Săptămâna creativă, ideea 4 – Păpuşi din ouă

Pe Păpuşi din ouă (IC61) aveam ochii de multă vreme, am tot vrut să realizez din ea un întreg teatru de păpuşi dar pur şi simplu n-am avut timp. Pentru săptămâna creativă am ales să fac grădinăriţa de la pagina 26 pentru că întâmplarea a făcut să găsesc la Casa Retro o pălăriuţă de paie micuţă, perfectă pentru capul ei şi, în plus, ce simbol mai frumos pentru primăvară decât o grădinăreasă care se bucură în grădină de razele soarelui şi de aerul curat?

Gradinarita din ou

Materiale: un ou golit de conţinut, o pălăriuţă, fire de lână pentru păr, culori acrilice sau markere pentru desenat trăsăturile feţei, jumătate de mărgea de lemn pentru nas (veţi remarca faptul că a mea nu are nas, nu am găsit nici în ruptul capului o mărgea potrivită), fundă. Se goleşte oul, se lipesc firele de păr, apoi pălăriuţa. Atenţie mare la ou, umblaţi cu el ca şi cu… oul roş 😀 Eu la prima variantă tocmai ce pusesem firele, arătau superb şi l-am scăpat din mâini, a căzut peste foarfecă şi s-a spart 🙁 Ce supărată am mai fost! Noroc de pupicul Elizei care m-a mai înveselit 🙂 Se fixează pălăriuţa şi se desenează trăsăturile. Se lipeşte nasul, apoi frigăruia (mie mi-a fost mai uşor să manevrez oul fără băţ) şi funda.

big_142354În carte mai aveţi idei de realizat următoarele marionete: băieţel poznaş, oiţă cu mâţişori, călugăr, indieni (fată şi băiat), piraţi, personajele din Scufiţa Roşie (Scufiţa, vânător, bunica, lup), personaje din Frumoasa din pădurea adormită (rege, prinţ, prinţesă, bucătar şi ucenic), chinez, spiriduş, turc cu văcuţe, un păzitor de gâşte cu boier şi gâscan, Hansel, Gretel şi vrăjitoarea, cocoşul şi boierul din Punguţa cu doi bani, o prinţesă şi un balaur, un dresor de lei cu două animale, diverse tipuri de clovni, personaje din grădină (flori, grădinăreasă, sperietoare de ciori, albinuţă), diverse personaje (îngeraşi, Moş Crăciun, drăcuşor, hornar), absolvenţi, elevi cu profesoară, mire şi mireasă. De asemenea, e foarte util capitolul de început, despre materiale, unelte şi metode de lucru.

3 Replies to “Săptămâna creativă, ideea 4 – Păpuşi din ouă”

  1. […] fac. Mai am ouă strânse pe care doresc să le pictez. Dintr-un ou aş dori să fac o păpusă ca aceasta. Deja am îmbrăcat un ou gol într-un strat de papier mache (sper să fie astfel mai dur) şi […]

  2. am facut-o! 😀 azi am terminat-o 🙂

  3. […] de ce mi-a luat aşa de mult timp până când am terminat-o… Am urmat paşii descrişi de Laura  pentru a scoate albuşul şi gălbenuşul din ou (mi s-a părut că iese mult mai uşor după ce […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.