Ghici cine iese din ou – puişor din fetru

Această activitate poate fi făcută şi cu copiii mai mici pentru că nu necesită coasere, ci doar lipire. Dacă nu aveţi fetru, puteţi folosi şi carton sau hârtie gumată.

Aveţi nevoie de: fetru alb, fetru galben, sfoară, câteva pene, doi ochişori (îi puteţi înlocui cu mărgele sau năsturei), adeziv pentru textile.

Desenaţi pe o coală de hârtie două ovale, unul mai mare (oul) şi unul mai mic (puiul). Decupaţi. Tăiaţi în două ovalul mai mare, astfel încât să pară un ou spart. Inspiraţi-vă din pozele de mai jos. Transferaţi şabloanele pe fetru, alb pentru ou, galben pentru puişor.

Lipiţi ochişorii pe ovalul de fetru galben:

Acum lipiţi bucăţile de ou pe puişor ca în imaginea de mai jos:

Pregătiţi cuibul: tăiaţi câteva bucăţi de sfoară şi legaţi-le cu un fir de sfoară mai lung, care va fi şi agăţătoarea. Adăugaţi nişte puf să arate ca un cuib adevărat.

Faceţi cu un cutter o mică tăietură în partea de jos şi introduceţi firul de la cuib şi trageţi-l pe dos. Pe site-ul de unde m-am inspirat, aţa pentru agăţat se trăgea din nou pe faţă, dar pentru că nu am avut nişte sfoară mai arătoasă, am lipit-o pur şi simplu pe spate şi am lăsat-o aşa. Dacă vreţi să arate şi mai elegant, puteţi lipi un oval mai mare de fetru alb.

5 Replies to “Ghici cine iese din ou – puişor din fetru”

  1. ca sa fie si mai simplu, se poate confectiona si din carton. [ma refer daca il lucrezi cu niste copii]
    am vazut ca i-ai pus googly eyes. : D

    1. Da, e primul craft la care am folosit googly eyes 🙂

  2. stiu!! chiar am vrut sa scriu ca, de la puiutul asta, ai inceput sa pui ochi. [vezi?? sunt atenta! :D]
    dar ma gandeam ca vii si-mi spui: “am mai folosit googly eyes, dar nu am pus poze pe blog”. : P

  3. de unde ai luat googly eyes?

    1. Laura Frunza says: Reply

      Pe aceia anume i-am luat de la Casa Retro, e un magazin de hobby din Bucuresti, zona Piata Victoriei, dar s-ar putea sa gasesti si la librarie, se numesc ochisori mobili in romana.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.