Toamna trecută am găsit împreună cu Eliza o casă de bani pentru nuntă, din polistiren, destul de mare (cine o fi avut-o s-o fi aşteptat la rezultate pecuniare măreţe 😀 ) îmbrăcată într-un material oribil (şi destul de kitchoasă, de altfel). Era aruncată la un stâlp acolo unde se pun deşeurile masive pentru a fi ridicate de maşina de la salubritate şi nu ne-am putut abţine să nu o luăm cu gândul s-o transformă într-o casă de păpuşi. Arăta cam aşa:
I-am dat jos materialul, i-am scos un perete pe care l-am folosit să delimitez parterul de etaj (am lipit cu aracet) şi a rămas pe acolo, neterminată, aşteptând s-o vopsesc şi să-i adaug diverse detalii. La început am improvizat mobilier din resturi de polistiren, apoi am văzut căsuţa Roxanei care ruşinează orice încercare de-a mea de a improviza ceva, aşa că am lăsat-o baltă şi am ales de pe un site de jucării patru seturi de mobilier pentru bucătărie, baie, sufragerie şi dormitor la un preţ decent pentru calitatea pe care o au. Am muncit să le montez până nu mi-am mai simţit degetele şi au ieşit foarte frumoase, spre încântarea Elizei.
Cu toate astea, în încercarea mea de a improviza mobilier, mi-au venit câteva idei, dintre care am pus în practică doar patru. Vi le arăt şi vouă în caz că aveţi chef şi răbdare pentru a le executa.
Astăzi, o canapea pentru care aveţi nevoie de o cutie din carton subţire (eu am folosit una de la un bec), acrilice sau hârtie glasată autocolantă, bandă adezivă sau un adeziv puternic, polar (un fular, de exemplu) – merge şi fetru dar polarul e mai moale, mai maleabil.
Cutia de la bec se decupează astfel: una din laturi integral şi alta pe trei sferturi. Lateralele se rulează pentru a forma braţele canapelei. Se fixează bine cu adeziv sau scotch (sper să vă daţi seama din poze ce şi cum, nu prea ştiu cum să explic).
Canapeaua se îmbracă în hârtie glasată autocolantă sau se pictează cu acrilic. Pentru saltea am folosit o bucată de burete peste care am pus polar. Pernuţele sunt cusute tot din polar şi umplute cu resturi de material. Eu n-am mai apucat s-o îmbrac în hârtie sau s-o pictez pentru că mi-a fost sustrasă între timp, spre bucuria păpuşilor Elizei 🙂
Şi cu păpuşica:
Data viitoare vă arăt patul, un taburet şi o măsuţă de toaletă.
Dacă vă plac căsuţele de păpuşi şi vreţi să faceţi o bucurie unui copil şi o faptă bună, în acelaşi timp, intraţi pe facebook pe evenimentul dedicat strângerii de bani pentru Ioana şi puteţi licita o superbă casă de păpuşi din carton realizată de doamna Uca Milea. Licitaţia începe de la doar 25 de lei.
Laura, ma faci sa rosesc! Iti multumesc pentru apreciere! Canapeaua a iesit minunat! Tu esti foarte iscusita si cu mult talent, sunt sigura ca si casuta ta arata la fel de bine!
Hm, nu chiar 🙁 Sunt cam dezamagită de cum s-a comportat polistirenul la vopsit, însă cum Eliza a vopsit cu sârg la ea şi a fost încântată, nici nu cred că mai contează că, din punct de vedere estetic, nu e chiar o reuşită.
Sa stii ca ai dreptate, de multe ori cand lucrez cu David, incerc sa ma abtin, sa nu ma bag, chiar daca nu iese deloc perfect, el e atat de incantat de rezultat incat nu mai conteaza estetica.
ce ma bucur ca ai publicat asa ceva!!! de fapt toate articolele sunt interesante si ma ajuta mult in relatia cu copilasii mei! abia astept sa vad celelalte articole de mobilier si ne apucam si noi sa facem casuta papusilor! Multumesc frumos pentru tot!