Cartea de miercuri – De-a bucătarii

Sâmbătă am fost la lansarea cărţii De-a bucătarii scrisă de Teodora Rogobete, autoarea blogului gospodini.blogspot.com pe care foarte mulţi dintre voi îl ştiţi deja. Lansarea a fost deosebită, atât ca eveniment, cât ca şi concept, Teo a vorbit puţin despre carte, a făcut o reţetă ajutată de copilaşi, a dăruit şorţuleţe personalizate în cadrul unui concurs şi câteva cărţi în cadrul unei tombole şi toată lumea s-a simţit minunat. Adică, aşa sper, pentru că noi ne-am simţit minunat, inclusiv Eliza!

Cartea este superbă, are o grafică deosebită, poze frumoase, reprezentative şi, ceea ce îmi place mie cel mai mult la ea, este faptul că este legată cu arc, astfel că stă deschisă când găteşti, fără să te chinui să ţii paginile cu tot felul de căni şi pungi de făină. Arcul este acoperit discret cu o copertă, astfel că are oarecum aspectul unui mini-biblioraft. Reţetele sunt grozave, Miha a încercat deja una şi i-a reuşit din prima, iar eu urmează să încerc în curând câteva. Ca puncte forte: are pe categorii ce face mama, ce face copilul, are sfaturi utile, are reţete pe placul copiilor, are poze colorate să ia ochii copiilor, ce mai, nota zece plus din partea mea. Puncte slabe n-are, nu le-am descoperit încă 😉

Cartea costă doar 35 lei  şi cum se apropie 8 martie, este un cadou deosebit pentru mămicile care se bucură de această sărbătoare. Eu am cumpărat una şi pentru prietena mea care a descoperit că nu e aşa greu să găteşti, după ce a citit blogul lui Teo, şi e pe lista mea de cadouri pentru toate prietenele mele care au copii şi gătesc cu ei dacă sunt suficient de mari. Cartea se găseşte de ieri în toate librăriile din ţară.

Şi Teo, emoţionată la lansare:

Şi eu, cu şorţul lui Teo 🙂 (vreau să îmi fac şi eu unul cu sigla blogului meu). Şorţul e pictat manual de Es Padrilos.

Şi cu această ocazie m-am îndrăgostit iremediabil de aparatul de făcut waffles de la Bilancia, care costă numai vreo 1550 de lei şi pe care nu o să mi-l permit în veci. Dar face waffle pe ambele părţi şi sunt atât de pufoase şi de moi… Nu-i aşa că e minunat?

Şi bijuteria de Kitchen Aid la care visează orice gospodină:

E minunat pentru când faci reţete cu copiii, pentru că stă pe loc, nu zboară din mână, ca mixerul obişnuit. Dar are şi un preţ pe măsură (cam 2300 de lei), din păcate momentan inaccesibil pentru gospodinele din România care au salariul mediu situat pe undeva pe la suma asta 🙁 Eu, personal, nu-mi doresc unul pentru că n-aş avea unde să îl ţin, dar un waffle maker, îmi doresc de foarte mulţi ani, şi chiar mi s-a mai spus că se găsesc unele ieftine la Kaufland, dar cum eu nu primesc pliantul Kaufland, nu văd când sunt la ofertă şi le ratez mereu. Dacă cineva primeşte pliantul şi află când e aparatul de făcut waffles la ofertă, să îmi spună şi mie 🙂

Cei de la Bilancia au şi un concurs pe facebook la care oferă ca premiu aparatul de făcut waffle dar cum e un concurs cu “like-uri”, mă abţin. Chiar îmi doresc mult unul şi ştiu că aş fi dezamăgită dacă n-aş câştiga, aşa că mă scutesc singură de o dezamăgire şi îmi păstrez visul 🙂 E mai frumos aşa, nu? Până la urmă la ce am mai visa dacă le-am avea pe toate? Voi la ce visaţi în materie de ustensile-accesorii de bucătărie?

0 Replies to “Cartea de miercuri – De-a bucătarii”

  1. poti sa urmaresti ofertele de la Kaufland aici:
    http://www.kaufland.ro/Home/01_Oferta_actuala/index.jsp
    apar cea din saptamana curenta si cea de saptamana care urmeaza.

    eu visez la un blat-tocator profesionist pe care l-am vazut la Selgros, este imens, dar ce mult mi-ar placea sa-l am! din pacate toate produsele de la acel raion sunt scumpe ca naiba, fiind destinate restaurantelor, hotelurilor, cantinelor etc.

    de asemenea, as vrea toate formele de silicon pentru copt care exista!:D

    1. Luckyrock, multumesc!!!!!!!!!!!!! Tocmai am gasit dulapul perfect pentru camera Elizei! Sper sa ajung sa-l mai gasesc 🙁

    2. Eu am o forma de silicon pentru copt in forma de fluture, cumparate de la bamboo, a fost ieftinuta. Si mai am douazeci şi patru de forme de copt pentru briose cumparate din Cora (15 lei pt 12 bucati, fata de site-urile de profil, unde costa vreo 35 de lei setul de 12 bucati). Si o forma mica din silicon in forma de stea (tot bamboo), se poate coace in ea, dar eu am luat-o pt pilaf si orez cu lapte, ca sa decorez farfuria.

  2. Acum am descoperit blogul tau si l-am pus la favorite 🙂 de vreo jumatate de ora il tot rasfoiesc 🙂 felicitari!

    1. Multumesc! Te astept oricand in vizita virtuala pe la mine! 🙂

  3. pai daca gasesti dulapul, cred ca trebuie sa-mi dai forma de fluture.:))

    de formele de briose mi-ai mai spus, din pacate n-am Cora aproape, ramane sa iau de la Bucuresti, cand oi ajunge pe acolo.

    Bamboo la care mergeam pana de curand s-a inchis.:( trebuie sa caut altul.

    1. Luckyrock, poti s-o rogi pe prietena ta din Bucuresti sa ti le cumpere si sa ti le trimita. Eu m-as oferi, dar e mai simplu asa, daca tot cunosti pe cineva.

  4. mersi mult.:)

    ai dreptate, dar e foarte ocupata in general si acum in mod special: se pregateste pentru un targ ce va avea loc la Muzeul Taranului Roman [ala de langa Antipa] incepand cu 25 februarie.

    daca vrei, poti sa mergi pe acolo. sigur vor fi multe interesante de vazut, s-a facut o selectie de 300 de persoane din circa 1000 inscrise [si toti numai artisti].

    e un targ Handmade, lucrarile ei o sa le recunosti de pe blog:
    http://ellesfairies.blogspot.com/

    1. Da, am auzit de targ, sa vedem daca pot ajunge, ca la cum se anunta vremea, numai de martisoare n-o sa am chef…. mai degraba stau pe langa cuptor.

  5. urmaresc cu mare drag blogul lui teo si intr-adevar cred ca mamicile din Romania asteptau cu interes o astfel de carte. am s-o cumpar cat de curand…spor la bucatarit!

  6. Eu revin la intrebarea din postare: urmatoarea ustensila pe care vreau sa mi-o procur e un cantar electronic de bucatarie. Si mi-as mai dori si un blender vertical.

    1. Cristina, hai sa iti spun ceva amuzant despre cantarul electronic de bucatarie: i-am luat surorii mele unul tare dragut cu ocazia cununiei si acum costa bateria pentru el cat a costat cantarul 🙂 Eu am unul mecanic si merge super.

  7. Buna.Eu am un aparat de wafe cumparat de la tcm,dar nu stiu nici o reteta buna sa fac la ea. Aveti una?

  8. Buna Cornelia, aici gasesti o reteta de baza pentru waffe, pe care o poti imbunatati cu arome, cu fructe proaspete, confiate sau congelate, cu diverse siropuri, topinguri, miere etc. Sper ca ti-am fost de ajutor 🙂

    http://gospodini.blogspot.com/2008/04/waffe-goffre-reteta-de-baza.html

    1. Cornelia, Teo a facut sambata waffle dupa reteta asta si au iesit minunate, eu am mancat vreo trei chiar 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.