Idei pentru masa de Paşti 2 – decoraţiuni centrale

Centerpiece sau, mai pe româneşte, decoraţiune centrală pentru masa de Paşti:

Aveţi nevoie de un vas pentru trifle (un fel de pahar supradimensionat), burete floral, folie de aluminiu, flori de primăvară, ouă de ciocolată ambalate individual, diverse forme şi culori. Înveliţi buretele floral în folie de aluminiu, lăsând descoperită doar partea de sus în care veţi înfige florile. Turnaţi apă şi îmbibaţi-l bine. Aranjaţi florile, înfigându-le în buretele floral – dacă folosiţi narcise, de exemplu, mai întâi daţi o gaură cu un beţişor şi apoi înfigeţi tulpina pentru că este fragilă şi s-ar putea rupe. Umpleţi de jur împrejur cu ouă de Paşti din ciocolată.

Altă variantă e cea cu grâu încolţit şi cu ouă de prepeliţă, fie vopsite sau nu.

Pentru varianta trei vă trebuie o găletuşă, nişte fire decorative (gen cuibar de ouă), un ou încondeiat şi, eventual, un iepuraş ceramic.

Şi o idee mai specială de desert – puteţi servi, în loc de cozonac/pască sau tort, ceva mai simplu: brioşe decorate cu o glazură din unt şi cremă mascarpone, aranjată să arate ca un cuibuşor (puneţi crema într-o pungă şi tăiaţi vârful), însoţite de castronele pline de jeleuri colorate în formă de ouă de Paşti, de iepuraşi sau de puişori. Fiecare invitat îşi poate decora brioşa cum doreşte şi, mai ales, copiii vor fi încântaţi să deguste jeleurile multicolore.

4 Replies to “Idei pentru masa de Paşti 2 – decoraţiuni centrale”

  1. Buna idee cu ornamentele. O sa incerc si eu! Stiai ca poti participa cu postul asta la concursul de pe Merita Citit? Iti poti alege tu premiul oferit de Smuff, iar eu cred ca sunt super interesante cele dintre care poti alege.

    1. Multumesc, dar evit concursurile cu like-uri si votari. Ii las pe concursomanii de profesie sa participe la ele. Eu particip extrem de rar la asa ceva si atunci, de obicei, din alte motive (de obicei insignifiante) decat premiul.

  2. arata asa bine ca zici ca esti la restaurant! multumim,Laura pentru idei practice, frumoase si elegante!

    1. Laura Frunza says: Reply

      Multumesc! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.