Cartea de miercuri – Întâlnirea lui Marcello

Întâlnirea lui Marcello e o carte uşurică şi drăguţă, care poate fi citită atât de copiii de 10-12 ani cât şi de adolescenţii care încă mai cred în fiorii primei iubiri, în plimbările prin parc de mână cu persoana iubită şi în romantismul inocent care nu implică să-l vezi pe celălalt dezbrăcat de la a treia întâlnire.  Eu am citit-o zâmbind, mi-a plăcut foarte mult şi o recomand tuturor mămicilor care vor o lectură plăcută de vacanţă.

1949. Într-un mic sat de pescari de pe coasta Italiei, Marcello Romero, fiul unui pescar sărac, visează la frumoasa Elena Gamboccini. Ştie că şansele sale de a avea o întâlnire cu ea sunt mici, căci concurenţa sa este Armond, fiul şi moştenitorul magnatului îngheţatei Cessero. Marcello însă doreşte să respecte tradiţia satului care spune că tatăl fiecărei fete de şaisprezece ani din sat trebuie să primească un cadou, cel care dăruieşte cel mai bun cadou câştigând mâna fetei. Tânărul îşi aduce aminte de cocoşul măcelarului din sat, care îl trezeşte pe domnul Gamboccini în fiecare dimineaţă, şi este convins că a găsit cadoul perfect. Dar cum să facă rost de cocoşul pe care nimeni nu doreşte să-l vândă? Şi chiar dacă l-ar obţine, cât de mult l-ar costa?

Dacă vreţi mai multe detalii, puteţi citi aici o recenzie a cărţii, scrisă tot de mine.

2 Replies to “Cartea de miercuri – Întâlnirea lui Marcello”

  1. Doamne, ajuta!

    foarte frumos ce faceti dumneavoastra aici. o sa va urmaresc de acum inainte blogul. si eu am doua bloguri, unul personal in care scriu diverse si unul care se axeaza strict pe tot ce tine de/pentru/despre copii (asa am si gasit blogul dumneavoastra de fapt, cautand idei de activitati pentru cei mici :P).

    va multumesc pentru ceea ce faceti!

    Irina

    1. Irina, multumesc pentru aprecieri, am vizitat blogurile tale si mi se pare foarte dragute. S-o tii tot asa! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.