Decoraţiuni florale de Paşti (IC 72) este nouă apariţie la editura Casa şi are multe idei cu tentă florală, romantică, delicată, speciale pentru cine iubeşte genul acesta de decoraţiuni.
Dintre cele 15 idei – puişori în leagăn, ouă dantelate, accesorii în stil romantic, ouă quilling, ghiveci şi ouă cu panseluţe, frunze transparente, ou transparent cu trandafiri, ouă decorate cu şnur (ceva similar am făcut aici), ouă îmbrăcate în textile, aranjament de masă festivă pascală, coroniţă de turtă dulce (pe asta am vrut s-o fac dar n-am găsit coroniţă din nuiele), coroniţă de primăvară, decoraţiune de Paşti cu crenguţe, decor pentru uşă din flori uscate şi tablou cu iepuraşi – am ales să fac un ou quilling.
Mi-a dat o groază de bătaie de cap pentru că: mai întâi am încercat să fac un ou curcubeu din toate fâşiile de quilling pe care le aveam prin casă, care, evident, n-au fost suficiente şi mai erau şi de lăţimi diferite.
M-am dus şi am cumpărat fâşii, le-am scos pe cele vechi după ce le lipisem deja cu pistolul de lipit, şi, evident, nici acestea nu au fost de ajuns, a trebuit să mai fac încă o vizită la Casa Retro după fâşii.
Sfatul meu e să folosiţi şi un şablon ca să vă asiguraţi că vă ies cerculeţele egale, la mine au fost cam după ochi şi mi-au mai rămas şi spaţii golaşe între ele pe care le-am umplut cu mărgeluţe. Şi, ca să fie tacâmul complet, la final am remarcat că oul trebuia poziţionat invers, cu agăţătoarea în partea îngustă, nu în partea lată cum am pus-o eu.
Modul de realizare e relativ simplu, doar că ia ceva timp: pe un ou de polistiren se fixează o agăţătoare din panglici (eu am fixat-o cu o clemă pentru aranjamente florale, dar puteţi lipi cu pistolul sau prinde cu ace cu gămălie sau puteţi folosi agăţători speciale pentru obiecte din polistiren).
Se fac cerculeţele din fâşii de quilling al căror capăt se prinde cu puţin aracet. Se lipesc cerculeţele pe ou cu pistolul de lipit. Dacă vă rămân găuri, puteţi completa cu mărgele – în carte nu rămăseseră găuri, evident, dar uite aşa răsar ideile “inovatoare”, din necesitate 😀
Ce idei frumoase,multumim ca le impartasesti cu noi:)!!!
nu stiu ce-ai gresit, dar arata foarte bine.:)
Oul e cu fundul în sus şi sunt spaţii prea largi între cerculeţe, trebuiau puse mai ordonat şi mai înghesuite 🙂
A iesit super! Imi place foarte mult si daca timpul imi permite as face si eu macar un astfel de ou pe care sa-l agat in crengute, mai am in plan sa pictez oua din care am scos albusul 🙂