Aventuri acvatice – o plută cu pânze

Pentru că Eliza trece printr-o perioadă în care refuză să facă baie, trebuie să inventez mereu noi şi noi chestii care s-o atragă în cadă fără să facă scandal. Mai întâi au fost peştişorii magnetici. Apoi am lipit autocolante pe tavan pentru că nu voia să stea cu capul pe spate la spălatul pe cap şi urla de mă termina pe mine psihic. Pot spune că au funcţionat sută la sută. Când o spăl pe cap, lasă capul pe spate, se uită în sus şi povestim ce vedem acolo, numărăm floricele, steluţe etc că nici nu-şi dă seama când am terminat cu spălatul.

În urmă cu ceva vreme am văzut pe un blog străin (şi nu mai ştiu care) ideea de a face nişte bărcuţe din dopuri de plută. Păreau foarte simplu de realizat, cu puţine materiale şi cu potenţial de distracţie maximă. Partea grea a fost să strâng cele trei dopuri necesare pentru că noi nu prea bem vin, însă am reuşit şi aseară am confecţionat bărcuţa.

Aveţi nevoie de: trei dopuri de plută, o scobitoare, o bucăţică de hârtie eva (coli din spumă) şi un adeziv foarte bun sau un pistol de lipit. Modalitatea de realizare e foarte simplă: se lipesc cele trei dopuri între ele, se taie hârtia eva în formă de triunghi şi se înfige pe scobitoare şi apoi se fixează scobitoarea pe dopul din mijloc. Bărcuţele plutesc foarte frumos şi puteţi inventa o mulţime de jocuri cu ele. Ţin minte că pe site-ul respectiv ataşaseră de bărcuţe şi nişte aţă rulată pe un mosor şi făceau întreceri cu ele pe un râu. Noi am folosit bărcuţa doar în cadă, dar dacă plănuiţi să plecaţi în week-end la munte, la mare, la ţară sau chiar într-un parc cu lac, daţi fuga să confecţionaţi câteva bărcuţe pentru a vă distra copiii. Şi nu uitaţi: consumaţi vin în mod responsabil şi nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă apă.

Dacă nu aveţi hârtie eva (eu am reciclat o bucată de la nişte decoraţiuni mai vechi) puteţi decupa triunghiul dintr-o copertă de caiet de plastic sau dintr-o coală de plastic folosită la legatul manuscriselor. Important e să fie din ceva rezistent la apă. Iar dacă aveţi omuleţi mici de la piese Lego sau de la jucării Kinder îi puteţi trimite cu pluta 🙂 Sau puteţi lipi şase dopuri, în loc de trei, şi faceţi o plută mai mare. Eu v-am transmis ideea aşa cum am preluat-o şi eu, dar realizarea ei depinde doar de imaginaţia voastră!

12 Replies to “Aventuri acvatice – o plută cu pânze”

  1. welcome to the club 😀

    1. Wow, nu-ti trebuie putine deloc! Dar ce vrei sa faci cu ele?

  2. vreau si eu autocolante, vreau si eu o solutie sa nu se mai urle intr-un hal fara de hal la spalatul capului, vecinii deja cred ca isi imagineaza ca-i taiem vreo ureche sau vreun alt organ la baile pe cap, el urla dar cu vorbe:” nu mai pot, ma, nu mai potttt!” Well, prietena draga, ai mila de-o biata mama greu incercata la baile pe cap ale copilului sau.

    1. Draga mea, bine ai venit in clubul mamicilor pe care le killersc vecinii cand spala copilul pe cap 😀 Ajunsesem intr-o stare de asa disperare ca o spalam pe cap la o saptamana jumatate cu un intermezzo de udat doar la jumatea timpului. Efectiv, nu mai suportam. Si apoi mi-a dat prin cap sa-i dau un motiv sa se uite pe tavan 😀 Initial am vrut sa pictez, mi-am luat si culori, dar nu prea ma pricep si nici nu ajungeam la tavanul din baie ca sa fac operatiunea. Asa ca am gasit niste autocolante ieftine intr-un magazin de decoratiuni de cartier si sunt dintr-un fel de plastic moale si cu autocolant pe toata suprafata lor, astfel ca s-au lipit super bine. Daca nu gasesti tu pe la tine, ma duc eu acolo si iti iau. Au cu tot felul de animalute, stelute, floricele etc.

  3. excelenta ideea cu autocolantele!=D> iata o alta parte buna a maternitatii – stimuleaza inventivitatea!:))

    am o idee de barcute foarte simpla, poate reusesc sa o fac zilele astea. ca varianta la pluta ta.:)

    chiar acum vreo 2 zile am scris despre spuma! altfel te intrebam ce-s alea coli din spuma.:D cunosteam materialul, dar nu stiam denumirea.

    e cam problema cu barcutele astea pentru nebautori.:) dar s-ar putea sa se gaseasca de vanzare dopuri de pluta pe undeva.

    “ii puteti trimite cu pluta”? hahahaha… ai inceput sa fii mai relaxata, glumesti mai mult lately… 🙂

    multumim pentru idee.:)

  4. se gasesc in perioada asta la Kaufland abtibilduri pentru perete, 2,5 lei coala.

    sau si la Carrefour ori Bricostore exista modele mai frumoase, dar si mai scumpe. sunt la moda chestiile astea pentru perete. am vazut cu flori, fluturi, pesti, ba chiar si personaje Disney.

    1. Luckyrock, eu am cautat unele ieftine pentru ca mi-era teama sa nu fie afectate de umezeala din baie (sa prinda mucegai sau ceva de genul) si sa le pot schimba des fara parere de rau. O sa am in curand un articol fain despre autocolante, asa ca stai pe aproape 🙂

    2. stau. sunt ca un autocolant pe blogul tau.:))

      am facut o floricica de zahar. roz! iti trimit mail cu linkul dupa ce pun postul.

      1. Ok, abia astept sa vad cum ai reusit. Ai pus colorant in apa cu care ai stropit? 🙂

    3. nu, nu, las’ ca vezi. in curand.:)
      acusi ma incurc in niste telefoane.:))

      e tare faina ideea cu zaharul. bomboane homemade.:D

  5. […] lipeşte orice tip de material şi ţine mult mai bine decât orice alt adeziv. De exemplu, pluta din dopuri n-ar fi rezistat atât de bine dacă aş fi lipit-o cu prenadez, şi, în plus, m-aş fi chinuit […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.