Oameni de zăpadă din carton – Idei creative 28

Aceşti oameni de zăpadă din carton sunt foarte uşor de realizat, mai ales dacă aţi păstrat şabloanele de la figurinele din cerculeţe. Am preluat ideea din numărul 28 al colecţiei Idei Creative de la editura Casa, Obiecte decorative din hârtie – dacă mergeţi în week-end la târgul de carte Gaudeamus, să v-o puneţi pe listă.

În plus, dacă realizaţi aceşti oameni de zăpadă dintr-un plastic subţire (ca cel de la dosarele de plastic cu şină), puteţi să îi expuneţi şi afară, într-un pom, pentru a vă înveseli curtea.

oameni de zapada_ic28

Materiale necesare: carton alb, roşu, verde, galben, hârtie glasată neagră din care să decupaţi trei buline cu perforatorul şi roşie pentru  decupa nasul, carioca neagră, adeziv, aţă pentru agăţat.

Veţi avea nevoie de şabloanele cu cercuri de trei dimensiuni diferite, eu am folosit 7 (corp), 6 (partea de deasupra a corpului) şi 5 (capul). Pălăria am desenat-o manual, iar pe deasupra mai vine un dreptunghi uşor mai mic.

Capul şi corpul le-am decupat dintr-o singură bucată. Pe deasupra am lipit pălăria şi părţile suplimentare, îndoite la mijloc pentru a crea un efect “în spaţiu”. Am desenat trăsăturile şi am lipit bulinele pentru nasturi şi nas (din hârtie glasată autocolantă neagră şi roşie). Evident că puteţi foarte bine să desenaţi şi aceste buline cu nişte carioci.

idei creative 28I-am dat aceşti oameni de zăpadă mătuşii mele, care este educatoare, pentru a-şi decora clasa unde predă. La ea la ţară ajung mai greu materialele didactice (sunt copii care n-au nici măcar o cutie de creioane colorate darămite să mai aducă şi hârtie glasată sau lipici pentru activităţile de la clasă), aşa că mai toate decoraţiunile de Crăciun pe care le voi face în perioada asta vor ajunge la ea 🙂

4 Replies to “Oameni de zăpadă din carton – Idei creative 28”

  1. ce frumosi sunt si usor de facut!

  2. Ce frumoși sunt! 🙂 Sper să apuc să-i încerc și eu!

  3. Superbi!!!! Cred ca anul acesta impodobim bradul muuuult mai devreme decat in anii precedenti :).

    in 20 de minute facem si noi… ioan iar sta acasa- de data asta mai mult preventiv. Ieri a stranutat toata ziua, aseara nas infundat, azi dimineata mucisori. Mi-a fost cam teama sa-l duc avand in vedere ca tre sa mearga 30 min pe jos pana la scoala si ca vremea e asa cum e…Azi oricum avea program lejer, doamna a fost ff intelegatoare, asa ca… la treaba cu noi 🙂

  4. Imi plac omuletii,sigur vom mesteri si noi cativa .Stiu cum e la gradinitele de la tara,eu nu ma plang ,am niste parinti foarte intelegatori si le cumpara copiilor rechizitele necesare ,le-au cumparat si caiete speciale.In schimb ne lipsesc jocurile,puzzle-urile si multe alte materiale de care au nevoie copiii pentru o buna educatie ,astea nu le mai pot cere parintilor…ma descurc eu cum pot.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.