Luna pădurii la Cartea Copiilor

Se pare că luna martie este luna pădurii – recunosc că nu ştiam, însă pare logic, având în vedere că în luna martie se efectuează plantări de pomi şi lucrări de îngrijire a acestora şi este luna în care tot ce a fost viu în natură şi a hibernat peste iarnă, revine la viaţă şi se îmbracă în straie noi de verdeaţă şi de floare. Editura Cartea Copiilor promovează luna pădurii printre cititori şi îi îndeamnă să citească poveşti din cartea lor despre copaci, Basmele pădurii, carte despre care am mai scris aici. Mai jos aveţi cuvântul înainte al Rinei în care vorbeşte despre relaţia profundă care există între om şi copac.

basmele-padurii

Dacă ar fi să plantaţi un copăcel pe lângă casă, ce aţi planta? Eu tare îmi doresc un smochin şi un tei 🙂

10 Replies to “Luna pădurii la Cartea Copiilor”

  1. tei nu avem,insa avem ciresi, visini, pruni (doua soiuri), meri
    smochinii nu au prins (nu stiu de ce), insa avem un smochin la Stefanesti la soacra mea asa ca mai trecem pe acolo cand e sezon 😀

    1. Poate anul asta imi aduci smochine de acolo daca rodeste suficient 🙂 Si ne vinzi si fructe cultivate natural 🙂

      1. nu m-am gandit sa vand, dar va aduc cu placere cand apar in gradina
        avem si capsuni – apar in iunie
        smochine nu sunt prea multe si, din pacate, cand ajungem noi abia gasim 2-3 “uitate” pe acolo
        incercam de vreo 2 ani sa prindem si noi in curte un smochin,dar nu am reusit
        noi nu stropim pomii fructiferi asa ca s-ar putea sa ai surprize….”carnoase” la unele dintre fructe :)))

  2. Un tei! Fara doar si poate! Si un salcam… Tin minte ca mancam flori de salcam pe cand eram mica. Ciudateniile varstei… 🙂 Vedeam cum cotrobaie albinele printre ciorchinii de flori si tare mi se mai facea pofta. 😀

  3. Am mai citit despre Basmele Padurii, cred ca la Ada. Ma tot invart in jurul ei, de ceva vreme … vedem cand reusim sa o introducem la cap investitii 🙂 Sunt foarte deacord cu atitudinea, chiar daca am avut usoare retineri cum ca pititcii mei (3 si 5 ani) nu ar fi inca pregatiti pt ea.

    Salcami am pe dealul din apropierea casei, miroase demential in aprilie-mai, numai buni sa culeaga albinutele noastre, si sa ne dea miere buna 🙂 Iar pe unele strazi ale orasului sunt plantati numai tei, siruri intregi, si pe o parte si pe cealalta 🙂
    In zona in care am copilarit, in Buc, erau doi tei in fata bisericii langa care locuiam, si perioada in care acestia erau infloriti, era o perioada cu totul speciala 🙂 probabil si coincidea cu perioada aceea calda si placuta de primavara-vara. Deci acest parfum m-a insotit dintotdeauna si-mi este tare drag, de unde a reiesit si numele celui mai mic copil al meu MaTEI 😀
    Sunt o multime de alti pomi, pe langa casa, nu stiu ce mi-as putea dori mai mult. Am avut norocul sa dau de niste socri foarte gospodari, si au pe langa casa cam tot ce-i trebuie omului, in materie de fructe si legume, si nu numai.

    Iti ofer si eu, cele mai bio-eco-etc fructe, cand le-or fi sezonul. Mi-ar face placere sa le primiti, daca se va potrivi! Macar atat sa fac, pentru cat de minunate sunteti voi, si pt cat de multe oferiti.
    Smochinul l-am taiat recent, cam ingheta iarna, pornea tarziu vara, si nu ajungeau prea multe fructe sa se coaca, salivam degeaba pe langa el.
    Iti las un link, din vara trecuta, cu imagini din gradina:D

    1. Multumim, Andreea, sigur ca primim, cu tot dragul! Ai o gradina superba!

  4. Noi am plantat doi tei mititei anul trecut, unul pentru fiecare copil, in spatele blocului. Abia astept sa infrunzeasca!

  5. @ Alexandra – exista niste clatite cu flori de salcam, am auzit ca sunt senzationale, deci nu cred ca e o ciudatenie a varstei. As vrea sa incerc si eu anul asta.

    @Laura – noi tocmai am plantat, stau cu sufletul la gura sa vad cum infrunzesc; am pus fructiferi, dar cel mai drag imi este migdalul 🙂 . Mai avem un tei in plan.

    1. Un migdal, ce frumos! Sa aveti rod imbelsugat la toate!

      1. Merci. Nici nu-mi imaginez cum ar fi sa rodeasca :X

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.