Sunt pe ultima sută de metri cu ideile de decoraţiuni pentru Crăciun, mai e puţin şi vine şi trebuie să fim pregătiţi. Acest glob cu “zăpadă” este foarte uşor de realizat şi poate fi pus în brad sau sprijinit de ceva pe un raft. Aveţi nevoie de o coala albă de hârtie, carton, o bucată de carton colorat, cerneală, penson, o scobitoare, clor, sclipici, un capac transparent de la o cutie de smântână, lipici, adeziv tip super glue (eu am un tub mai mare de adeziv pentru hobby-uri)
Lipiţi coala de hârtie pe carton şi lăsaţi să se usuce. Pictaţi cu pensonul o pată mare de cerneală pe coala de hârtie, mai mare decât circumferinţa capacului de plastic. Lăsaţi să se usuce.
Puneţi capacul cu faţa în jos peste pata de cerneală şi trasaţi-i conturul cu un creion. Cu ajutorul unei scobitori înmuiate în clor desenaţi imagini de iarnă pe pata de cerneală, în interiorul conturului capacului.. Eu nu mă prea pricep la desen, aşa că am făcut o căsuţă, un copac desfrunzit şi un om de zăpadă, precum şi mulţi fulgi. Clorul acţionează ca un decolorant al cernelii şi efectul final, după ce se va usca, va fi superb. Atenţie! Executaţi acest pas fără copii, ei nu au voie să se apropie de clor. Dacă aveţi carton albastru în casă şi un pix cu gel argintiu, puteţi desena cu pixul şi sigur va ieşi la fel de frumos.
Decupaţi pe linia de contur şi verificaţi dacă intră bine în interiorul capacului. Mai ajustaţi dacă este nevoie.
Turnaţi sclipici în interiorul capacului, apoi trasaţi o dâră de adeziv pe marginea părţii interioare astfel încât cercul din carton să se lipească perfect în interior (o să vă daţi seama la locul faptei ce şi cum).
Lipiţi cartonul cu desenul orientat spre fereastra de plastic a capacului. Pentru că e greu de presat cu ceva, eu am pus capacul la loc pe cutia de smântână până s-a uscat adezivul.
Din cartonul roşu decupaţi o formă oarecum asemănătoare cu trunchiul de piramidă pentru suportul globului. Cu un cutter faceţi o tăietură în partea de jos a capacului pentru a introduce suportul. Ungeţi cu adeziv partea de sus care intră în tăietură ca să se fixeze mai bine.
Gata, dacă îl scuturaţi, sclipiciul se va agita la fel ca într-un glob adevărat 🙂
Puteţi folosi varianta pictatului cu clor şi pentru a face felicitări originale de Crăciun, de fapt eu aşa am descoperit ideea. Când eram mică, la o serbare de Crăciun a surorii mele, elevii au primit de la învăţătoare, o dată cu cadourile, şi nişte felicitări absolut deosebite, realizate în acest mod. Bineînţeles că erau mai frumos desenate şi arătau mai elegant. De atunci mi-a rămas tehnica în minte dar n-am apucat s-o folosesc niciodată, până acum.
M-am inspirat de aici iar alte idei de globuri cu zăpadă găsiţi aici şi aici.
Draga Laura, dragut globul tau:)
Si eu adoram in facultate sa desenez cu clor:) Ies niste efecte cu adevarat minunate:)Poate ca e timpul “sa ma joc” din nou. Poate ca o sa incep chiar cu un glob:) Pupici cu drag, D
Daiana, tie o sa iti iasa ceva muuuult mai frumos, asa ca spor la treaba!
hehehe…tare reusit globuletul!
Am 9 ani si tocmai de acum,3 noiembrie,caut decoratiuni de Craciun de facut manual!Globuletul s-ar putea sa iasa!:)
eu am 12 ani si iubesc craciunul cu familia mea.
anul asta vreau sa fie ceva special.
ideea cu globul e ft buna.
mersi.
foarte frumos acest glob sper sa imi dai mai multe ide paaaa:*:*:*
idee grozava. ma intreb de unde a fac rost de atatea capace…. 🙂
am la grupa de copii 16……
Foarte frumos!
Dar de unde facem rost de sclipici?
Eu am lucrat cu fetita mea niste ornamente de Craciun si am folosit in loc de sclipici praf de globulete sparte (le-am pastrat pe cele care s-au spart anul trecut) dar este cam periculos pentru copii, chiar si mie mi-a cam zgariat pielea degetelor.
Laura, sclipici gasesti la tonetele cu lacuri de unghii si alte prostii din astea, e sclipici pt manichiura.
in loc de clor se poate folosi picul [exista pix-pic cu varf subtire, ca de creion].
foarte draguta ideea. : ) intotdeauna mi-a placut sa desenez pe fundal dat cu cerneala.