Activităţi de vreme rea şi o nouă provocare

Mulţumesc tuturor celor care s-au înscris la provocarea de săptămâna trecută, am strâns nişte activităţi foarte frumoase, pe care o să le vedeţi la finalul articolului. Iată la ce am lucrat şi eu cu Eliza: am început să descifrăm tainele cusutului. Pentru că m-a văzut des pe mine cu acul şi aţa în mână, am decis că acesta e un moment bun să o familiarizez cu ele. Am luat o bucată de “ceva” (un fel de chestie moale, vag plasticoasă, care a fost ca întăritură la un ambalaj, nu ştiu ce e, sper să vă daţi voi seama din poze), am desenat o căsuţă şi am pus-o pe Eliza să coase, sub îndrumarea mea. După primele împunsături, mi-am dat seama că i-ar fi mai uşor dacă ar avea şi modelul pe verso, aşa că am desenat şi pe spate acelaşi lucru, ca să poată coase mai drept. Avantajul acestui “ceva” e că dacă greşeşti, poţi scoate acul foarte uşor şi, în plus, e foarte moale, aşa că nu are nevoie să îi găuresc eu dinainte. Cartoanele cu modele pre-imprimate şi găurele (în stilul celor de la jocurile Să coasem frumos de când eram noi mici) vor fi pasul următor. Apropo de asta, Cristina are la ea pe site câteva modele pe care le puteţi printa.

O altă idee genială este cea a Sarei care ne propune să coasem pe tăviţe din styrofoam reciclate. Eu cu siguranţă voi încerca asta cu Eliza dacă voi reuşi să fac rost de o tăviţă curată.

Şi acum activităţile celorlalţi participanţi:

1, 2, 3 Ursuleţii năzdrăvani cu ale lor activităţi originale
4,5  Mami de huni cu activităţi de week-end
6 Două fete cucuiete cu Mărgele pe băţ
7,8 Raluca cu articolul Cum ne mai jucăm
9 Little Lucky cu ale ei amprente vesele
10 Piticivoinici pe povesteşte despre jocul Cognize
11 Anca a pictat cu băieţelul ei coji de fistic

Provocarea pentru săptămâna viitoare este să plantaţi ceva: o ceapă, un bob de fasole, un bulb de narcisă, o sămânţă de busioc, ce vreţi voi. Să puneţi ghiveciul pe pervaz, la lumină, să-l îngrijiţi cu atenţie şi să vă bucuraţi de planta care va ieşi. Pe blogurile voastre vreau să văd poza cu ghiveciul şi cu sămânţa/bulbul/bobul şi, după ce răsare/creşte/înfloreşte vreau să văd o poză şi cu ce a rezultat.  Dacă aveţi şi copii, va fi o lecţie frumoasă despre felul în care natura ştie să transforme ceva aparent mort sau uscat în ceva viu şi înfloritor. Spor tuturor şi hai, trezirea din amorţeală!

Similar Posts

29 Comments

  1. foarte frumos , pornesc si eu din amorteala la plantat in ghiuveci -sa vedem ce o sa gasim si binentele ce o sa vrea ficamea apoi revenim.

  2. Hm, interesanta provocare, ma cam tenteaza 🙂 Dar daca nu iese nimic primim premii de consolare? A plantat cineva un sambure de avocado pana acum? Laura, ai vreun sfat?

    1. Angi, tin minte ca povestea cineva ca a plantat sambure de avocado si a iesit o plantuta, care a deveni un copacel micut, insa nu facea fructe. Asa ca da-i bataie si planteaza, de ce sa nu incerci? Trebuie sa fie pe undeva informatie legata de asta. Daca nu iese nimic, iti ofer eu un premiu de consolare, promit 🙂

    2. Eu am plantat samburi de avocado; pe toti 🙂 dupa ce ii papam; am unul deja copacel, intradevar nu are fructe (al meu), dar are abia 2 ani; citisem ca dupa 5 ani fac fructe. Cand e vorba de plantat ceva, iar eu incerc aproape toate semintele si samburi de orice fel, prima data ma uit pe site-ul asta agroromania.ro.
      Iata link catre avocado http://agroromania.ro/articole/Diverse/Avocado-se-inmulteste-usor-prin-sambure-(video_plantatie-de-avocado)-15.html

      1. Multumesc pentru link, Alina. Gasisem ceva asemanator, asta confirma ca practica cu betisoarele care sa sustina samburele in apa doar pe jumatate e cea buna 🙂

  3. 🙂 Bun, ma simt motivata acum :)) Nu prea cunosc regulile: trebuie sa postez activitatea pe blogul meu pana vinerea viitoare si sa pun un link spre tine, ca sa se stie ca raspund la provocarea ta, nu?

  4. Laura te rog sa ma scuzi pentru saptamana asta; n-am reusit sa particip la provocare. Dar promit un post in care sa iti arat cat mai multe din “jucariile” ajutatoare pentru activitati cu copiii. De ce spun ajutatoare? Peste tot pe unde merg, in deplasare, la cumparaturi alimentare, musai cumpar cate ceva ce ii indeamna la creativitate si asta pentru ca sunt situatii cand trebuie sa lucrez de acasa si nu e usor.

  5. Daca e activitate impreuna cu copiii, imi amintesc de boabele de fasole pe care le incolteam pentru scoala (puse pe calorifer); cred ca asta voi incerca eu cu ei. Sau grau ….. ei au mai pus grau la gradinita si eu fost incantati tare.

  6. De cusut inca nu i-am dat lui Dante, chiar si la provocarea Cristinei am improvizat altceva, decat ac si ata. Dar vazand-o pe Eliza cu cata concentrare face activitatea asta am sa indraznesc si eu , sa vedem ce iese :).
    vavaly

  7. Noi facem mozaic…M-am inscris la un curs de mozaic si vine si Blonda cu mine!Minunata ideea cu plantatul!!!O sa o aplicam si noi!!

  8. Pingback: Arome și Plante

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.