Felicitări şi decoraţiuni cu mandale cu tematică de Crăciun

Prima oară când am răsfoit cartea Mandale din hârtie de la editura Casa mi-am spus că nici gând, eu n-am cum să fac aşa ceva. Prea multe tăieturi, prea migălos, nu e de mine. Aşa că am abandonat cartea şi am luat altele mai uşoare. Însă timpul a trecut, eu mi-am exersat mâna cu kirigami şi cu decoraţiunile cu filigran şi am căpătat curaj să fac şi aceste mandale cu tematică de Crăciun.

Când am văzut cât de uşor e, aproape am izbucnit în râs. Pentru că e, într-adevăr, extrem de uşor, tăieturile se fac rapid dacă aveţi unealta potrivită (un bisturiu sau un cutter pentru hârtie) iar efectul este wow.

mandala cu braduti

Iniţial am vrut să fac doar mandala cu oameni de zăpadă dar apoi am executat-o repejor şi pe cea cu brăduţii. Îmi plac atât de mult încât nu-mi venea să mă despart de ele, dar până la urmă pe cea cu brăduţii am aplicat-o pe o felicitare rotundă şi am trimis-o în pachet alături de piticul din nucă, iar pe cea albastră am trimis-o spre altă zări pentru a fi atârnată în geam.

mandala cu oameni de zapda

Observaţii:

– cea mai bună hârtie e cea glasată care nu are nimic imprimat pe spatele alb – unele au modele sau cifre, e bine să verificaţi. Din păcate la noi nu se găseşte hârtie bicoloră, aşa că ne mulţumim cu ce avem.

– cel mai simplu e să fotocopiaţi şablonul, să puneţi foaia peste hârtia glasată, să le capsaţi şi să le tăiaţi pe amândouă odată – va ieşi un model mult mai curat, fără urme de imprimantă sau creion de la transferul cu hârtia de calc.

– puteţi mări modelele (la copiator) sau le puteţi lăsa aşa, ies destul de măricele. Le puteţi lipi pe felicitări, puteţi face mini-tablouri sau le puteţi agăţa în fereastră.

– cartea conţine 16 modele de mandale diferite (inclusiv una pentru Paşti, pentru 8 martie şi pentru Valentine’s Day)

One Reply to “Felicitări şi decoraţiuni cu mandale cu tematică de Crăciun”

  1. Arată așa super! Parcă e greu de crezut că e așa simplu de făcut! Dar dacă spui că e simplu, merită încercat 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.