Raw vegan cu Thermomix

Dacă sunteţi prieteni cu mine pe Facebook, probabil ştiţi că acum vreo săptămână şi ceva am postat un album cu cărţi de vânzare. Îmi doream să vând acele cărţi pentru a strânge banii necesari achiziţionării unei cărţi minunate pe care şi-o dorea prietena mea foarte bună, Alina (cea care scrie reţetele vegetariene pe blog) şi a cărei zi de naştere e chiar azi 🙂 Cartea minunată se numeşte Raw vegan cu Thermomix, este scrisă de Andreea Mihalcea şi ilustrată cu fotografii făcute de bloggeriţa Andreea Crăciun a cărei muncă fotografică o ador (şi ador şi munca ei efectivă, am comandat de două ori cupcakes de la ea şi au fost delicioase!). Fotografiile Andreei Crăciun sunt preferatele mele din toată blogosfera. Îmi plac multe poze, unele mai luxoase, unele foarte elaborate, altele cu decoruri atent alese, altele foarte viu colorate, însă pozele Andreei sunt singurele care îmi transmit starea aceea de “acasă”. Îi urmăresc blogul şi contul de Facebook aproape numai pentru poze, căci reţete vegetariene (în afară de cele consacrate în gastronomia românilor ca fiind “de post”) eu gătesc rar. Ştiam însă că Alina se va bucura mult de carte, ea deţinând, de altfel, şi un Thermomix, aşa că mi-am dorit enorm să i-o pot oferi.

N-am reuşit să strâng toţi banii la timp, însă echipa minunată de la Thermomix a aflat (nu ştiu cum pentru că eu am evitat să tag-uiesc pagina lor sau pe cineva din echipa lor când v-am povestit de carte) şi mi-au trimis în dar preţioasa carte. Nu vă pot spune ce emoţii m-au încercat când am ţinut-o în mână. Cred că nu mai e un secret pentru nimeni că în calitate de blogger eu primesc uneori lucruri drăguţe dar cele mai mari bucurii le am atunci când calitatea mea de blogger intermediază lucruri frumoase pentru alţi oameni. Atunci am cele mai mari satisfacţii.

Screen-Shot-2014-11-12-at-13.55.29

Cartea este splendidă, din punctul meu de vedere e o resursă preţioasă pentru adepţii dietelor de tip raw vegan şi un album foto extraordinar pentru toţi pasionaţii de fotografie culinară. Îmi place să privesc pozele, să analizez recuzita, să mă bucur de forme şi culori. Reţetele sunt împărţite pe categorii: reţete de bază, mic dejun, aperitive, salate, supe şi supe creme, fel principal, pâinici şi gustări, desert, băuturi. De asemenea, chiar de la început se menţionează că aceste reţete pot fi făcute cu orice robot de bucătărie dotat cu un cuţit în formă de S, nu numai cu Thermomix, deci să nu lăsaţi asta să vă descurajeze. Din punctul meu de vedere, cadou mai reuşit pentru un pasionat de gastronomie, indiferent că e vegan sau nu, nu cred să existe la noi pe piaţă. Această carte bate oricând orice traducere, indiferent ce nume mare de chef este pe copertă. E de colecţie! Eu sigur îmi voi lua una pentru colecţia mea de cărţi de bucate, doar trebuie s-o am şi eu, nu? 🙂 Poza de mai jos, cel puţin, eu mi-aş face-o print, s-o pun în bucătărie, aşa de mult îmi place 🙂

Foto: Andreea Crăciun
Foto: Andreea Crăciun

Felicitări celor două Andreea şi echipei Thermomix pentru această carte minunată! Dacă nu sunteţi convinşi încă (deşi probabil sunteţi) că Andreea e cel mai tare fotograf culinar (cu diplomă în regulă, chiar) vă spun eu acum: Andreea e cel mai tare fotograf culinar! Dacă aveţi proiecte şi aveţi nevoie de fotografi, ea e omul vostru 🙂

One Reply to “Raw vegan cu Thermomix”

  1. Si eu sunt vegetariana. Am slabit cu stilul acesta de viata. Am facut si ceva antrenamente chiar de acasa. Kilogramele au disparut negresit.
    http://slabestecorect.blogspot.ro/2017/02/efort-fizic-acasa-kilograme-in-minus.html

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.