Saline artificiale din România: salina Iaşi

Actualizare 07.04.2021: această salină artificială din orașul Iași nu mai există.

Am aflat despre această salină dintr-un pliant găsit pe jos în maşina prietenei mele. Cred că am avut noroc, pentru că în maşina prietenei mele e aşa balamuc că nu găseşti mare lucru acolo 😀 Glumesc, desigur. Am avut noroc să descopăr acest loc pentru că Eliza s-a simţit nemaipomenit acolo şi dacă aş fi stat mai multe zile în Iaşi, cu siguranţă aş fi dus-o în fiecare zi. Este singura salină de suprafaţă din câte ştiu eu (din ce am citit pe net) care are atât de multe dotări pentru copii. Este, mai degrabă, un loc de joacă în toată regula în care, inevitabil, faci şi tratament.

Este un loc unde te poţi relaxa cât vrei tu, pentru că preţurile sunt pe zi, nu pe oră sau pe şedinţă impusă de cineva. Practic, poţi sta de dimineaţa până seara dacă ai chef. Erau bunici cu nepoţei venite de dimineaţa când am ajuns noi în jurul orei 3. Iar noi am stat până seara la şase şi ceva. Taxa e de 25 de lei copil+însoţitor şi 20 de lei adult. La 9 şedinţe, una este gratuită. Salina se află în Tătăraşi (zona Flora), pe strada Vasile Lupu nr. 134 (dacă veniţi dinspre Metalurgiei, după E-on).

Salina e compusă din următoarele încăperi: 1 cameră cu fotolii, măsuţe, un mic bar şi televizor, 1 cameră cu trambulină pentru copii, 1 cameră cu masă de fotbal, 1 mini-cinema cu fotolii, televizor LCD şi dvd- player (să veniţi cu dvd-urile de acasă, pentru că acolo nu au), 2 saloane de joacă cu balansoare, leagăn, jucării, tobogan gonflabil, o anticameră cu televizor şi o vitrină tip muzeu cu pietre şi alte exponate. Peste tot sunt afişe şi tablouri cu şi despre sare, foarte interesante.

O singură observaţie aş avea: am văzut mulţi copii micuţi. Cred că ar fi fost bine să aibă şi o toaletă de copii, mai ales că ar fi avut spaţiu unde s-o construiască. În rest, nota zece cu felicitări pentru tot. Pereţii salinei sunt placaţi cu blocuri de sare aduse de la Praid iar temperatura este în jur de 24 de grade, aşa că îmbrăcaţi-vă subţire şi aduceţi şi schimburi pentru copil pentru că va transpira foarte mult la joacă. Elizei i-a făcut bine, dimineaţa îi curgea nasul şi după cele câteva ore la salină nu i-a mai curs deloc. Nu ştiu dacă a fost doar o întâmplare, însă eu prefer să cred că a fost efectul benefic al salinei.

Salina Iaşi face şi petreceri pentru copii, ceea ce mi se pare o chestie super grozavă. Ce poate fi mai frumos decât să faci o petrecere într-un loc atât de bine dotat pentru copii, care îţi ajută sănătatea şi în care ai o grămadă de spaţiu de desfăşurare? Bănuiesc că poţi veni şi cu mâncarea de acasă, ceea ce te scuteşte de şniţelele şi cartofii prăjiţi de la locurile de joacă obişnuite.

15 Replies to “Saline artificiale din România: salina Iaşi”

  1. Nu am fost niciodata intr-o salina si habar nu aveam ca exista asa ceva in Iasi. Se pare ca nici macar cei de acolo nu prea stiu de ea, sau doar nu am fost noi informati. Tare mult imi doresc sa ajung cu copilul, mai ales dupa ce ai dat tu nota 10 unui loc, sunt sigura ca este de vazut neaparat. Daca are si efect benefi asupra santatii si este combinat cu bucuria si joaca copilului inseamna ca este un loc ideal de petrecut timpul. Multa sanatate sa aveti!

  2. stiu o tipa din Timisoara care mergea in fiecare an la Praid cu fetitele ei, ca sa le trateze alergiile si era foarte incantata de rezultate. asa ca probabil si nasucul Elizei s-a vindecat in salina.:)

  3. Mi-a placut si mie la salina, insa nu se compara cu cea “naturala”; dupa vreo doua ore au inceput sa ma usture caile respiratorii. Nu era deranjant, doar mi-a dat senzatia de artificial. 🙂 In rest, nu pot decat sa admir ideea, eforturile, organizarea si personalul foarte amabil.

  4. […] timp Eliza mai merge la salina (i-am luat abonament de 5 zile, acum pe perioada verii sunt reduceri) de unde nu se mai dă dusă, […]

  5. Imi pare rau ca nu am venit aici de prima data, ci a am fost la Terra Centrum.Cred ca voi fi singura care are ceva de spus despre aceasta salina pentru ca eu la randul meu inainte de a merge am gasit 0 impresii…Am cumparat un voucher pentru un abonament cu 12 sedinte -din curiozitate mai mult fiind hotarata sa continui tratamentul in septembrie – si m-am prezentat cu cel mic la renumita salina – “singura salina terapeutica” din iasi,asa cum se lauda ei. Ce pot sa spun…totul bine si frumos mai putin atitudinea celui care administreaza aceasta salina.Practic sta mai tot timpul cu ochii pe cei din interior,ne-a monitorizat non-stop si chiar a indraznit la un moment dat sa intre si sa-i faca observatii copilului meu de 1an si 8 luni ca a rasturnat un scaun de plastic spunandu-i ca nu are voie sa mai repete pe viitor gestul…In alta zi i-a facut observatii unui copil mai marisor(4 anisori) care sarea de pe bancheta,jos..Deci mamicilor,daca vreti sa va simtiti monitorizate, observate…pe romaneste : ca sta cineva cu ochii pe prichindeii vostri sa vada ce fac cu jucariile de plastic din interior, mergeti la aceasta salina,daca nu…cautati-va un loc mai civilizat si mai normal. Sincer nu inteleg de ce trebuie sa te comporti asa, ca si administrator, mai ales daca e vorba despre joaca unor copii – iti asumi riscul de la bun inceput si daca vrei sa nu mai ai de-a face cu “incidentele” de genul asta,scrii pe usa: interzis copiilor mici. Proasta alegere din partea lui ca-si face reclama in felul asta, cu atitudinea si cu amabilitatea fortata pe care o afiseaza. Reclama adevarata se face din om in om, se recomanda locul celorlalti, mamicilor,bonelor,bunicilor…pentru ca parintii sunt un potential maxim cand vorbim despre salina.

    1. Multumim ca ne-ai impartasit din experienta ta. Eu am evitat Terra Centrum din alte motive, dar vad ca bine am facut. Iti recomand cu toata caldura Salina aceasta, aici chiar sunt foarte prietenosi cu copiii si au voie sa alerge si sa se catere peste tot si nici nu sta nimeni cu ochii pe voi. Ba chiar la abonamente parinte+copil, parintele are si cate o cafea gratuita la fiecare sesiune.

  6. Andreea Asoltanei says: Reply

    🙂 Vorbiti pe la multe recenzii de rau despre Terra Centrum 🙂 Acest lucru m-a facut sa ma duc chiar acolo, la singura salina terapeutica din Iasi, pentru tratament. Dvs. se pare ca ati gasit un alt loc de joaca pentru copii si vorbiti cu foarte multa usurinta despre bussinesul cuiva, ca si cum ati fi cunoscatoare. Iar dvs. doamna Laura Frunza, tocmai pentru ca aveti un blog, ar trebui sa va informati cand vorbiti de recomandari pentru copii si ar trebui sa stiti ca singura salina terapeutica din Iasi nu este un alt loc de joaca pentru copii, dar dvs. cred ca nu ati avut probleme respiratorii cu copilul si daca s-a jucat intr-un mediu cu sare sau nu, e egal cu 0, doar ati urmarit joaca si nu tratamentul. Ar trebui sa-i intrebati pe cei de la Salina Iasi, de ce promoveaza petreceri pentru copii? si nu tratament? Ei vor fi sinceri sa si va vor raspunde pentru acolo nu sunt efecte terapeutice, e doar un loc unde copiii se pot juca. Care sunt efectele terapeutice dovedite pe care vi le ofera Salina Iasi?

    1. Mie asta tare imi miroase a reclama mascata comentariul asta, sa stau sa caut pe net sa vad cam ce interese aveti dumneavoastra in Terra Centrum? Nu am fost la Terra Centrum si nu am vorbit despre asta. De altfel, despre Salina Iasi am spus doar ce am remarcat si nu i-am facut reclama ca fiind centru de tratament dovedit. Nu e treaba mea sa stau sa investighez care functioneaza si care nu, recomandarile mele sunt facute strict pe aspect si functionalitati. Dumneavoastra aveti dovezi ca Terra Centrum are efecte benefice si Salina Iasi, nu? Si daca multa lume face recenzii negative la un loc, eu zic ca acolo e ceva adevar si nu ca are lumea ceva cu businessul respectiv. Poate patronul in loc sa stea pe net sa lase comentarii anonime pe site-uri si bloguri, ar putea sa-si rezolve neregulile in propria gradina.

  7. In urma unui comment postat de o clienta TERRA Centrum, am fost sesizati de raspunsul dvs. Intr-adevar nu ati spus nimic de TERRA Centrum, dar ati lasat un comentariu negativ la adresa TERRA Centrum si trebuie sa recunosc ca pe acesta nu l-am gasit, pentru ca ati fi primit o instiintare doar pe e-mail cu rugamintea de a sterge numele companiei din commentariile unor cititori. Ca reprezentant comunicare TERRA Centrum, va rog sa reviziuiti comentariile pe care le postati la adresa TERRA Centrum si de asemenea, sa aplicati o conduita blogului dvs. prin care sa nu mai permiteti comentarii ce contin nume de firma din partea celor care va citesc.
    Va multumesc pentru intelegere si de asemenea, multumim clientilor care ne sesizeaza.
    TERRA Centrum are un buget de publicitate lunar si nu practica reclama mascata. Aveti si numele meu si adresa de e-mail si va stau la dispozitie pentru intrebari.

    1. Ca reprezentant comunicare ar trebui sa stiti ca cititorii mei (si eu la fel) au dreptul sa posteze orice vor despre cine vor. Eu n-am postat nimic negativ la adresa Terra Centrum pentru ca n-am fost acolo, am spus doar ca am facut alta alegere din alte motive. Cititorii mei au dreptul la libera exprimare in caz ca nu stiati asta deja. Iar felul in care comunicati dumneavoastra e penibil si jenant si nu va face nicio favoare. N-am primit niciun email de la nimeni si daca il primeam, il publicam integral pe blog ca sa vada lumea un exemplu de asa NU. Mi se pare perfect normal ca lumea sa-si exprime parerea cu nume de firma cu tot, asta e lumea in care traim, draga doamna, in caz ca n-ati remarcat. Nu puteti ascunde lucrurile negative doar bagandu-le sub covor. In locul sefului dumneavoastra v-as concedia pentru comentariul pe care mi l-ati lasat. E o dovada crasa de neprofesionalism si lipsa de experienta in a gestiona situatii mai incordate.

  8. Doamna Frunza, ma faceti sa zambesc si sa citesc tot ce ati scris. Laura Frunza, august:
    “Multumim ca ne-ai impartasit din experienta ta. Eu am evitat Terra Centrum din alte motive…” Nu ati specificat care ar fi motivele, dar intariti o idee. Daca tot nu ati venit din alte motive, oferiti detalii, ca sa inteleaga toti cei care citesc. Nu vad nicio situatie incordata. situatie incordata este codul rosu din tara la ninsori, de exemplu. Referitor la lumea sa isi exprime parerea, sunt de acord, iar cei care detin un blog atat de bine pus la punct, cum este al dvs, sa-i directioneze spre site-uri de recenzii sau sa testeze salina de care ati povestit dvs. si sa va ofere un feedback. Mi se pare mult mai sanatos. Ca tot veni vorba de sanatate! Va multumesc inca o data si va urez o saptamana buna!

  9. Răzvan Andrei says: Reply

    Bună ziua! Observ că această postare este din anul 2011. Mai există această salină în Iași? Mulțumesc!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Buna ziua, văd că site-ul lor nu mai merge, deci probabil că nu mai există. Întâmplător mai am în telefon numărul lor de telefon, dacă vreţi să aflaţi detalii, puteţi suna la acel număr: 0232 210 914.

    2. Acum am vazut intamplator acest comment si da, salina este deschisa de luni pana vineri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.