Copac cu mere din tuburi de carton

Am făcut acest copac împreună cu Eliza şi vă spun de la început că e foarte mult de muncă la el. Durează, în primul rând, să strângi toate tuburile, noi am pus la treabă mai multă lume până am adunat câte am avut nevoie 😀 (mă rog, la treabă de adunat, nu la treabă… mare) După ce le-am strâns, în loc să le pictez prima oară şi pe dinafară şi pe dinăuntru, le-am capsat şi am format coroana şi am pus-o pe Eliza să le picteze ulterior. Evident n-au ieşit prea grozave. În plus n-am avut destulă vopsea dintr-o nuanţă, aşa că pomul meu are vreo trei nuanţe de verde în el (ceea ce e ok că nici pomul din grădină nu are toate frunzele de aceeaşi culoare).

DSCN7100 (Large)

Apoi ne-a fost tare greu să montăm tulpina pomului, din tuburi de la şerveţelele de bucătărie. Le-am lipit cumva cu pistolul cu silicon dar se cam dezechilibra pomul, aşa că am preferat să lipesc o bucată de carton de pom şi apoi tulpina din cele patru tuburi de cartonul respectiv. La final am decupat merele cu un perforator şi le-am lipit cu prenadez. Per total, ne place ce a ieşit. Iniţial am vrut să-l ducem la grădiniţă, dar pentru că acum Eliza are altă educatoare, nu ştiu încă dacă l-ar aprecia, aşa că mai aştept.

Materiale: tuburi de la hârtie igienică, 4 tuburi de la şervete de bucătărie, capsator, perforator cu mere, hârtie roşie, prenadez, pistol cu silicon, tempera sau acrilice pentru vopsit. Se vopsesc tuburile şi se lasă la uscat, apoi se capsează între ele tuburile pentru coroană. Se fixează trunchiul aşa cum am menţionat mai sus, se decupează şi se lipesc merele.

Şi o variantă mai simplă care poate fi făcută şi la clasă: trunchi de copac din tub de carton, coroana din hârtie/carton, merele decupate cu perforatorul. Tubul din carton se vopseşte cu maro sau negru, se decupează coroana şi merele, se fac două tăieturi în tub pentru a introduce coroana şi se lipesc merele.

DSCN7114 (Large)

Alte decoraţiuni cu mere pe blog:

Coroniţă din mere şi săculeţi ştampilaţi cu mere

Tablou cu măr pictat pe lână înfăşurată pe cadru

Ariciul din căsuţa din măr

Save

Save

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.