Lansare la Gaudeamus – editura Gama

Editura Gama lansează la Gaudeamus şase noi titluri din colecţia “Scrie şi şterge”: Ortograme (două volume), Sinonime, Antonime, Expresii şi proverbe şi Găseşte greşeala.

Această nouă serie se adresează copiilor din şcoala primară şi are ca scop exersarea limbii române. Felicit editura Gama pentru această iniţiativă, în condiţiile în care vorbirea corectă a devenit, în ultima vreme, ceva facultativ şi oamenii încă se mai miră că, în 90% din cazuri, Eliza vorbeşte corect, cu acorduri şi foloseşte expresii pe care nici adulţii nu le folosesc sau au uitat că le ştiu. Eliza spune “mâncarea este gustoasă” sau “pastele acestea sunt delicioase”, “mulţumesc, bunico, pijamaua este minunată”, “ce vreme însorită este afară”, “eşti necăjită, mami?” Vocabularul ei este mai bogat decât al multor copii de vârsta ei şi adverbele şi adjectivele ei nu se limitează la “bine” şi “frumos”. Părerea mea e că trebuie să le vorbim cât mai complex copiilor pentru ca ei să prindă repede sinonime şi epitete potrivite. Noi, de exemplu, aveam un joc cu nişte fructe de burete şi mă întreba de fiecare ce e şi eu îi spuneam: o căpşună gustoasă, o pară parfumată, o lămâie acră, un mango bine copt etc. Abia aştept aceste cartonaşe să vedem cum le putem folosi pentru a-i îmbogăţi vocabularul, am şi eu un fix, să aibă un vocabular bogat şi să vorbească corect gramatical şi sper ca aceste materiale să mă ajute.

Îi găsiţi pe cei de la editura Gama la Gaudeamus în perioada 21-25 noiembrie şi cu siguranţă vor avea şi reduceri, aşa că nu ezitaţi să îi vizitaţi la stand. Cartonaşele vor avea, probabil, acelaşi preţ ca celelalte din serie, în jur de 13,5 lei un set.

One Reply to “Lansare la Gaudeamus – editura Gama”

  1. Conteaza foarte mult sa vorbesti cu copilul chiar de cand este mic.Nu trebuie mers pe ideea ca este mic si nu pricepe, ii explici la nivelul lui dar ii explici ptr ca ramane cu ceva. Intr-o zi te minunezi de cate cuvinte stie.
    Si mie la parculet imi ziceau ca fata are peste 3 ani si jumatate la cum vorbeste nu are 2 ani si jumatate.Nu cred ca le-am vazut asa ieftine in magazin aceste cartoane=joc, ma voi duce sa ma uit de pret si le voi cumpara ptr sarbatori daca sunt la 13lei, mai are un joc pe acelasi principiu si ii place foarte mult.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.