Ștranduri din România – Ştrandul Văcăreşti, sector 4, București

Acest articol e valabil pentru vara 2014

Dacă sâmbăta trecută am avut o zi plină, nu puteam să las duminica mai prejos, aşa că sâmbătă seară am căutat pe google informaţii despre ştrandul Văcăreşti despre care auzisem vag acum vreo doi ani. Am găsit adresa şi am zic ce-o fi, o fi, mergem, vedem ce/cum e şi dacă nu ne place, plecăm şi gata, aşa că duminică pe la vreo 12 am pus în rucsac prosoape, costume de baie, loţiunea de plajă şi am mai luat o geantă termoizolantă cu apă şi gustări şi am plecat la ştrand, doar noi două.

La ştrandul Văcăreşti se ajunge foarte uşor de la noi, sunt doar trei (sau patru, depinde de unde mă urc) staţii cu autobuzul 313, până la staţia Pridvorului. La autobuzul 313 se ajunge uşor fie de la metrou de la Piaţa Sudului, fie din zona Unirii. Mai ajung acolo autobuzele 381 şi 634. Strada Pridvorului e semnalizată aşa că nu trebuie decât să intraţi pe ea şi să urmaţi oamenii cu prosoape şi colace în spinare, până la ştrand 😀

Accesul costă 10 lei în timpul săptămânii şi 15 lei în week-end iar copiii sub 6 ani au intrarea gratuită. Ştrandul e într-o zonă foarte verde, gard în gard cu parcul Tineretului. Sunt mulţi copaci care fac umbră, plaja e cu iarbă îngrijită, sunt câteva terase şi un restaurant cu umbrele sau pomi, în general ai unde găsi umbra dacă o cauţi. Noi am intrat şi ne-am aşezat pe un petic de pământ, sub un copac, chiar lângă piscina mare pentru copii. Eu am stat la umbră tot timpul, ba chiar am remarcat că era destul loc la umbră pentru că lumea căuta soarele să se bronzeze.

Ştrandul are, momentan, doar trei piscine din cele 6 în uz. A avut la un moment dat şi un tobogan care acum nu mai funcţionează, oricum pare antic şi dedemult, eu nu mi-aş fi lăsat copilul în el. Sunt două piscine pentru copii, una mică, rotundă (probabil pentru copii mai micuţi) şi una mai mare în care erau şi o grămadă de adulţi pentru că se pare că nici copiii mai mari decât Eliza nu pot fi lăsaţi singuri într-o piscină în care apa le ajunge până la subsuoară.

Apa era destul de curată, avea câteva frunze (mai ales că plouase în ziua precedentă) dar în rest era acceptabilă. Cel mai tare m-a iritat zgomotul, efectiv urla muzica din nişte difuzoare şi asta mi-a cam pus nervii pe moaţe. Mirosul de mici era ca la el acasă iar berea curgea valuri-valuri : ))))) La un moment dat, chiar mă tenta şi pe mine una rece dar fiind singură cu un copil, nu eram convinsă că se cade să beau bere la pahar de plastic în public : )))))

Eliza s-a bălăcit vreo două ore, am luat împreună o gustare, am jucat nişte jocuri şi apoi ne-am întors acasă să mai facem şi mâncare şi curat că trecea week-endul de tot.

Toaletele sunt aşa şi aşa, dar măcar sunt din alea turceşti, e mult mai uşor să duci copilul acolo, există duşuri în aer liber, precum şi nişte cabine unde te poţi schimba. Programul e de la 9 dimineaţa la 7 seara.

În general ştrandurile nu sunt pentru oamenii mai simandicoşi, aşa că nu recomand dacă aveţi pretenţii să găsiţi ceva similar cu vreo locantă cu “spa” în coadă. Pentru noi, la 15 lei intrarea, a fost ok. Eliza s-a bălăcit, eu doar m-am uitat la ea, în general nu intru în apă, nici la mare, nici la ştrand. Ei i-a plăcut la nebunie şi cu siguranţă vom mai reveni vara asta.

One Reply to “Ștranduri din România – Ştrandul Văcăreşti, sector 4, București”

  1. Si noi am fost anul trecut, anul acesta inca nu am ajuns. Da, nu este un strand de fitze, dar e ok. Apa era curata, ceea ce mi s-a parut important. Am mai fost si la Cara, unde ne-a placut ceva mai mult. Dar tot anul trecut, nu stiu cum o mai fi acum.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.