Cartea de miercuri – Aventurile lui Habarnam

Cartea asta nici nu are nevoie de prea multă prezentare sau de recomandări călduroase. Toți cei de vârsta mea au crescut cu ea și dacă nu au păstrat-o din copilărie și-au dorit-o pentru copiii lor. Iată că după atâta amar de ani, editura Humanitas ne-a făcut pe plac și a re-editat-o. Nu știu să spun dacă e aceeași traducere sau dacă e alta, poate ne confirmă o mămică posesoare a ediției vechi, dar ilustrațiile sunt aceleași. Eu când am văzut-o pe raft la Cora am cumpărat-o pentru că am fost sigură că vreau s-o citească și Eliza.

Se apropie 1 iunie și o carte este cel mai frumos cadou pe care îl puteți oferi copiilor voștri. Pentru mai multe sugestii, recitiți rubricile Cartea de miercuri din urmă!

Aventurile lui Habarnam, Nikolai Nosov, ed Humanitas 2010, 27 de lei, traducere Nina Gafița

În Oraşul Florilor, locuitorii săi prichindei au nume care spun totul despre talentele, ocupaţiile şi firile lor: Ştietot, Pilulă, Şurubel şi Piuliţă, Zahar Zaharescu, Limonadă, Glonţişor, Acuarelă, Guzlă, Grăbilă, Dondănel, Tăcutul, Gogoaşă, Zăpăcilă, Posibil şi Probabil. Este clar că Habarnam nu ştie nimic! Degeaba încearcă să se facă muzicant, pictor, poet, şofer de curse… Dar transformarea lui începe să se petreacă odată cu plecarea într-o expediţie nemaipomenită în lumea prichindeilor, la capătul căreia Habarnam ştie chiar să şi citească!

Tu eşti mare acum. Ai învăţat să citeşti bine-bine de tot şi nu e nimic mai amuzant decât să te bucuri singur, când vrei tu, unde vrei tu, de o carte de aventuri! Fii însă cu ochii în patru şi nu lăsa nicio clipă cartea din mână! Când erau de vârsta ta, părinţii tăi se dădeau în vânt după Aventurile lui Habarnam.

0 Replies to “Cartea de miercuri – Aventurile lui Habarnam”

  1. Doamne de cand astept sa se reediteze cartea asta 🙂
    Exemplarul meu s-a ratacit cand mi s-au mutat parintii in casa noua. Multumesc multumesc 😉

  2. La librariile Carturesti sunt reduceri 10% la cartile pentru copii, “Aventurile” costa 24,3 lei, eu o am scanata dar sigur o voi cumpara si in format de carte. O vreau pt. pachetelul cu premiul de sf. de an – piticul meu termina clasa I.
    Se poate comanda si on line.

    1. Laura Frunza says: Reply

      O, pachetul de premiu, cate amintiri imi trezeste! Cu siguranta o carte demna de piticul tau premiant!

  3. Numai eu ştiu de când îi batem la cap să o reediteze :D. Bine că într-un final a ieşit la lumină şi pentru prichindeii de astăzi 😉

  4. Apropo de Habarnam si alte carti ale copilariei, cautand un site de unde sa downloadez cartile pe care le-am citit cand eram de-o schioapa am dat peste http://cartilecopilarieinoastre.wordpress.com
    Are o gramada de carti pentru copii in format PDF. Eu am descarcat pana acum Aventurile lui Habarnam, Abecedarul si Ursul pacalit de vulpe.
    Urmeaza Catelusul schiop si Trei Grasani 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.