Program pentru week-end ianuarie 2015

Vineri, 23 ianuarie, are loc premiera animaţiei Cei 6 Super eroi (Big Hero 6) la Cinema City din Afi Palace Cotroceni, în format IMAX. Cei de la Cinema City n-au precupeţit niciun efort ca să ne convingă că merită să mergem şi inclusiv au construit, alături de elevii unei şcoli, o bezea uriaşă “îmbrăţişabilă” reprezentându-l pe Baymax, robotul din film. Eliza a fost deja la avanpremieră şi i-a plăcut foarte mult filmul.

Despre film: “Animaţia spune povestea lui Baymax, un robot gonflabil uriaş cu puteri vindecătoare, şi a micului geniu în computere Hiro Hamada, care decide să îi folosească talentul în scopuri nobile. Cei doi tovarăşi se alătură unei echipe de luptători high-tech pentru dreptate, dornici să salveze super-tehnologizatul oraş San Fransokyo. Scenariul are o pronunţată latură emoţională şi educativă: importanţa folosirii talentului cu care eşti înzestrat în slujba comunităţii, simţul solidarităţii şi al prieteniei adevărate, dar şi puterea de acceptare a morţii.” (sursa: comunicat Cinema City)

Sâmbătă, 24 ianuarie, se desfăşoară atelierul creativ de la Hornbach între orele 10-16 la care se va lucra un hotel pentru insecte. Nu ştiu exact ce înseamnă asta, noi am fost sâmbăta trecută la presa pentru flori, n-a fost cine ştie ce, a durat cinci minute, timp în care, după cum a concluzionat şi Eliza “mai mult a lucrat domnul decât mine”. Dar ideea proiectelor merită “furată”, presa ne e utilă, eu mi-am făcut nişte cumpărături în magazin, aşa că a meritat drumul (dar noi stăm aproape, nu garantez că merită să traversaţi oraşul). Plus că am combinat cu o vizită la biciclit, ţopăit şi dat pe trotinetă la decathlonul din vecinătate.

Tot sâmbătă (dar şi duminică, 25 ian), de la 10.30 şi 12.00 teatrul Zurli pune în scenă la Teatrul de Artă o adaptare a desenului animat Frozen (Regatul de gheaţă):

“Intitulată Castelul de gheață, adaptarea aduce în prim-plan povestea a două surori prințese, Elsa și Ana, care se confruntă cu tot felul de probleme. Elsa nu este doar o simplă prințesă, ci are o putere specială prin care poate, ușor, să îi rănească pe cei dragi. Așa că, ea trebuie să învețe cum să o folosească fără a face rău. Ana, la rândul ei, trebuie să ia o decizie dificilă: să își urmeze inima și să devină soția prințului Hans sau nu.

Trupa Zurli vă dă trei motive pentru care merita să intrați în „Castelul de gheață”:

  1. Pe lângă prinți și prințese, spectacolul va avea și un personaj cu totul special, Olaf, un om de zăpadă zăpăcit, dar care poate să îi ajute pe copii să învețe cum să depășească situațiile dificile;
  2. Adaptarea va fi una în stilul Zurli : un spectacol interactiv în care cei mici vin în ajutorul personajelor principale;
  3. Copiii vor avea ocazia să cânte si sa participe activ la spectacol.

Prețul unui bilet este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. Pentru a avea acces în sală este nevoie de rezervare prealabilă la numărul de telefon 0728.295.872.sau la adresa de e-mail contact@zurli.ro.” (Sursa: comunicat de presă Zurli)

Tot sâmbătă, de la ora 11,  Lumea lui Momo dă startul seriei de ateliere Casa păpuşilor. În cadrul celor trei întâlniri săptămânale, copiii vor proiecta, construi de la zero şi decora o casă pentru păpuşi.

Proiectul atelier cuprinde 3 întâlniri, 1 şedinţă pe săptămână, după cum urmează:

  • Atelierul 1- 24 ianuarie – proiectam cu imaginaţie casă, o construim temeinic şi o finisăm cu simţ de răspundere.
  • Atelierul 2- 31 ianuarie – decorăm casa cu tot ce trebuie: mese, scaune, paturi, perdele, covoare şi alte minunăţii.
  • Atelierul 3 – 7 februarie dăm viaţa casei: fiecare copil va desena şi apoi realiză o păpuşă.

Durata şedinţa: 70 minute, în fiecare sâmbătă de la ora 11.00.

Grupa maximă: 8 copii cu vârste între 4-10 ani (pot participa şi părinţii)
Preţ: 60 lei/şedinţa (materiale, instructor, ceai cald şi bucurie cât cuprinde din partea casei)
Pachet 3 şedinţe (se plătesc în avans la înscriere) 150 lei/copil (părintele nu plăteşte)
Înscrieri la: lumealuimomo@gmail.com detalii: 0723.565.113

3 Replies to “Program pentru week-end ianuarie 2015”

  1. Buna Laura,

    Gata am si rezervat pentru Zurli, sambata dimineata.
    Iar ieri am trecut pe la Yummy Mummy cu fetele si iti multumesc pentru recomandare. A picat la fix….:)
    Asa ca, tine-o tot asa, fiindca ne transmiti niste recomandari fff bune, sau cel putin pe noi ne-au ajutat fff mult.
    Zi faina! 🙂

  2. Ce pacat ca Lugojul e departe!!!!

  3. O sa mergem si noi sa vedem Cei 6 Super eroi, week-end-ul urmator. Abia astept. Chiar mai mult decat juniorul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.