9. Fustiţă de sărbătoare din fâşii de tulle colorat

Această fustiţă este perfectă pentru serbarea de la grădiniţă, pentru petrecerea de Crăciun sau pentru pus sub brad/oferit cadou. Se face rapid, însă necesită ceva mai mult material decât fustiţa de balerină. La cea pe care am făcut-o eu pentru o fetiţă de şapte ani au intrat peste 2,5 m de tul, cam 1 metru roşu, 1 metru alb şi 50 cm de verde.

Modul de realizare e simplu: din tul se decupează fâşii  lungi de aproximativ zece centimetri lăţime care se înnoadă pe un elastic lat (e foarte simplu sa obţineţi fâşii egale dacă tăiaţi pe lăţimea tulului şi măsuraţi din zece în zece centimetri, eu am o faţă de masă în carouri şi am poziţionat tulul pe masă şi am tăiat în funcţie de carourile feţei de masă).

De capetele elasticului se cos panglici de aceeaşi lăţime (eu am cumpărat şi elastic şi panglică de 2 cm lăţime), având grijă să ascundeţi capătul panglicii sub ultima fâşie de tul şi să prindeţi în cusătură şi acea fâşie pentru a nu aluneca de la locul ei. Eu am mai  făcut fustiţe şi cu capse sau năsturei, dar varianta panglică e cea mai potrivită.

Am decorat cu poinsettia (rămase de la bentiţă) şi cu o mărgeluţă în formă de steluţă şi am lipit fulgi de nea cumpăraţi la punguliţă din Kaufland (4 lei un set de patru punguliţe cu diverse forme decorative, fulg, brad, îngeraşi etc).

Această fustiţă şi o soră mai mică a ei (fără decoraţiuni) au ajuns la cele două minuni ale Adei. A fost o plăcere pentru mine să le fac şi sper ca fetiţele să se bucure de ele!

7 Replies to “9. Fustiţă de sărbătoare din fâşii de tulle colorat”

  1. Cata munca mi se pare. Dar si rezultatul este pe masura. Foarte dragalase.

  2. crezi ca te mai opresti din facut fustite de tul?:))

    1. Da, astea au fost ultimele 🙂

  3. Foarte frumoasa Laura! Eu am pus-o pe elastic. Sper ca le-a placut fetitelor.

    1. Alina, si eu tot pe elastic, si am cusut panglica la capete. Nu stiu inca daca le-a placut, sunt cadouri de Mos Craciun.

  4. […] Urmează tutu-ul. Îl poţi cumpăra sau îl poţi face chiar tu. Idei aici şi aici. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.