De vacanţă – protecţia anti-ţânţari

Eliza este alergică la înţepăturile de ţânţari, aşa că trebuie să am mare-mare grijă oriunde m-aş duce, să plec cu arsenalul anti-ţânţari după mine. Din categoria “am încercat”, vă prezint mai jos toate gelurile/spray-urile/prostiile testate de mine pentru a o proteja.

Pentru prevenire

Gelul Zzzz-no de la Chicco, de departe cel mai bun produs testat. Este special pentru copii şi singurul incovenient e că trebuie întins pe piele şi s-ar putea ca cel mic să nu stea să fie uns peste tot. Costă în jur de 38 de lei.

Spray-ul Autan, iarăşi foarte bun, l-am folosit pentru mine, chiar şi în Deltă. Preţ 18 lei. Se pare că ar fi util şi anti-căpuşe, dar nu bag mâna în foc.

Spray-ul Off, iarăşi bun, dacă nu găsiţi Autan, merge şi Off. Preţ aproximativ 14 lei.

Aparat cu pastile – foarte util dacă folosiţi pastilele potrivite. Eu am folosit Baygon (relativ inutil) şi Raid (de departe cele mai bune). Ştiu că există şi aparate cu vaporizator din gama Zanza-no, dar nu am testat, o să cumpăr pentru când plecăm la bunici.

Brăţări anti-ţânţari Bugs lock – nişte prostii, n-au folosit la nimic, au pişcat-o ţânţarii îngrozitor şi, în plus, miros teribil de puternic, aşa că Eliza refuză să stea cu ea la mână.

Lumânări cu citronella – frecţie la picior de lemn.

Pentru pişcături:

Calamine – de departe cel mai bun, mai ales la alergiile pe care le face Eliza. Dezavantajul e că lasă pete albe. Preţ aproximativ: 12 lei.

Fenistil – destul de bun, pentru înţepături uşoare. Preţ aproximativ: 22 lei.

Spray Autan pentru înţepături – calmează şi anesteziază mâncărimea, e foarte bun, dar scumpicel. Preţ aproximativ: 17 lei.

Alcool mentolat (pentru adulţi) – la mine funcţionează, dar doar dacă nu gasesc Calamine. Preţ aproximativ: 5 lei.

Aş vrea să aflu informaţii despre aparatele anti-ţânţari de la Chicco, cu rezervă lichidă, şi aparatele anti-ţânţari cu ultrasunete, aşa că dacă aţi folosit şi aţi remarcat rezultate, vă rog să ni le împărtăşiţi.

Şi ca să vedeţi că nu glumesc când vă spun că am încercat:

Dacă şi copilul vostru e alergic ca Eliza, e bine să consultaţi medicul înainte de a pleca in vacanţă pentru a vă prescrie un anti-histaminic pe care să-l aveţi la voi, în caz de alergie. Eu i-am dat Aerius, dar ştiu că mai sunt şi alte siropuri şi medicul vi-l poate recomanda pe cel mai potrivit.

21 Replies to “De vacanţă – protecţia anti-ţânţari”

  1. violeta argatu says: Reply

    Buna,si multumim pt informatiile utile.eram in cautare de solutii impotriva tantarilor.am primit cateva info pe AC la topicul “discutii generale”http://www.activitaticopii.ro/forum/viewtopic.php?f=10&t=8984&start=110#p65547”-las si eu doua remedii testate personal:unul impotriva piscaturilor-apa cu otet (o parte otet,noua parti apa) sau zeama de lamaie- si unul “de dupa” piscaturi:crema de roinita.o folosesc cu succes la Ioan de apr 4 ani,si la Ana de doua saptamani-nu am mai gasit.este fff buna si ieftina-5.3 ron.piscaturile nu o mai iau razna,nu se mai umfla,si dispar si in scurt timp.

    vacanta placuta si…fara piscaturi! 🙂

  2. Am testat si eu tot felul de produse si mai scumpe si mai ieftine, dar pentru copiii mei care sunt alergici la intepaturile de tantari nu am gasit solutia decat acum intr-un remediu homeopat recomandat, bineinteles, de medicul homeopat. Este vorba de Ledum CH 7 sau CH 9 si se dau 3 granule pe zi timp de 3 pana la 5 zile (de la Boiron sau PlantExtrakt).

  3. Spray-ul Autan si pastilele Raid sunt foarte bune!
    In schimb, daca am nenorocul sa ma ciupeasca vreo insecta, mixtura mentolata face minuni in cazul meu si nu costa decat cca. 5 lei (dar pana la dus umbli cu pete albe)

  4. eu mai cumparam pastile Spira in trecut. dar anul acesta au fost total inutile, au murit tantarii.. de ras.:)) si mai si miros ingrozitor. am revenit la Raid.

    am niste prieteni care nu-s de acord sa puna pastile in camera copiilor, au spus ca daca omoara tantarii, sigur ii afecteaza si pe copii. si eu am plase peste tot in casa, dar tot mai intra cate un tantar, asa ca sunt necesare si pastilele.

    1. Laura Frunza says: Reply

      Eu cand vad cum o afecteaza pe Eliza tantarii mi se cam taie cheful sa fac experimente pe ea. Se umfla toata si arata de parca are varsat de vant. De la o piscatura, mai face zece bube, e groaznic pentru ea 🙁

  5. Mie mi-e teama sa le dau pe cele mici cu tot felul de substante despre care nu stiu nimic :(. E adevarat ca nici nu au probleme majore de la ciupituri, exceptand clasicele mancarimi, asa ca pot sa mai incerc un alta respectiv mancatul de usturoi si uleiurile esentiale :).

    O varianta pentru exterior, pe care am incercat-o si de care ne-am bucurat atat pentru ca alunga tantarii cat si pentru atmosfera romantica 🙂 este cafeaua arsa. Respectiv: 2-3 lingurite de cafea se pun pe o piatra plata (asa am pus eu dar se poate pune pe orice altceva), se pune piatra pe masa si se aprinde in miloc. Arde mocnit, cu jar si elimina uleiuri esentiale.

    PS: ne vedem la Social Media for Parents 🙂

    1. Laura Frunza says: Reply

      Da, ne vedem, daca nu vii cu nimeni altcineva sa vii la mine la masa (daca o fi cu mese), ca in nebunia aia, nu stiu daca o sa recunosc pe cineva 🙂

  6. Eu am folosit aparatul cu ultrasunete de la Chico si pentru mine a functionat. Nu imi dau seama ce face – ii ameteste, ca in camera tot sunt, dar nu ne mai pisca. Nici una dintre noi nu facem insa asa de rau ca Eliza

  7. tot de la chico am avut un aparat cu ultrasunete care se agata de copil si a functionat foarte bine (non toxic, fara tinut copil hiperactiv la uns). fimiu facea niste buboaie de nu-si mai putea misca bratul.
    fenistilul avea efect doar daca il dadeam in primele 15-20 min, daca nu eram pe faza trebuia sa-l trec pe zyrtec si advantan.
    bratarile alea sunt o mare pacaleala

  8. Fumul de tigara are eficienta 100%..Un mediu plin de fumatori si nici 1 tantar nu o sa va de-a tarcoale…

    1. Laura Frunza says: Reply

      Intre piscaturi de tantari si TBC, cred ca prefer piscaturile…

      1. TBC nu faci de la tigari….chiar de sunt fffff.nocive….puteai zice cancer pulmonar….sau alte efecte adverse afisate pe pachete…

    2. tu recomanzi fumul de tigara si un mediu plin de fumatori pe un blog pentru mamici si copii?
      100% ai un IQ foarte mic.

  9. eu am descoperit gelul de la helpic http://www.helpic.ro/produse-gama-de-produse-helpic.html eu am alergie f urata la piscaturile de purice si doar asta are efect si sunt mult mai rele decat cele de tantari. spray-urile nu le-am incercat ptr ca avem un baietel de un an si nu precizeaza daca se pot folosi, iar ptr mine ajunge gelul. sanatate

  10. Am incercat aparatul de la chicco cu ultrasunete, atunci cand era baietelul meu mai mic, pt a nu folosi pastile in camera, dar nu a avut nici un efect (eu sunt foarte sensibila la muscaturi)

  11. In anii 90 se gasea pe piata o crema de la Off. Nu mai exista asa ceva si nu inteleg de ce. Era foarte eficienta, o luam cu mine la pescuit, noaptea. Mirosea frumos si nu lasa pielea grasa. Spray-ul Autan este o gluma in comparatie cu crema aceea de la Off. Urmeaza sa incerc gelul Zzzz-no de la Chicco sa vad cat de eficient este.

  12. eu va recomand testat de la Favisan-gel impotriva tantarilor pe rosu cu mentiunea ca miroase un pic cam puternic, dar are efect. Poate mirosul este un impediment, probabil cel de camfor…cred ca stiti cum miroase si alifia chinezeasca aia veche, micuta intr-o cutiuta rosie….pret 8ron in 2012

  13. Noi folosim produsele pentru tantari de la Chicco. Foarte foarte eficiente!! Si pe langa asta, cateodata mai folosim si niste plasturi naturali Squitos. Eu le-am gasit pe toate pe site-ul http://www.bebeardealul.ro la un pret foarte bun. Noi de acolo ne facem toate cumparaturile pentru ca au preturi mici si sunt promti. Va recomand din suflet!

  14. A avut si baiatul meu alergie cand era mic, se umfla imediat unde era intepat, dar acum la 16 ani nu mai are, doar mancarimi. Am fost la alergolog atunci si a vrut sa il testeze ca nu intalnea prea multe cazuri d’astea. Acum vad ca sunt multi copii alergici la tantari. Si la multe altele, din pacate

  15. Lumanarile cu citronella sunt foarte bune, dar… trebuie folosite mai multe simultan. Fug si mustele si tantarii…
    Tot pentru exterior pot fi folosite si spirele acelea dar tot asa mai multe o data ca altfel fumul si respectiv aroma de la lumanare sunt luate de vant.
    Folositi minim 4 puse strategic in partea din care bate vantul in asa fel incat aroma sa va inconjoare. Daca nu bate vantul se pun de jur imprejur. 😀

    1. Laura Frunză says: Reply

      Ca sa fiu sincera, ideea de a ma inconjura de fum de la spiralele alea nu prea imi surade. Iar ca lumanarile sa functioneze, cred ca trebuie sa ai vreo suta. Tot sprayurile repellente sunt cele mai eficiente. Sau hainele lungi si statul in casa la orele la care tantarii isi fac de cap.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.