Fursecuri cu ciocolată albă (şi nuci caju)

Prima reţetă pe care am testat-o (şi adaptat-o) din cartea Best of Good Food – Cadouri gourmet delicioase este această reţetă de fursecuri cu ciocolată albă la care eu am adăugat şi câteva nuci caju măcinate fin.

??????????

Ingrediente: 140 de grame de unt moale (nu topit), 175 de grame de zahăr, 1 ou, jumătate de linguriţă de extract de vanilie (eu am folosit seminţele unei păstăi şi un strop de esenţă obişnuită de vanilie), 225 de grame de făină amestecată cu jumătate de linguriţă de praf de copt, 85 de grame de pudră de budincă de vanilie – două plicuri normale din comerţ – eu am avut doar unul pe stoc aşa că am înlocuit substanţa uscată cu 40 de grame de nuci caju crude măcinate fin, 85 de grame de ciocolată albă, tocată mărunt – eu am dat-o la congelator 10 minute şi apoi am mărunţit-o în blender pentru că n-am avut răbdare să stau s-o toc manual.

Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Untul se freacă bine cu zahărul, se adaugă vanilia şi oul şi se bate bine (cu mixerul). Făina, praful de copt, pudra de budincă şi nucile caju mărunţite se amestecă bine. Se adaugă ingredientele uscate peste cele umede şi se mixează doar cât să se omogenizeze. În reţeta originală spunea să adaugi ciocolata la final şi să frămânţi aluatul cu ea, dar eu am pus-o tot la mixer când am adăugat ingredientele uscate şi n-am avut nicio problemă. Aluatul va arăta ca nişte firmituri mai mari aşa că trebuie frământat puţin. Frământat e mult spus, practic îl omogenizaţi cu degetele, se va lega imediat.

Se formează biluţe care se pun în tava tapetată cu hârtie de copt. Eu nu am apăsat biluţele prea tare pentru că nu-mi plac fursecurile gen foiţă de hârtie, doar le-am presat uşor şi în rest am lăsat căldura cuptorului să-şi facă treaba.

Se coc cam 15 minute, nu trebuie să se coloreze la suprafaţă. Lăsaţi-le câteva minute în tavă să se răcească înainte să le transferaţi. Eu le-am pudrat uşor cu zahăr pentru aspect, dar nu e musai.

??????????Am făcut poze cu borcanul din două unghiuri pentru că îmi place la nebunia panglica cu mesaje inspiraţionale şi voiam să v-o arăt şi vouă 🙂

Se fac extrem de uşor, nu au nevoie de multe ingrediente şi nici nu durează mult până să vă puteţi bucura de ele, maxim jumătate de oră!

Save

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.