Din nou despre mese festive

În noiembrie noi avem mai mulţi sărbătoriţi printre rude şi prieteni, dar una din cele mai importante este onomastica surorii mele, Mihaela. Şi, evident, când e bal, trebuie şi mâncare şi pentru că sora mea e adepta stilului clasic în bucătărie, mi-am băgat eu coada şi am convins-o să facă o masă mai deosebită, în ideea că friptură cu cartofi mănânci în fiecare duminică acasă la tine, când te duci undeva în vizită mai guşti şi ceva mai bun. Aşa că dacă aţi rămas flămânzi sau nu v-a plăcut mâncarea, să ştiţi că e vina mea şi nu a Mihaelei 🙂

Am făcut creveţi în aluat cu un sos absolut minunat. Creveţii se marinează într-un amestec de mirodenii specifice (din lipsă de timp să ajung în Carrefour unde au o gamă mai largă de produse internaţionale, am luat din Cora un sos tailandez gata preparat şi i-am marinat în el). Şi pentru că nu am găsit foi de wonton, am folosit aluat de plăcintă de-al nostru. Şi creveţii n-au fost Tiger, ci mici. Şi sosul a fost la sticluţă, un sos iute-dulce, cu nişte bucăţele de ardei prin el, ceva de vis, îmi venea să-l ung pe pâine.

Aşa trebuiau să arate creveţii în aluat (legaţi cu paste fine, înmuiate în apă, dar ale noastre s-au înmuiat prea tare şi n-am mai făcut asta. Şi creveţii s-au înmuiat că i-am pus unii peste alţii în timpul procesului de “învelire”):

Ai noştri au arătat aşa:

Şi au fost delicioşi şi nu ne pare rău că i-am făcut.

După aia am avut nişte sandvişuri cu somon afumat. Felii de miez de toast (fără coajă) unse cu brânză Philadelphia peste care am pus bucăţele de somon afumat (alegeţi un somon de bună calitate) şi apoi fâşii de castravete (făcute cu unealta de curăţat legume), apoi altă felie de pâine, apoi iar brânză, somon, castravete şi pâine şi apoi tăiat în patru triunghiuri şi fixate cu o scobitoare. Am făcut o mulţime şi s-au mâncat toate. Am văzut reţeta la Euforia Tv şi acolo se serveau alături de roşii cherry caramelizate, dar noi n-am mai avut timp de aşa ceva deşi aş fi fost curioasă să văd cum sunt.

Am mai avut două platouri cu brânză,  decorate cu nuci şi struguri. Au fost trei tipuri de brânzeturi cumpărate de Miha şi alese perfect, un brie, un camembert şi o brânză cu mucegai, toate de bună calitate, pe principiul “mai bine puţin şi bun, decât mult şi prost”. Aici mai trebuiau să fie şi nişte smochine  umplute cu brânză de capră, dar evident în Cora nu erau smochine (încă o dată Carrefour primează la capitolul aprovizionare) aşa că am renunţat.

Un platou cu măsline asortate şi un bol cu amestec de sălăţuri din grădina ursului (se găsesc pungi cu amestecuri de salate în mai toate hipermarketurile, deşi cel mai mult îmi plac cele din Mega Image) au venit în completarea mesei noastre festive fusion (adică o amestecătură de bucate 🙂 )

La desert Miha a făcut cu mânuţele ei tortul de morcovi cu cremă de brânză care i-a ieşit perfect şi pe care l-am decorat cu trandafiraşi din caramele (în viaţa mea nu mai fac pastă MMF, atât de uşor se fac aceşti trandafiri) şi cu miez de nucă.

Din punctul meu de vedere a fost o masă reuşită, nu ştiu însă ce părere au avut invitaţii noştri, care poate aşteptau ceva mai consistent 🙂

0 Replies to “Din nou despre mese festive”

  1. Yummy, yummy! Din nou ne faci pofta cu mancaruri deosebite! Mie una nu mi s a parut putina mancare, cand sunt astfel de mancaruri nici nu trebuie o cantitate mare, important este sa savurezi fiecare fel!

  2. Mie imi pare o masa cu adevarat festiva 🙂 Tare bine arata toate preparatele si permite-mi sa te felicit pentru initiativa de a gati si altceva in afara de cartofi si friptura 🙂 Bravo!
    Ma bucur ca ai incercat si trandafirasii din caramele. Ai vazut cat de usor se fac? 🙂
    La multi ani frumosi si lisiti de griji tuturor sabatoritilor din familia ta, in special Mihaelei !!!

  3. Abia astept sa mai facem creveti, au fost deliciosi. Pacat ca sunt cam scumpi 🙁

    1. Asa e, sunt cam scumpi, dar poate luam de Craciun din aia imensi si facem sa ne saturam 🙂

  4. ai pregatit o masa mai speciala intr-adevar, romanii sunt obisnuiti cu carne si cartofi, prea putini diversifica meniul, in general.

    imi place foarte, foarte mult platoul pentru masline. e de mare efect. : )

    1. Da, si mie mi-a placut mult platoul pentru masline, l-am luat dintr-un TCM si a costat doar 10 lei.

  5. Ce-i ala TCM? Banuiesc ca-i un magazin, ceva… Vreau si eu un platou asa. Pe unde gasesc TCM-uri in Bucuresti? Ai idee?

    1. Boga, un TCM e un magazin cu produse nemtesti de catalog (gen Quelle), au tot felul de maruntisuri. Eu l-am luat dintr-un TCM de pe bld. Obregia, pe langa Piata Metalurgiei. Dar sunt si aproape de piata Victoriei, la Unirii (chiar cum intri pe bld care duce la Casa Poporului), la gara si pe Stefan cel Mare, insa nu stiu adresele exacte.

  6. Multumesc mult. Ceva detalii despre locatia de la Obregia se poate? Ca eu stau pe Giurgiului si asta ar fi cel mai aproape. Metalurgiei e bld. care duce la Metro, Real si Obi?

    1. Boga, da, bld. Obregia e cel care duce la Carrefour direct (inainte se chema Metalurgiei), de la Big sunt trei statii de troleibuz 73 sau autobuz 313 pana acolo si apoi te intorci un pic inapoi, pe partea celalată de strada. E la etajul unei firme pe care scrie reparatii televizoare (cu litere din alea vechi) si agentie cfr, imediat dupa un CEC Bank, daca nu ma insel.

  7. Multumesc inca o data.

    1. Cu plăcere, dar nu te du cu mulţi bani 😀 Eu am făcut greşeala să cumpăr mai multe decât planificasem. Nu că mi-ar părea rău…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.