Masa de Florii – cocktailuri colorate

Ieri au fost Floriile şi în dulcele meu stil caracteristic, am avut invitaţi la masă (asta ca să muncesc iar în loc să mă odihnesc 😀 ). Dar bucuria de a avea pe cineva drag în casă nu se compară cu lenevitul, aşa că am încins şorţul şi cuptorul şi m-am pus pe treabă. Am făcut doradă la cuptor cu garnitură de ratatouille, un chec cu cacao şi glazură de ciocolată şi am inventat un joculeţ de societate, să-i zicem aşa: am tras la sorţi numele unui cocktail şi fiecare şi l-a preparat singur. Pregătisem ingredientele dinainte şi le-am pus la dispoziţie şi fiecare a trebuit să descifreze modul de preparare din nişte foi trase la xerox dintr-o carte despre cocktailuri.

Am pregătit aşa:

Lime shooter: 28 ml de rom alb, sucul de la o limetă, 1 lingură suc de portocale, 1 lingură de frişcă nebătută, cuburi de gheaţă, sfert de limetă pentru servit. Ingredientele se amestecă într-un shaker şi se strecoară într-un pahar. Se decorează cu sfertul de limetă. Poza e cam nereuşită pentru că soţul meu n-a înţeles că trebuie amestecate în shaker şi le-a amestecat în pahar, dar gustul e de nota zece.

Tequila sunrise: cuburi de gheaţă, 60 ml tequila, 175 ml suc proaspăt de portocală, un splash generos de Grenadine (sirop de fructe roşii, se găseşte în Carrefour la sucuri naturale, ambalat în cutie de metal), felie de portocală pentru decor. Se pun cuburile de gheaţă în pahar, se adaugă tequila şi sucul de portocale. Se adaugă Grenadine-ul care se va duce la fund şi va crea un efect spectaculos. Se serveşte cu pai şi felie de portocală ca decor. Acest cocktail a câştigat locul întâi în inima mea 🙂

Chocolate Martini e visul oricărui iubitor de ciocolată. Conţine 60 ml de vodka, 25 de grame de ciocolată neagră cu 75% cacao, 28 ml de frişcă nebătută, cuburi de gheaţă. Frişca şi ciocolata se pun într-un castronel şi se topesc la microunde la temperatură scăzută. Se amestecă bine apoi se toarnă în shaker împreună cu vodka rece şi cuburile de gheaţă. Se agită bine. Paharul pentru servit se unge la buză cu suc de portocale şi se scufundă în ciocolată rasă. Se toarnă băutura şi se decorează cu o felie de portocală.

Screwdriver: 42 ml de vodka, gheaţă zdrobită (puneţi cuburile într-o pungă şi zdrobiţi-le cu ciocanul), 120 ml de suc de portocale proaspăt stors, felie de portocală pentru decor. Se umple un pahar pe trei sferturi cu gheaţa zdrobită. Se toarnă vodka, apoi se adaugă treptat sucul de portocale, amestecând ca să se combine.

Am decorat masa cu ouăle de fetru pe care le-am tot cusut în ultimele săptămâni  (şi despre care o să vă povestesc mâine) şi pe care le-am pus în rolul de inel pentru şervet, iar ca centerpiece am pus un coşuleţ de carton. Fiecare invitat şi-a luat acasă oul de pe şervetul propriu, aşa că fiecare a plecat şi cu o mică bucurie la pachet.

În poză se poate vedea şi un mic aranjament de boluri cu ingrediente pentru cocktailuri. Am primit aceste boluri ca premiu la un concurs pe culinar.ro de la Elena, căreia îi mulţumesc foarte mult. Sunt tare utile la petreceri!

Şi desertul:

Am copt checul în forma de guguluf şi am pus în mijloc un bol cu jeleuri colorate. Am servit feliile stropite cu puţină smântână de frişcă şi bucăţi de portocală:

0 Replies to “Masa de Florii – cocktailuri colorate”

  1. mihaelafrunza says: Reply

    Iar noi avem deosebitul noroc si deosebita onoare sa ne incadram la categoria “cineva drag in casa” 😛 Multumim!!! A fost super bun si distractiv totul!

  2. Ai un premiu de la mine. Te astept sa il ridici! Eu am luat un cocktail de la tine ;))

  3. […] sunteţi în pană de idei şi se apropie vreo sărbătoare mai aruncaţi un ochi aici, aici, aici, aici şi […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.