Fursecuri cu brânză Philadelphia şi fistic

Am găsit această reţetă într-o revistă online mai veche şi nu mai am linkul, dar am salvat-o în dosarul meu cu “Reţete de încercat” şi am testat-o acum ceva vreme. Evident că nu am avut timp să postez reţeta şi îmi pare rău pentru că sunt delicioase şi merg puse şi în pacheţelul pentru grădiniţă/şcoală sau consumate la micul dejun cu o cană de lapte, atât timp cât copilul nu este alergic la alune.

Ingrediente:

– jumătate de cană de unt moale, la temperatura camerei, nu topit (eu am nişte căni de măsurat şi le folosesc mereu pe acelea, ideal ar fi să vă cumpăraţi un set pentru că e foarte util, mai ales la reţetele străine)
– 1 cutie de brânză Philadelphia (85 de grame scria la reţetă, nu mai ştiu cât a avut cutia pe care am luat-o eu, una mică a fost, cred de 125 de grame, pentru că eu am făcut două porţii)
– o cană de zahăr pudră
– o jumătate de linguriţă de praf de copt
– un sfert de linguriţă de sare
– un ou
– o linguriţă de esenţă de vanilie
– două căni şi jumătate de făină
– 2 linguri de coajă de portocale sau lămâie rasă (eu am trişat şi am folosit un pliculeţ de Finesse coajă de portocală de la dr Oetker) –  opţional
– o jumătate de cană de fistic curăţat, crud, tocat din cuţit.

Mod de preparare: Mixaţi spumă untul cu crema de brânză. Adăugaţi zahărul pudră, praful de copt şi sarea. Mixaţi până se amestecă. Adăugaţi oul şi esenţa de vanilie şi mixaţi iar până se încorporează. Adăugaţi cât de multă făină puteţi cu mixerul. Când nu mai merge mixerul, adăugaţi făina şi frământaţi cu mâinile dacă aveţi chef să vă murdăriţi, dacă nu, amestecaţi cu o lingură de lemn. Acum e momentul să adăugaţi coaja de citrice, dacă doriţi. Dacă nu, o puteţi lăsa deoparte. Aluatul e destul de moale, dar nu lipicios.

Împărţiţi aluatul în două (eu l-am cântărit ca să fiu sigură). Rulaţi într-un sul cu diametrul de aproximativ 3 centimetri. Eu l-am făcut mai subţire din păcate, dar ar fi arătat mai bine mai gros. Rostogoliţi prin fisticul mărunţit. Înfăşuraţi în folie de plastic şi daţi la congelator minim o oră. Aluatul se poate ţine la congelator până la două luni şi scos la nevoie 🙂

După ce trece ora, scoateţi aluatul şi tăiaţi-l felii de aproximativ un centimetru. Daţi la cuptor timp de 7-10 minute, până devin aurii pe margini. Savuraţi!

Save

Save

5 Replies to “Fursecuri cu brânză Philadelphia şi fistic”

  1. Dupa zaharul pudra, am adaugat in reteta. Uitasem de el. Uite de aia e bine ca avem bloguri. Stai sa vezi ce distractiv (deloc!) e cand faci o reteta dintr-o revista si au uitat sa puna un ingredient si nu stii ce sa faci cu el (cum am patit eu de doua ori cu Good Food de care sunt foarte dezamagita)

  2. da, da, e foarte bine ca avem bloguri!:D
    nu conteaza din ce punct de vedere.:))

  3. Excelent! Ii incerc rapid. Multumim

  4. Uite aici o idee de fursecuri care arata genial
    http://www.sprinklebakes.com/2010/04/very-curious-party.html

    Ciupercutele – sunt usor de facut si merg bine la cafea sau lapte (sunt un pic ineca cioase luat separat …sau le-am facut eu cam mari 😀 )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.