Începând de azi vom avea o dată pe săptămână, lunea, o nouă categorie: la cumpărături. Aici vă voi prezenta (atenţie, nu recomanda!) un produs pe care l-am cumpărat eu şi care mi s-a părut nou/la ofertă/interesant/util etc. În funcţie de produs, vă voi spune ce conţine, cum arată şi dacă sunt mulţumită de el şi voi aştepta părerile voastre, mai ales la produsele alimentare unde avem de dezbătut eticheta. Nu vor intra în această categorie DECÂT produse pe care am dat banii şi pe care le-am cumpărat din proprie iniţiativă, nu vor fi articole sponsorizate. De altfel, începând din acest an, fiecare articol sponsorizat sau review scris la cerere va avea în partea de jos menţionat cu roşu acest lucru.
Astăzi vă prezint crema de lapte DeLatte. Am comandat înainte de Crăciun profitând de oferta cumperi 5 şi primeşti 12. M-am combinat cu o prietenă, am împărţit şi costurile de expediere prin curier şi am plătit doar 35 de lei fiecare pe 6 cutii de lapte. Acum oferta e şi mai tare: cumperi 5 şi primeşti 12 şi ai şi transport gratuit până pe 20.01.2012! Am o mulţime de reţete cu lapte condensat pe care vreau să le încerc, am încercat deja îngheţata de banane şi Elizei i-a plăcut foarte mult, a ieşit cremoasă şi savuroasă, cum îi stă bine unei îngheţate. Următoarea pe listă este Vis de iarnă a lui Adi Hădean pe care voiam s-o fac pentru Revelion, însă după cum ştiţi, m-am îmbolnăvit şi nu am voie dulciuri o perioadă. Voi ştiţi ce este laptele condensat? Aţi testat vreo reţetă?
P.S. Am văzut pe diverse site-uri că lumea se plânge că este scump laptele condensat, însă eu nu sunt de acord. În Anglia o cutie de lapte condensat cu acelaşi gramaj era 2 lire (am dovada acasă!). Aici e 9,3 lei (aproape acelaşi preţ), iar la ofertă luaţi cutia cu 3,8 lei. Dacă nici ăsta nu e preţ bun, atunci nu mai ştiu ce să zic!
cat de bine arata desertul lui Adi Hadean!
eu n-am folosit niciodata lapte condensat, nici nu stiam ca exista in cantitati asa mari, cunosc doar acele paharele foarte mici – portii pentru cafea. or cum eu nu beau cafea… n-am avut motiv sa cumpar.
Luckyrock, eu nu sunt sigura ca e chiar acelasi lucru laptele la cutia asta cu laptele ala din cutiute. Oricum, astuia i se spune lapte condensat, dar pe eticheta scrie clar crema de lapte. si da, cum au zis si Cristiana si Corina, daca pui cutia la fiert intr-o craticioara, iese un caramel minunat care se cheama dulce de leche sau dulceata de lapte, mai pe romaneste. Uite aici cum se face si cum arata: http://www.adihadean.ro/2011/01/dulce-de-leche-pentru-incepatori/ si alta varianta de dulce rapid cu crema de lapte: http://www.adihadean.ro/2011/05/dulce-de-leche-cu-fructe/
Este foarte bun, mie mi-l cumpara o colega din moldova. il folosesc la briose si alte deserturi. daca fierbi conserva vreo 4 ore in apa rezulta un minunat caramel:X
Cristiana, tu cum folosesti laptele la briose? Il pui in compozitie sau torni caramelul pe deasupra?
si 2 ore sint suficiente pt caramel, testat de ani de zile.
Laura, am vazut la tv de curand o reteta super pe care vreau sa o incerc de curand. Ti-o zic si tie. Este vorba de prajitura cu dulce de leche si banane. Gauresti cutia si o pui in apa pe foc pana se caramelizeaza (dureaza in jur de 3 ore). Se face un aluat sfaramicios din care se intinde o foaie subtire in tava. Peste foaie se intinde caramelul obtinut, se feliaza banane pe deasupra, apoi se presara aluat sfaramat intre palme. Se da la cuptor. Pentru aluatul sfaramicios se poate folosi orice reteta, eu fac din faina, sare, galbenus de ou, unt si apa. Nu mai pun zahar in aluat deorece caramelul este destul de dulce si la fel si bananele. Sper sa fi explicat cat de cat bine 🙂 O zi frumoasa!
Corina, multumesc, eu sunt acum in etapa de strangere a retetelor, cele mai multe sunt de la Adi Hadean de pe site si de pe blog la Diana Bajenaru . Poate mai adauga lumea si altele.
E o bunatate laptele asta. Eu mereu am in casa citeva cutii, drept ca stocul mi-l fac in Basarabia, unde pretul unei cutii este de circa 1 dolar/1 euro. Cel mai simplu desert pe care il poti face cu lapte condensat este inghetata. Amesteci cantitati egale de lapte condensat si frisca (sau schimbi proportia dupa gustul propriu) si congelezi. Mai stiu si o reteta de rulada rapida inca de la mama mea: 1 cutie de lapte condensat + 2 oua + 120 g faina + 1 lingurita de bicarbonat nestins. Se amesteca bine ingredientele, iar aluatul rezultat se intinde intr-o tava asternuta cu hirtie de copt. Se coace 7-8 minute la foc mediu spre mare, apoi se unge cu gem si se ruleaza (e o operatiune f simpla, nu se rupe deloc blatul). Daca se mai adauga niste unt topit in aluat (vreo 100 g), si eventual cacao, iese deja un excelent blat de tort.
Mai am niste retete aici: http://alfinuta.blogspot.com/search?q=condensat
Nati
Nati, reteta de rulada suna super bine, cred ca voi incerca si eu. Pana acum mi-a fost teama sa incerc rulade pentru ca nu sunt asa priceputa la chestii de finete, gen rulatul aluatului. Comparativ cu Republica Moldova, ai dreptate, 1 euro cutia e cu siguranta mai ieftin decat 9,3 lei, insa acum la oferta, merita cumparate mai multe cutii. Sunt tare tentata sa imi fac stocuri serioase 😀 La inghetata, se pune frisca batuta sau nebatuta? Scuze ca pun o intrebare aparent idioata, dar vreau sa ma asigur. Multumesc!
Este foarte pertinenta intrebarea, eu nu bat frisca deloc, intrucit folosesc aparatul de inghetata, unde compozitia este oricum batuta in timpul congelarii. Dar daca vei congela in modul clasic (spart gheata o data la citeva ore), cred ca merita sa bati nitel frisca inainte de a o amesteca cu laptele condensat.
La rulada am uitat sa scriu, dupa ce se raceste nitel, se poate presara cu zahar pudra. O glazura ar fi deja prea mult, e destul de dulce si asa.
Poate o fac zilele astea si o pun pe blog, eram sigura ca am reteta postata, dar nu e.
Mult succes!
Inca ceva la inghetata: se mai poate adauga la compozitie 2-3 linguri de cacao amaruie sau 100 ciocolata topita, si atunci iese o bestiala inghetata de ciocolata. Cea mai buna ever, dupa mine si copiii mei.
Iti las si eu un link, prajitura e foarte buna sa stii!
http://gospodini.blogspot.com/2011/12/prajitura-rasturnata-cu-fructe.html
Multumesc, e o prajitura foarte usoara, intr-adevar, si cu putine ingrediente, cum imi place mie 🙂
si saptamana asta voi face prajitura sfaramicioasa, iti voi spune cum iese si poate o adaugi pe lista 🙂
Da, da, chiar te rog, sa vii sa lasi link daca o pui pe blog!
Multumesc ca mi-ai spus de oferta asta minunata! 😀
Si eu tot salivam la retetele ce contin acest ingredient, dar in magazinele din orasul meu nu am gasit lapte condensat.
Acum, cu 12 cutii sa tot fac chestii 😀
Eu fac parte din categoria lenesilor care se bucura de aceasta crema de lapte doar in cafea, dar n-as spune nu nici la deserturi, daca ar fi sa nu le fac eu 😀
Ma bucur ca v-a placut inghetata. Sa incerci si prajitura cu lamaie si lapte condensat, este absolut delicioasa si se face f usor. Plus ca te poate ajuta Eliza la aranjatul biscuitilor si amestecatul cremei, ceea ce va duce la un plus de savoare 🙂
Diana, e a doua pe lista mea 🙂 Am incercat si bomboanele dar din nu stiu ce motiv, nu mi-au iesit 🙁 Si aveam si migdale decojite pentru pus in mijloc 🙂 Insa intre timp am mancat migdalele asa ca voi mai incerca, dar simple.
Scump pentru buzunarele noastre, cred că zic ei implicit 😉
O reteta pe care tocmai am descoperit-o: http://retetelemarianei.wordpress.com/2012/01/16/tarta-cu-biscuiti-si-lapte-condensat/
Mai gasiti multe retete si pe site-ul DeLatte, sunt stranse de pe mai multe bloguri.
Mie imi place mult laptele condensat. Il stiu de pe vremea lui Ceausescu cand il mancam cu lingurita. Cel mentionat in postare nu imi place. Mi s-a parut ca are un gust ciudat, de vechi parca. Poate am nimerit eu o cutie dintr-un stoc mai vechi. Am luat din Carrefour si bineinteles ca am luat ca haplea vreo 3 cutii.
In urma cu vreo 2 ani am primit de la cineva o cutie de la Nestle. Acela era foarte bun, dar din pacate nu este comercializat si in Romania.
Am si eu o cutie de Nestle adusa din Anglia, o sa le gust in paralel sa vad daca e vreo diferenta. Daca esti din Bucuresti se mai gaseste in Mega Image lapte condensat dar semi-degresat, in zona cu produse UHT.
Laptele condensat chiar este foarte scump in Romania si-n UK, in Grecia ( eu iau de ani de zile si beau de ani de zile cu ness), o cutie de lapte condensat, mult mai mare ca si a ta, costa de la 0,60 euro pana la 1,25euro cea mai scumpa si aia e de la Nestle si cu grasime multa.Cea de 0,60 euro este cu grasime de 1,5 % si eu am acasa dar nefolosindu-l niciodata la prajituri , ci numai la cafea.Asadar , e scump tare si merita luat doar pentru delicatese.
Si eu am luat inainte de Craciun cu gandul ca voi face cu el multe chestii dar pana la urma nu am pregatit mai nimic. Iubitul meu il mananca asa cu lingurita, atat de mult ii place.
Sper sa mai postezi aici retete sau linkuri catre retete cu lapte condensat, poate mai fac si eu ceva. 🙂
Mi-am luat si eu, tot cu oferta. Inca nu am apucat sa-l folosesc in prajituri, dar e pe lista … asta daca nu il terminam de “gustat” asa cum e :).
Ma bucur ca am descoperit acest blog, e minunat! Felicitari!
O reteta cu lapte condensat care pentru mine va ramane mereu pe primul loc, e reteta bomboanelor raffaello, e foarte buna si foarte rapida. Am descoperit-o pe e-retete.ro, merita incercata! Eu am cumparat inainte de sarbatori lapte condensat la 1 lira, 390gr de la Nestle, aici in Anglia, dar depinde pretul de magazine.
Multumesc, Elisabeta! Eu am incercat sa fac bomboanele dar nu mi-au iesit din prima, cred ca trebuie sa mai exersez.
Laura, poti sa-mi spui ce scrie la ingrediente? Mersi mult!
Diana, pe cutie scrie asa: lapte pasteurizat (53%), zahar (47%).
mersi mult!
deci laptel condensat il folosesc la salata de fructe! iese o minunatie- si mai pun si un strop de lichior de portocale 🙂 deci luam de la Nestle- dintr-un magazin asiatic, produs in Olanda :))) dar am descoperit printr-o prietena ca este si in Germania se produce local si se numeste Milch Mädchen. Noi il bem f mult la cafea 🙂 cand ajungi la mine o sa-l poti incerca si pe asta nemtesc 🙂
stiti cum se poate face lapte condensat din lapte de vaca proaspat? in conditiile in care as avea periodic acces la lapte de vaca veritabila.
Varianta cu lapte praf aici si varianta cu lapte aici
Da, in Romania laptele condensat este inadmisibil de scump. Probabil din lipsa concurentei…in Germania gasesti cutia de 340 g la 1 euro, iar cand e oferta, e la 50 de centi…pe vremuri gaseam in Ro lapte condensat la Plus, la 3 lei 350g, acum, de cand s-a transformat in Lidl, nu se mai gaseste. Se mai gasea si la Kaufland, dar era intr-un tub, nu intr-o cutie si nu stiu daca era acelasi. In orice caz, faceam o praji super buna cu el, amestecam 2-3 lamai (sau portocale) cu o cutie de lapte condensat si o cutie de smantana pt. frisca, pe care le puneam pe un blat de biscuiti…dadeam la frigider si iesea un cheesecake nemaipomenit, acrisor, racoros, se inchega fara gelatina, doar de la combinatia lapte condensat + acidul lamailor.
Buna doamnelor, ma numesc Marioara, momentan sunt in Chicago, la fiul meu, unde am facut pentru prima data o prajitura de foi Lica, cu lapte condensat. Este supeeeer! Dorind sa stiu daca in Romania este lapte condensat la cutie, am intrat pe net, citind astfel ce ati scris voi.Va recomand si eu prajitura mea si sunt sigura ca o sa va placa! Baiatul meu o adora! Acum va dau reteta:
-4 cutii de lapte condensat (396 gr/cutie);
-1 pachet foi Lica (eu am avut 5 foi de 30/30cm;
– aprox. 250 gr. nuca macinata, nu foarte fin (eu am pus nuca dupa ochi);
-200 gr. fructe stafidite (eu am avut cirese, merisoare si coacaze, asa se gaseau in aceeasi punga, faceti, daca nu gasiti exact asa, o combinatie dar trebuie neaparat ceva acrisor, in Romania sunt sigur merisoare)
Cele 4 cutii de lapte condensat se fierb aprox. 2 ore. Pur si simplu introduceti cutiile nedesfacute in apa si le lasati sa fiarba. Apoi se deschid cutiile si se toarna continutul intr-un castron, dupa fierbere continutul se inchide la culoare, chiar deasupra al meu nu a fost maroniu, decat dupa ce l-am amestecat. Se amesteca cu nuca macinata . in asa fel incat crema sa fie de o consistenta care sa permita sa o intindeti pe foaie, nu va speriati nu e greu de loc sa va dati seama . Eu am facut-o dupa ochi. Crema astfel obtinuta se foloseste la un pachet de foi Lica, pe foaia de deasupra nu se pune. Pe fiecare foaie, dupa ce am pus crema, am presarat fructele stafidite. Deasupra, pe ultima foaie am pus o folie si pe ea am pus ceva greutati (niste carti), pana a doua zi, ca sa se preseze.
Va zic sincer, e extraordinar de delicioasa!
Va doresc succes si “Pofta buna!”
Multumim pentru reteta, Marioara, o voi incerca si eu!