Notă: Articolul acesta a fost publicat în 2009, când teoria diversificării bebeluşilor era alta. Consultaţi reţetele de mai jos doar cu titlu informativ şi întrebaţi mereu pediatrul înainte de a introduce un aliment nou în dieta bebeluşului.
Astăzi vă prezint câteva reţete pentru bebeluşi de 8-9 luni.
PENTRU OPT-NOUĂ LUNI
Spumă de griş cu zeamă de vişine: 200 ml zeamă de vişine crude, 200 ml apă, 50 g glucoză (marunţită, de la plafar), 25 g griş
Se pune la fiert zeama de fructe cu apa şi glucoza. Când totul clocoteşte, se adaugă grişul în ploaie bătând tot timpul cu telul. Se lasă la fiert patru minute (nu mai mult ca nu se mai face spumă), se ia de pe foc şi se bate mai departe cu telul până se obţine spuma. Aceasta se serveşte rece.
Pepene galben cu biscuiţi: bucăţi de pepene galben, biscuiţi pentru bebeluşi, zdrobiţi (sau cereale pudră, de exemplu Măciniş pentru lăptic de la Solaris Plant – un amestec de mai multe cereale măcinate).
Se pasează bucăţile de pepene şi se amestecă cu biscuiţii.
Cockteil de fructe uscate cu iaurt: 1 prună uscată, 1 caisă confiată, 1 banană, câteva picături de zeamă de lămâie, 500 ml apă minerală, 1 iaurt.
Cu o zi înainte de preparare, se înmoaie prunele şi caisele în apă. A doua zi se storc bine şi se taie cubuleţe, apoi se fierb în apă minerală 20 minute. După ce se răcesc, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu iaurtul şi banana pasată cu furculiţa. Este o gustare energizantă şi plină de vitamine.
Strugure şi prune: 4 prune coapte, 1 ceşcuţă suc de struguri albi proaspăt stors
Se curăţă prunele de pieliţă şi de sâmburi, se taie în bucăţi şi se fierb la aburi. Se adaugă sucul de struguri şi se pasează la blender până se obţine un piure omogen.
Buna,
Foarte interesante ideile tale…de altfel si blogul meu are aceasta sectiune….:D. Numai bine si te mai citesc
Oana
Oana, da-ne link sa-ti vedem si noi blogul 🙂
http://oanamada.wordpress.com/
Uite aici! 😀