Broască ţestoasă din sticlă de plastic

Pentru a realiza această broască ţestoasă aveţi nevoie de: o sticlă de jumătate de Lipton Ice Tea verde cu lămâie (sticla e verde şi e frumos făcută la bază, evident că oricare altă sticlă e bună), hârtie gumată verde (în ideea originală e o lavetă de vase, eu am folosit hârtie gumată pentru ca Eliza să se joace cu ea în cadă), aţă, ac, un nasture.

broasca

Se taie sticla de plastic pentru a forma carapacea broaştei. Se decupează silueta din hârtie gumată. Se trasează detaliile cu un marker permanent sau cu un pix negru. Carapacea se coase de siluetă cu aţa verde, introducând firele printr-un nasture în partea de sus pentru ca aţa să nu alunece de pe sticlă.

În funcţie de sticlele pe care le aveţi, puteţi face broaşte de diferite culori. Rezultatul final e foarte haios şi cei mici vor fi încântaţi, cu siguranţă, să se joace cu ele la baie, afară în piscina gonflabilă sau într-o cădiţă de plastic (vara) sau la alte surse de apă. Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă iazuri şi pâraie şi nu uitaţi broaştele în natură când plecaţi acasă. Chiar dacă sunt drăguţe, tot sursă de poluare sunt.

Sursa: Krokotak

2 Replies to “Broască ţestoasă din sticlă de plastic”

  1. e o broasca vesela :*
    sta la suprafata?

    1. Da, stă, hârtia gumată o face să plutească.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.