|

Chec cu mac pentru provocarea secretă

Am făcut aseară acest chec, pe fugă, pentru că se termina luna şi eu nu mai apucam să fac altă reţetă pentru provocarea secretă găzduită de Ama în bucătărie. Am încercat una, n-a ieşit (recunosc că nu sunt prea pricepută la creme), şi am zis, totuşi, să mai încerc încă una. Am ales acest chec…

Playful parenting sau de ce să ne jucăm cu copiii noştri

Playful parenting sau de ce să ne jucăm cu copiii noştri

Această postare a fost scrisă de Otilia Mantelers, mamă a trei copii şi trainer pe Playful Parenting şi Rivalitate între fraţi. Îi mulţumesc mult  că a acceptat invitaţia mea de a ne povesti câte ceva despre Playful Parenting. Pe Otilia o puteţi urmări pe blogul ei, Joc şi Emoţii. Despre Playful Parenting Of, încă un…

Activităţi creative de primăvară pentru copii mai mici
|

Activităţi creative de primăvară pentru copii mai mici

Am testat cu Eliza mai multe activităţi de primăvară, însă ea nu pricepe încă ce-i ăla mărţişor şi de ce facem felicitare pentru bunica, aşa că am rămas la chestii simple, gen modelat şi lipit, ca să îi facă plăcere şi să vadă, totuşi, ceva ieşind din mânuţele ei. Am început cu modelaj din fimo…

Felicitare de 8 martie cu tehnica rulării hârtiei
|

Felicitare de 8 martie cu tehnica rulării hârtiei

Tehnica rulării sau spiralării hârtiei, mai pe scurt, quilling, m-a atras de mult şi chiar am încercat la un moment dat să fac ceva, dar nu mi-a ieşit. Nu aveam nici hârtia potrivită, am încercat să tai o coală de hârtie cu aparatul de distrus documente şi, deşi au ieşit fâşii perfecte, hârtia era prea…

Decoraţiune de primăvară – pernuţă din polar
|

Decoraţiune de primăvară – pernuţă din polar

Anul trecut am făcut o creangă înflorită, anul ăsta facem pernuţe cu peisaje de primăvară. Materiale necesare: un fular din polar sau polar dacă găsiţi de cumpărat, bucăţi de fetru de diverse culori, nasturi în formă de floare, mărgeluţe de nisip, aţă de brodat, vatelină pentru umplut. Am folosit un fundal din polar pentru că…

Invitaţie pentru mămicile bloggeriţe

Şi nu numai mămici, ci şi alţi pasionaţi de artizanat. Mi-aş dori să fac pentru luna martie o revistă virtuală de activităţi şi idei de primăvară, în format pdf, pe care s-o poată descărca cei interesaţi, în mod gratuit. Pentru că nu am timp să pun în practică toate ideile pentru ea, vă invit şi…

O faptă 100% bună cu doar 2%

În ţara noastră locuiesc, conform ultimelor statistici, aproximativ 19 milioane de oameni. Nu ştiu câţi sunt copii, câţi sunt adulţi, câţi muncesc şi câţi nu. Să zicem că un sfert e populaţie activă, adică vreo 4,5 milioane de oameni. Dintre aceşti 4,5 milioane, poate doar jumătate sunt interesaţi de o cauză. De salvarea Roşiei Montane,…

Flori cu bulbi – experiment de plantare

V-am spus că anul ăsta e anul meu în materie de grădinărit, nu? Mai ales în zona încercărilor, că am omorât la plante câte nu pot număra 😀 Însă de data asta o iau mai structurat, citesc literatură de specialitate şi mă pregătesc ca studentul înainte de un examen greu. Am început cu o carte…

Activităţi de vreme rea şi o nouă provocare

Mulţumesc tuturor celor care s-au înscris la provocarea de săptămâna trecută, am strâns nişte activităţi foarte frumoase, pe care o să le vedeţi la finalul articolului. Iată la ce am lucrat şi eu cu Eliza: am început să descifrăm tainele cusutului. Pentru că m-a văzut des pe mine cu acul şi aţa în mână, am…

O poveste cu un traducător şi o editură

Pentru că multă lume m-a rugat să detaliez puţin povestea mea cu editura Rao, m-am chinuit să aşez câteva vorbe negru pe alb şi iată ce-a ieşit: Aş vrea să încep prin a spune că am tradus peste douăzeci de cărţi pentru Rao. Am început din 2006 şi, o perioadă, am avut o colaborare frumoasă….