Crumble rapid cu mere şi cereale

Această reţetă aparţine bloggeriţei Cristina Mazilu şi am aflat de ea (de reţetă, nu de Cristina) la un eveniment organizat de Nestle Fitness pentru lansarea noii game de cereale cu 30% mai puţine zaharuri. Din tot ce am gustat la eveniment, acest crumble mi-a plăcut cel mai mult. S-au mai servit şi nişte shake-uri (bleah, pentru că nu-mi plac bananele pasate), nişte iaurt cu cereale şi fructe (bun!) şi nişte brioşe, tot cu banane, dar care aveau echilibrul perfect între moisture şi fluffiness (umezeală şi pufoşenie, dar în română sună ca naiba) pe care eu nu reuşesc să-l obţin la brioşele mele cu banane 😀 Pentru că am mâncat nu unul, ci două mini-crumble la eveniment, am vrut să vă prezint şi vouă reţeta, cu recomandarea să nu ezitaţi să o preparaţi deoarece iese ceva delicios, delicios!

Nestle FITNESS_9

Ingrediente: 700g mere, tăiate cuburi, 2 linguri cu vârf de zahăr brun, ½ linguriţă de scorţişoară, ¼ linguriţă de cuişoare măcinate

Pentru topping: 50g cereale Nestle Fitness, 40g de unt rece, tăiat cubuleţe, 85g de făină amestecată cu ¼ linguriţă praf de copt, ½ linguriţă de scorţişoară, 30-40g de zahăr brun

Îngheţată de vanilie, pentru servit

MOD DE PREPARARE

1. Se amestecă merele tăiate cubuleţe cu zahărul, scorţişoara, cuişoarele şi se împart în vase termorezistente mici (sau se pun într-un vas termorezistent mare) şi se lasă deoparte.

2. Se încinge cuptorul la 200°C. Pentru topping, se pun toate ingredientele – mai puţin cerealele – într-un bol şi se amestecă cu vârful degetelor, până ce se obţine un amestec de textura unor firmituri. Se adaugă cerealele şi se amestecă din nou, dupa care se presară compoziţia astfel obţinută peste mere.

3. Se dau vasele la cuptor timp de 30 de minute, până cand compoziţia devine aurie. Se serveşte cu îngheţată de vanilie.

Nestle FITNESS_10

Şi o poză extra doar pentru că mi-a plăcut aranjamentul:

Nestle FITNESS_1

Notă

Fotografiile au fost realizate la evenimentul de lansare de către fotograful oficial căruia nu i-am reţinut numele, din păcate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.