Candelă decorată cu tehnica WiCo

Am decorat această candelă cu tehnica Window Color pentru a o folosi ca suport pentru lumânarea de la Înviere şi ca decor pentru masa de Paşte.

Materiale: un pahar de sticlă, contur şi culori pentru tehnica Window Color, un model.

Dacă aveţi un model imprimat, aşezaţi-l în interiorul paharului şi pictaţi ghidându-vă după el. Dacă nu, bazaţi-vă pe imaginaţie. Trasaţi mai întâi conturul şi lăsaţi la uscat minim două ore. Apoi adăugaţi culoarea, având grijă să umpleţi bine tot spaţiul, fără să rămână goluri sau bule de aer. Lăsaţi la uscat peste noapte. Se poate lucra şi separat modelul, pe o folie de plastic, şi apoi se dezlipeşte şi se lipeşte pe candelă. Eu am preferat să lucrez direct pe pahar. După uscare, suprafaţa devine semi-transparentă, nu opacă aşa cum pare la aplicarea culorii.

Detalii despre culorile WiCo în revista Blog Idei de Paşte care va apărea duminica, 1 aprilie 🙂

14 Replies to “Candelă decorată cu tehnica WiCo”

  1. arata foarte frumos
    anul acesta am pictat pentru prima data pahare si a fost ceva care mi-a mers la suflet, e atat de diferit de orice altceva am lucrat, Daria a participat si ea cand am lucrat si inca ma bate la cap sa mai facem cateva pahare ca sa le facem cadou 😉
    felicitari! e foarte elegant 🙂

  2. Urmatoarea pe lista..imi cam dai de treaba..insa, Laura, spune si de unde cumperi lucrusoarele astea, de exemplu culorile pentru window color.Banuiesc ca nu se gasesc peste tot. Pup…aaa, m-am logat cu adresa blogul si acum vad ca merge.

    1. Cele mai bune culori pentru Window Color se gasesc pe tinker.ro, ei aduc marca Marabu, care, din punctul meu de vedere, e cea mai bună marcă (au sediul în Dorobanţi, vizavi de Liceul Caragiale). Însă dacă iei unul-două contururi si câteva culori, cheltui destul de mult, culorile fiind cam la 22 de lei tubul. Dacă vrei să te joci, să exersezi, să faci lucruri mai mărunte, te sfătuiesc să iei mai întâi culori mai mici, tip creioane. Se găsesc pe Galeria Creativ şi costă 7,2 lei un tub mai mic şi 18 lei un set de 7 culori care seamănă cu tubul de lipici. Eu am mai lucrat ceva cu ele (o combinaţie de Marabu cu astea mai ieftine) însă nu s-au uscat încă, aşa că vor apărea pe blog săptămâna viitoare.
      În zona Lipscani sunt câteva magazine de hobby (în gangul de vizavi de Sharbek Textil) şi s-ar putea să aibă şi acolo tot felul de materiale însă când le-am descoperit eu erau închise, aşa că nu am apucat să mă uit cu atenţie.

  3. Buna Laura,

    Chiar o sa facem si noi paharul pentru pasti. Multumim! si pentru ca ne-ai zis de unde sa cumparam culorile. Chiar anul asta vrem sa ne ducem la inviere si este o idee minunata sa o simta si copilul altfel, avand ceva facut de el cu mamica lui.

    Uite, nu vreau sa ma dau mare, pentru ca stii ca eu la capitolul viata practica sunt varza. Sunt insa entuziasmata ca am aflat si eu ceva saptamana asta. Cum sa faci bratara din frunze. Ii pui copilului scotch in jurul manutei, cu partea lipicioasa in sus, apoi cautati frunze impreuna si facem bratara de frunze. Ideea de joc e luata din Attention Games, a Barbara Sher.

    1. Laura Frunza says: Reply

      Otilia, ce frumos, e o idee grozava sa faci o bratara de frunze! Multumim ca ne-ai spus-o si noua!

  4. mirela, mama lui Ile says: Reply

    Ce idee buna! Foarte reusit paharul. Mi-ar placea sa fac si eu ceva de genul asta, cand creste fetita mea…ca e mai fain cand ai ajutoare! : )

  5. o forma ieftina, la indemana – potrivita pentru cei care fac asta prima data – o gasiti in Carrefour, la sectia pentru copii – pictura pe sticla 🙂
    un set ajunge la 20-30 ron (sunt 6 tuburi+1 tub contur, foi si indicatii pentru lucru, capete subtiri pentru modelaj/finisaj) – noi asa am inceput 😉

    1. Laura Frunza says: Reply

      Pitici, pictura pe sticla e diferita de WiCo. Modelele lucrate cu WiCo se pot dezlipi si pozitiona in alta parte, pe cand pictura pe sticla… ei, bine, ramane pe sticla 🙂 Ce-ai vazut tu sunt culori pentru WiCo sau culori pt sticla?

      1. nu,nu ;sunt wico
        pe cutie scrie ca sunt pt sticla,insa pe hartia cu indicatii pentru incepatori 😀 este specificat pas cu pas cum sa faci ca sa lucrezi diverse desene pe folia data de ei, sa le dezlipesti si sa le lipesti unde doresti 🙂
        nu stiam ca se numeste wico pana nu am citit la tine,Laura 🙂

        1. Laura Frunza says: Reply

          Super, o sa le caut si eu. Eu mi-am luat de la Galeria Creativ culorile mici, din setul de 7, insa le dadeau si la bucata. Va sfatuiesc sa evitati maro-ul si movul, cele pe care le-am luat eu nu au fost bune. Insa albastrul, verdele, galbenul au fost foarte bune.

  6. […] Am realizat decoraţiunile cu tehnica Window Color despre care v-am mai tot bătut la cap aici şi aici. Am scos de pe net un model şi am trasat pe deasupra conturul cu auriu şi cu negru şi apoi am […]

  7. Buna ! Oul de langa pahar prin ce metoda a fost colorat ? Ceva tehnici , idei , sabloane ….

    1. Oul respectiv e un ou incondeiat din Bucovina. N-as sti sa-ti dau prea multe detalii despre tehnicile de incondeiere, cu atat mai putin sabloane.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.