Din 1970 se sărbătoreşte, în fiecare an, pe 22 aprilie, Ziua Pământului. În această zi au loc diverse evenimente şi acţiuni care să educe oamenii cu privire la faptul că resursele planetei sunt limitate, că, încetul cu încetul, distrugem această minunată planetă şi că trebuie să ne adaptăm modul de viaţă astfel încât să protejăm cât putem de mult mediul înconjurător şi tot ce ne oferă acesta.
Pentru a merge pe această linie de educaţie, o parte din blogosfera mămicească s-a alăturat campaniei iniţiată de autoarea blogului Little Lucky de a grupa într-o singură pagină articole legate de reciclare, de protejarea mediului, sugestii de cărţi educaţionale pe tema asta etc. Vă puteţi înscrie fie la mine, accesând iconiţa de mai jos cu broscuţa, fie la Little Lucky.
Pentru azi am două sugestii:
O carte – Cum să apărăm planeta, ed, Gama, costă doar 5,5 lei – explică ce e încălzirea globală, efectul de seră, poluarea apei, solului şi a aerului, topirea gheţarilor, animale în pericol, ploile acide, schimbările climatice, efectele asupra oamenilor şi 10 lucruri pe care le poţi face pentru a proteja planeta.
O idee de reciclare: anul acesta e prea târziu, dar s-o ţineţi minte pentru anul viitor. Nu aruncaţi la chiuvetă vopseaua de ouă neutilizată . Puteţi să folosiţi lichidul colorat pentru a face o plastilină de casă în culori minunate. Separaţi o parte din lichid înainte să adăugaţi oţetul şi puneţi restul într-un vas mai înalt, pentru a vopsi ouă cât mai multe în lichid cât mai puţin. Eu am făcut patru bile de plastilină în felul acesta pe care iepuraşul le-a adus Elizei în ziua de Paşte.
Puteţi adăuga linkurile voastre aici:
Draguut! M-as juca si eu cu plastilina! 🙂
Eu chiar m-am jucat, eu am facut oul decorat si curcubeul 🙂 E distractiv! dar si mai distractiv a fost sa fac plastilina fara sa ma prinda Eliza.
sunt superbe culorile!
si eu am pastrat lichidul colorat in care am vopsit ouale!:D
Se pune daca am reciclat o cutie de pantofi in care tin incarcatoarele de telefoane, camera foto si alte cabluri pe care nu le gasesti niciodata prin casa? Acum am refolosit si cutia si am si totul la un loc. Refolosesc pungile de cadou (cat se poate, nu pana ajung ferfenita) dar si pungile de hartie/plastic primite de la diverse magazine (remember the corporatiste cu punga de la sephora?). Acum cativa ani cand locuiam la parinti am refolosit o cutie de pantofi (imbracand-o in pagini colorate dintr-o revista) si puneam in ea diverse (penseta, oja, trusa de manichiura etc). O foloseste mama si acum. Se pare ca imi place sa reciclez cutii 😀 Reciclez si hartie la serviciu. Dar asta e simplu, nu implica prea mult efort, vine altcineva si ia mormanul de hartii.
Se pune, se pune, totul se pune!
[…] Idei pentru mamici si copii […]
ce-mi plac culorile! super au iesit!