Am testat – clătite cu două ingrediente pentru micul dejun

Am găsit reţeta pe site-ul Gustos.ro via pagina lor de facebook şi pentru că chiar aveam o banană foarte coaptă (“cu maro”, cum ar spune Eliza motivând de ce refuză s-o mănânce) şi două ouă, i-am făcut aceste aşa-zise clătite la micul dejun. Reţeta e foarte simplă, se pun ouăle într-un bol, se adaugă banana tăiată felii şi se pasează totul cu blenderul cu picior. Se prăjesc în tigaia unsă cu foarte puţin ulei. Pentru că sunt foarte moi, eu le-am prăjit un pic cam tare (nu sunt arse, dar sunt destul de “colorate”).

IMG_0980

Concluziile mele: nu sunt neapărat rele dar mie nu mi-au plăcut. Eliza a mâncat două, una cu sirop de arţar, alta cu miere, deşi erau incredibil de dulci şi simple. Nu le-a detestat dar nici nu i-au plăcut în mod special. Nu le-aş numi clătite, ci omletă cu banane, au exact textura unei omlete, sunt moi, dar nu pufoase (evident, nu cresc la prăjit). Gustul simplu de banane nu-mi place, de obicei bananele în prăjituri merg cu scorţişoară şi cu alte arome mai puternice.

Dacă nu aveţi copii mofturoşi, merg încropite într-o dimineaţă la micul dejun, aşa pe fugă, se fac foarte repede. Le-aş servi, mai degrabă, cu ceva neutru ca gust, gen frişcă neîndulcită sau iaurt grecesc.

Dacă vreţi clătite pufoase, totuşi, încercaţi o reţetă adevărată şi renunţaţi la scurtături. În altă zi mă voi trezi mai dimineaţă şi voi face clătitele acestea, le-am testat de mai multe ori şi sunt fabuloase.

9 Replies to “Am testat – clătite cu două ingrediente pentru micul dejun”

  1. Haha,si eu vazusem reteta acu ceva timp pe un blog,si exact asta am si comentat : pare omleta cu banane :))
    Si ieri am dat iar peste reteta asta,si la fel am gandit.Deci da,urmeaza-ti instinctul,acum tu imi confirmi ca bine am facut ca n-am facut clatitele astea omleta 😀
    Insa eu nu mai fac clatite de mult,de cand fii-mea are o reteta de la scoala si face ea,si-i ies foarte bune,succes garantat de fiecare data.Si pare ca s-au inversat rolurile,ea le face si eu fur cate una,doua,cu mare nerabdare :))

  2. Clatitele din a doua reteta par foarte apetisante. Am de gand sa le incerc. 🙂

    1. Le-am facut :)) Iti multumesc pentru reteta! Au iesit geniale, nu chiar asa pufoase caci nu le-am lasat 15 minute, dar oricum au crescut si sunt cu adevarat gustoase. Chiar cred ca merita sa te trezesti cu 20 de minute mai devreme ca sa ti le prepari. :*

  3. Banana coaptă nu-mi place. Dar uite aici o rețetă de pancakes faină 🙂 care iese sută la sută! Tot cu sirop de arțar merg servite 😉
    http://floridemandarin.wordpress.com/2011/11/19/pancakes-cu-mere-clatitele-americane-la-tine-in-casa/

  4. Buna Laura!Imi poti spune te rog,daca la reteta pe care vrei s-o incerci ar merge sa bag clatitele la cuptor.Imi este teama ca daca am sa le prajesc o sa “inghita” cam mult ulei sau ma insel?

    1. Elena, nu stiu ce sa-ti spun, mie nu mi s-a parut ca au inghitit ulei. Ungi doar tigaia putin, nu torni acolo ca la gogosi.

  5. le gasisem si eu mai demult la o prietena….noua ne-au placut mult..celor 3. si fac de cate ori mai apuc in weekend la micul dejun…sau chiar ca si gustare dupa masa cu ceva cioco 😉

  6. Da, mai degraba seamana cu omleta. Banana ii da consistenta, probabil. Am vazut ca in tari calde din Africa, bananele se prajesc. Dar nu stiu daca sunt acelasi soi de banane ca cele pe care le cumparam noi din marketuri.

    1. Nu e acelasi soi, am vazut niste emisiuni culinare in care aratau banane pentru gatit. Erau total diferite.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.