început să mă pregătesc pentru Paşte şi asta înseamnă întotdeauna şi o curăţenie generală. Am început cu balconul, unde vreau sa îmi creez un spaţiu de relaxare unde să îmi beau cafeaua cu frişcă dimineaţa şi unde să stau cu Eliza la aer atunci când n-o pot scoate afară. Mai întâi am aruncat fără milă tot ce depozitam acolo, lucruri pe care nu le-am folosit şi nici n-o să le folosesc vreodată. Apoi am instalat o măsuţă (mă rog, aproape masă, îi mai trebuie blat), un scaun de plajă şi nişte recipiente în care o să plantez nişte flori şi nişte legume. Un pic de verdeaţă dă întotdeauna un alt aer unui balcon. Şi ca să înveselesc un pic atmosfera am cumpărat o panseluţă din piaţă pe care am pus-o într-un coşuleţ făcut de mine.

dsc00134

Pentru coşuleţ aveţi nevoie de trei fâşii de carton de o culoare şi două de altă culoare, late cam de 3-4 centimetri. Lungimea depinde de dimensiunile coşuleţului. Împletiţi baza coşuleţului, apoi îndoiţi fâşiile în sus, pentru a crea pereţii. Luaţi o bandă nouă şi împletiţi pereţii, alternând culorile. Sper să înţelegeţi mai bine din desen, e chiar uşor de făcut. Eu am folosit scotch din belşug ca să prind pe interior benzile să nu se desfacă în timpul lucrului. La final, am căptuşit coşuleţul cu câteva pungi de plastic şi am pus ghiveciul în el. Pentru Paşte puteţi face unul mai mic în roşu şi galben, de exemplu, în care să puneţi ouăle sau pasca.

untitled1

Şi dacă tot vorbim de balcoane, flori şi altele asemenea, iată ce grădiniţă frumoasă de bloc am întâlnit în plimbările mele. Ciupercile sunt făcute din pietre mari vopsite, puse pe bucăţi de trunchiuri de copaci. Foarte ingenios, felicitări celor care au muncit la acest colţişor!

dsc00136

Save

3 Replies to “Coşuleţ de primăvară din fâşii de hârtie”

  1. foarte frumos cosuletul…multumesc pentru idee, am sa incerc si eu.

  2. […] sunteţi cititori mai noi ai blogului, mai găsiţi aici şi aici idei de decoraţiuni de Paşte publicate anul trecut. Possibly related posts: […]

  3. foarte frumos cosul [combinatia de culori poate fi infinita] si ai dreptate, pietrele-ciuperci sunt vesele foc. : )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.