Îngeraş dantelat şi delicat din fruct de lotus

Îmi place atât de mult cartea Pitici şi îngeraşi de Crăciun de la editura Casa încât mi-am dorit să fac toţi piticii şi îngeraşii descrişi acolo, însă pentru mulţi trebuie nişte materiale pe care eu nu le găseam pe nicăieri, gen fruct de lotus, fructe de bakuli, fruct de platan, capsulă de mac, sisal şi aşa mai departe.

Când am păşit în atelierul Valentinei, aproape instant mi-au sărit în ochi fructele de lotus şi am rugat-o să-mi dea unul (acum regret că n-am rugat-o să-mi dea două pentru că mai e în carte un exemplu de înger din fruct de lotus şi aş fi vrut să-l fac şi pe acela). Tot ea mi-a dat nişte resturi de şnur de hârtie întărit cu sârmuliţă.

Cum am ajuns acasă, m-am apucat de scotocit după restul de materiale, o bilă simplă din lemn, un rest de dantelă, un petic de fetru, două perluţe pentru picioare. Am vrut să pun două mărgele de lemn şi la mâini dar mi-au plăcut mai mult simple, aşa că le-am lăsat aşa.

ingeras din lotus

Mod de realizare:

Fructul de lotus se vopseşte cu alb, dar nu integral, ci doar câteva tuşe. Pe bila de lemn se desenează trăsăturile – aici m-am chinuit cel mai mult, am vrut să iasă un chip blând de înger şi după câteva ştersături, mi-a ieşit. Ochii, sprâncenele, nasul, gura sunt desenate cu creioane colorate, în obraji are puţin blush.

Din şnurul de hârtie (în carte e lână albă) se fac mâinile şi picioarele (o bucată îndoită pentru mâini, o bucată îndoită pentru picioare). La capete se lipesc mărgelele. Din peticul de fetru se decupează aripile, eu le-am decupat direct, fără şablon, din ochi.

Apoi se asamblează îngerul. Vă pun şi o poză de la momentul asamblării. A ieşit aşa de frumos şi delicat că nu vreau să credeţi că l-am scanat pe cel din carte 😀

asamblare

Eu l-am agăţat în brad şi încă mă mai gândesc dacă să-l dăruiesc şi pe acesta sau nu.

ingeras din lotus

One Reply to “Îngeraş dantelat şi delicat din fruct de lotus”

  1. Wow! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.