Ce-a de-a cincea poveste din volumul Stejarul pitic cel mai bun tătic de Victoria Pătraşcu este numai bună de citit seara la ora de culcare. Are şapte pagini cu tot cu ilustraţii, dar se citeşte repede.
Povestea e frumoasă, scrisă într-un limbaj ales pe care Eliza l-a priceput mai greu, aşa că a tot trebuit să mă opresc să îi rezum ce îi citeam ca să mă asigur că înţelege firul poveştii. Cu toate astea i-au plăcut aventurile Adanei, fetiţa tuareg, pentru că are şi ea, la fel ca eroina, un glob de zăpadă pe care îl mai răstoarnă din când în când ca să facă fulgii de plastic să cadă în vârtejuri scurte peste figurina cu Moş Crăciun. Şi tot la fel ca eroina a mai avut unul pe care l-a spart şi după care a plâns, aşa că fetiţa tuareg a fost foarte aproape de sufletul ei.
Povestea Victoriei Pătraşcu se petrece în deşertul Sahara, acolo unde iarna nu vine niciodată şi unde copiii nu-l cunosc pe Moş Crăciun şi cred că fulgii de zăpadă sunt făcuţi din păr de cămilă. Eroina poveştii, Adana, primeşte de la bunica ei un glob cu Moş Crăciun şi fulgi de zăpadă şi începe să viseze cum ar fi dacă Moş Crăciun le-ar aduce şi lor cadouri. Când globul se sparge din greşeală, pare că şi visul lor se spulberă o dată cu bucăţile de sticlă, însă o dorinţă pusă cu multă, multă speranţă le va aduce oamenilor din Sahara ceva complet neprevăzut.
Cartea e numai bună de dat cadou, mai ales că primele şi ultimele pagini sunt ilustrate cu motive şi simboluri de Crăciun. Conţine cinci poveşti: Stejarul pitic, cel mai bun tătic, Povestea oraşului Tot-La-Fix, Cadoul Celestinei, Atacul televizoarelor, Poveste de iarnă.
Da, pentru copii mai maricei, cum sunt ai tai. Pentru cei mici e cam grea 🙂
Ammai vazut cartea asta si pe alte bloguri, crezi ca un copil de trei ani o sa o priceapa?
Eu nu cred, sunt multe noţiuni pe care ar trebui să le ştie ca să înţeleagă povestea. Recomand cam de la 5 ani în sus.