Activităţi post-sărbători: cum să reciclaţi cartoanele rămase

Iată două sugestii să reciclaţi “mizeria” care se adună, de obicei, de sărbători, mai ales că văd pe facebook tot mai des întrebări de genul: şi noi ce facem azi? Dacă n-aveţi chef de patinoar sau de făcut un om de zăpadă, poate vă ajută măcar prima idee. A doua e mai mult de notat pentru viitor.

om de zapada
Noi am ieşit ieri puţin la zăpadă

1. Dacă cel mic a primit o jucărie de Crăciun, împachetată în cutie de carton cu partea din faţă transparentă, mai mult ca sigur că în interior are nişte carton colorat care arată ca un peisaj. Eliza a primit, de exemplu, o Mimi Plimbăreaţa iar în interior avea acest carton:

DSCN5087

L-am luat, am tăiat bucata aia de mai sus, cu pomul, în două părţi şi am făcut pe ele nişte colaje. Am decupat dintr-un teanc de reviste vechi ţinute special pentru asta şi am lipit elementele ca să formăm tablouri. Dacă n-aveţi reviste, merg şi hârtiile de ambalaj de la cadouri (bufniţa e chiar de pe eticheta unui cadou), dacă au pe ele brazi, stele, moşi, globuri etc, puteţi crea un întreg decor de sărbători cu ajutorul elementelor decupate şi al cariocilor/creioanelor colorate.

reciclare carton jucarii

2. Am găsit într-un parc două cutii de la artificii, care arată aşa:

DSCN5092

Le-am luat şi am de gând să fac nişte suporturi cu ele, poate pentru pensule, sau ca să-mi mai organizez accesoriile subţiri, gen spatule, ace de quilling, instrumente de biguit, croşete, bisturie etc. Rămâne de văzut cum să le curăţ bine şi cum să le împachetez pe dinafară ca să arate frumos. În interior sunt din carton gros, ca tuburile de la folia de plastic sau de aluminiu de la bucătărie dar miros a carbid, aşa că vor trebui curăţate şi aerisite bine. Cred că merg şi pentru creioane.

3 Replies to “Activităţi post-sărbători: cum să reciclaţi cartoanele rămase”

  1. N-am prea intrat pe net in perioada sarbatorilor, asa ca abia azi, facand “curat” in mail am descoperit acest articol. Foarte interesante ideiile de reciclare, mai ales prima.
    La a doua, cea cu suportul de pensule/creioane, fiind din carton poate incerci sa o imbraci fie in material fie cu servetel. Un astfel de suport de creioane se mai poate realiza dintr-o cutie in care asezi in picioare tuburi de la hartia igienica. Eu am facut asa dintr-un cufaras micut caruia i s-a stricat capacul.

    1. Cu tuburi de la hartie igienica am avut deja unul, facut prin 2013, cred. S-a stricat pana la urma. Mi se pare mult mai rezistent asta din cutia de artificii, tuburile sunt deja fixate si foarte tari 🙂

      1. Pe al meu in am tot asa de vreo 3 ani, dar cufarul fiind de lemn si inalt exact cat tubul de hartie, chiar nu s-a stricat inca. Singurul defect pe care i-l gasesc e ca se umple de praf si nu-l pot curata exact asa cum as vrea. Abia astept sa vaf cum vei transforma cutia de la artificii.
        PS; am observat ca mai tari sunt tuburile de la prosoapele de bucatarie, cele mari, dar nu ajungi sa strangi la fel de repede ca pe cele de la hartia igienica.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.