Prima dată când am auzit de publicarea acestor cărţi am fost destul de sceptică: mă gândeam de ce trebuie să amestecăm un desen animat destul de îndoielnic cu învăţarea? S-a dovedit până la urmă că scepticismul meu a fost nejustificat: cărţile sunt axate pe educaţional şi personajele din animaţie apar doar decorativ în carte, pe ici pe colo, ca şi cum ne-ar comunica informaţii suplimentare. Seria cuprinde opt cărticele cu următoarele teme:
5-10 ani
Cum se apără animalele (colţi, gheare, cleşti, coarne, înţepături mortale, venin, miros insuportabil, piele otrăvită, imită plante, explodează, curentează etc)
Mari invenţii (tiparul, fotografia, telefonul, automobilul, comunicarea prin unde radio, televiziunea, penicilina, antibioticele, transplantul de organe, pacemakerul, clonarea, membrele artificiale, roboţii, computerul, cuptorul cu microunde, cardul bancar, bomba atomică, laserul, sateliţi artificiali, sistemele GBP, cinematografia 3-D, internetul)
Meserii neobişnuite (gumologist, inspector de chipsuri, culegător de perle, spărgător de seifuri, crescător de viermi, acordor de pian, peruchier, potcovar, degustător de vinuri, degustător de mâncare pentru animale, coşar, controlor de mobilă, îmblânzitor de lei, mămică de cangur, verificator de mirosuri, mulgător de şerpi, sufleor, taxidermist, ghost writer, căutător de comori scufundate, supraveghetor de cocotieri, căutător de dinozauri)
Misterele Terrei (cercurile din lanuri, Moeraki, liniile de la Nazca, figurile de cretă, Yeti omul zăpezilor, Bigfoot, dinozaurii ascunşi, monstrul din Loch Ness, Triunghiul Bermudelor, Zona 51, craniile din cristal, ploi cu animale, Giulgiul din Torino, discul de la Phaistos, Piramida lui Keops, Calendarul mayaş, pietrele mişcătoare, câmpiile cu ulcioare, Stonehenge, pietrele de la Carnac, Insula Paştelui, Babele, Sfinxul)
8-14 ani
Cum este condus un stat (ce înseamnă politica, puterea în stat, statul şi legile, imperiile, oligarhie, democraţie, monarhie, teocraţie, republică, anarhie, partidele politice, dreapta şi stânga, regim totalitar, dictatură, nazism, comunism, constituţia, votul şi alegerile, guvernul, parlamentul, Uniunea Europeană, NATO)
Continentele (istoricul continentelor, tectonica plăcilor, platforma oceanică, fiecare continent în parte)
Religiile lumii (creştinismul cu sub-categoriile ortodoxism, catolicism, protestantism, iudaismul, islamismul, budismul, taoismul şi hinduismul, precum şi câteva religii mai puţin cunoscute precum shintoismul, zoroastrismul, bahai, sikhism, şamanism, wicca)
Universul şi planetele (cu pagini dedicate unor noţiuni de bază de astronomie şi fiecărei planete în parte)
Cel mai tare m-am distrat cu Misterele Terrei, nici nu ştiam că există atâtea, ba chiar mi-au mai venit câteva în minte, din România, gen dealul unde maşinile urcă singure sau flacăra din dreptul comorii etc. Voi mai ştiţi astfel de fenomene neidentificate?
Eu am primit cărţile cadou de la editura Gama şi când m-am uitat să văd cât costă am rămas interzisă. Doar 4,5 lei una, bani în care primiţi o grafică superbă, coală mai grosuţă, lucioasă şi multă informaţie (au dimensiunea unui vocabular, dacă le mai ţineţi minte). Le găsiţi în librării sau pe site-ul editurii. Dacă aveţi şi un copil mai mic pasionat de Scooby-Doo, puteţi alege şi dintr-o gamă variată de cărţi de colorat sau cărţi cu autocolante, cu preţuri între 6 şi 15 lei.
Voi ştiţi desenele cu Scooby-Doo? V-aţi uitat vreodată la ele?
O. daaa! Stim desenele cu Scooby-Doo. Copiilor nostri le-a placut Scooby. Ne-am jucat “Scooby” cautind “indicii” in lucrurile neobisnuite, am invatat despre prietenie iar monstrii din Scooby nu avut nicio putere rea asupra noastra provocindu-le copiilor frica sau spaima caci le spuneam mereu ca nu erau de fapt monstri ci doar oameni deghizati. E adevarat ca nu i-am lasat pe copilasi singuri cu desenele ci le-am vizionat de cele mai multe ori impreuna. Am citit foarte multe carticele, benzi desenate cu Scooby. Noua ne-au fost de multe ori si pe perioade lungi prieteni de nadejde. Acum citiva ani, a fost tiparita o revista cu benzi desenate in care gasca vizita locuri celebre cunoscute din intreaga lume astfel ca am mai adaugat si cunostinte de geografie si despre diverse obiceiuri ale popoarelor la “bagajul” copiilor. O sa caut carticele pentru puiul cel mic. Multumesc Laura.
imi face cu ochiul aia despre meserii neobisnuite.:D
spargatori de seifuri?? degustator de mancare pentru animale?? mulgator de serpi??!! asta chiar e interesant!:))
Deja a sosit o comandă pentru întreg setul de cărticele 🙂
Mulţumim, Laura!
A fost o perioada cand fetita mea se uita la desenele cu Scoobie-Doo. Pana intr-o zi cand a inceput sa nu mai mearga singura pe hol sau la baie. I-am explicat ca nu exista monstri si pana la urma am cazut de comun acord sa schimbe canalul daca ceva nu-i place.
Lasand desenele animate la o parte: dupa o carticica cu Scoobie s-a invatat sa citeasca (nu avea inca 5 ani). Acum, la 6 ani si jumatate, citeste f bine. Cartea inca o avem, s-a pastrat foarte bine, dovada ca hartia e de buna calitate.
Daca dealul unde masina urca singura e Magura, intre Bacau si Onesti, da, am auzit de el:)
Multumim pentru descrierea detaliata, deja mi-ai starnit interesul!
Noi ne-am dorit foarte mult să scoatem nişte cărţi educative pe teme mai puţin dezbătute, precum religia şi politica. Am vrea tare mult să ştim cum vi se par.
fetele mele se uita amandoua la desenele cu Scooby-Doo, le savureaza si au mare rabdare. eu, in schimb, am incercat de vreo 2 ori si m-au scos din sarite, chestie de gusturi, nu?:)
cat despre cartile prezentate, mie mi se par ok, bine ca ne-ai vorbit despre ele. le voi cauta 🙂
Le găsiţi pe site-ul nostru, pot fi expediate prin poştă sau curier rapid, iar comenzile de peste 90 de lei beneficiază de discount şi transport gratuit.
Cu Scooby-doo am crescut si eu si se pare ca tot cu aceste desene animate vor creste si copii nostri.Sigur copii vor fi atrasi de aceasta metoda ce imbina utilul cu placutul