Am primit de la Biomania trei seturi de Happymais: Buburuze, Floricele şi un mini-set cu pom de Crăciun pe care să le testăm şi să ne spunem părerea despre ele. După ce am lucrat brăduţul, pot spune că e foarte uşor să te joci cu ele, doar că trebuie să fii foarte, foarte atent.
Ce sunt aceste jucării? Sunt un fel de “pufuleţi” (sora mea când le-a văzut a crezut că am venit să-i ofer o gustare 😀 ) făcuţi din Mater-Bi, un material nou obţinut din amidon de porumb, complet biodegradabil.
Cum te joci cu ele? Păi construieşti diverse chestii umezindu-le foarte, dar foarte puţin cu apă, ideal atingându-le de un burete stors bine. Poţi face chestii 3D cum am făcut noi acest brăduţ, sau poţi face chestii unidimensionale, lipindu-le de carton pentru a crea felicitări sau tablouri. Le puteţi tăia sau modela pentru a obţine anumite efecte şi nu trebuie să vă faceţi griji dacă vă pătaţi pe piele sau pe haine: coloranţii alimentari cu care sunt vopsite se duc la o spălare obişnuită.
Pe Biomania există o mulţime de variante, puteţi crea omuleţi, avioane, maşini, insecte, animale, bijuterii şi câte şi mai câte. Recomand brăduţul pentru orice începător, mai ales acum de Crăciun. Este mic, ieftin şi, adăugat la orice cadou, va stârni bucurie în sufletului copilului care îl primeşte. La acelaşi preţ mai găsiţi şi mini-seturile pentru creat copii, maşinuţe sau avioane.
Happymais este recomandat copiilor peste 3 ani deoarece piesele sunt destul de mici şi n-am vrea să fie confundate cu pufuleţii, totuşi 🙂
Pe scurt avantajele acestor seturi: sunt jocuri care stimulează creativitatea, dexteritatea şi atenţia, sunt ecologice şi complet biodegradabile, nicio parte din natură nu a fost “rănită” în crearea acestor jucării, sunt printre puţinele jucării ecologice foarte accesibile ca preţ – mini-seturile pornesc de la 11 lei şi cel mai scump set e 69 de lei, în caz că micuţul vostru devine pasionat.
Şi iată ce ne-a ieşit nouă: nu seamănă cu brăduţul de pe etichetă, noi am pus în vârf o lumânare în loc să tăiem un pufulete în formă de steluţă, dar e frumoasă şi varianta noastră.
Atenţie: pe piaţa de jucării găsiţi pungi cu astfel de “pufuleţi” care însă nu sunt făcuţi din Mater-Bi. Citiţi cu atenţie eticheta şi nu cumpăraţi falsuri pentru că pot pune în pericol sănătatea copilului vostru!
am vazut pufuleti d-astia prin magazine si chiar ma intrebam care e treaba cu ei. dar nu i-as da unui copil mai mic de 6 ani.
Eliza s-a jucat foarte frumos cu ele, nici nu a intrebat daca sunt de mancare. A spus direct: hai sa construim cu ele. Dar cred ca depinde de copil.
stai, am uitat sa completez: nu i-as da unui copil mai mic de 6 ani fara sa-l supraveghez. si ma refer la cei de prin hipermarketuri, care seamana foarte bine cu pufuletii, nu la acestia prezentati de tine.
cata ingeniozitate!