Despre cărţi de poveşti am mai vorbit şi cred că vorbesc în asentimentul tuturor când spun că volumele de poveşti nu sunt niciodată suficiente. Când am început această serie de postări vă spuneam că o să vă recomand cărţi pe care le-am citit, sau cărţi care m-au atras în vitrine sau cărţi care mi-au mers la suflet. Vă spun cât se poate de sincer că la cartea Poveşti de noapte bună, editată de editura Gama (de care v-am mai vorbit şi care scot materiale de o calitate excepţională) m-a vrăjit coperta fără să ştiu ce e în ea. E cu adevărat o carte de citit seara la culcare, când în cameră e uşor întuneric şi poţi vedea steluţele fosforescente de pe copertă. Şi la lumina lor vagă, iţită printre gratiile pătuţului, de pe noptiera unde am lăsat cartea, copilul îşi va imagina că face parte din poveste şi călăreşte un cal năzdrăvan sau întinde firmituri de pâine în pădurea fără sfârşit.
Cele două volume cuprind o selecţie minunată din literatura universală şi română, adaptate pentru a fi mai pe înţelesul celor mici. Personajele fascinante precum Scufiţa Roşie, Hansel şi Gretele, Harap-Alb, Degeţica, Mowgli, Ivan Turbincă, Mica sirenă şi Tom Degeţel îi vor purta pe cei mici spre tărâmul viselor, călătorind prin lumi de poveste.
Primul volum conţine optsprezece poveşti, iar al doilea şaptesprezece, din care menţionez câteva din preferatele mele: Crăiasa zăpezii, Cele 11 lebede (povestea după care i-am dat numele Elizei), Punguţa cu doi bani, Flautul fermecat, Sindbad marinarul, Prâslea cel Voinic.
adevarat: povestile nu sunt niciodata suficiente! : )
foarte atractive cartile si, in mod sigur, si frumoase [din ce vad in fotografii]. dar, fiindca eu am carti cu povestile enumerate [carti vechi, dar in stare buna], nu pot decat sa visez la acestea… nu ar avea rost sa le cumpar. desi… : )