Va rog să mă credeţi că sunt cea mai puţin indicată persoană să dea sfaturi sau recomandări cu privire la aşa ceva. Mult timp am refuzat să-mi actualizez telefonul cu un smartphone (de la serviciu, ca eu nu dădeam în veci banii mei personali) dar după ce l-am primit, am fost încântată de el.
Am avut un HTC (pe sistem Android) iar acum am trecut, de nevoie, la iPhone (HTC-ul a cedat). M-am obişnuit greu cu el, îmi plăcea mai mult HTC-ul dar are şi iPhone-ul avantajele lui. În afară de faptul că nu sunt pricepută la tehnologie, unul dintre motivele pentru care nu sunt tocmai în măsură să vă dau sfaturi e că eu nu o las pe Eliza să se joace pe telefon/tabletă (nici n-avem tabletă şi nici nu plănuiesc să cumpăr) decât în două cazuri: în tren/maşină, când călătorim pe o distanţă mai lungă sau la coadă/în situaţii în care trebuie să aşteptăm ceva şi se plictiseşte şi mârâie. În rest, nu cred că telefonul sau tableta au ce căuta în viaţa de zi cu zi a copiilor mici (dar asta e altă discuţie).
Printre aplicaţiile pentru copii pe care le-am instalat pentru cazuri de urgenţă se numără următoarele:
Tete in the country – aplicaţia pentru iPhone/iPad a Anielei Tănase (autoarea cărţilor cu trenuleţul Tete) – este în limba engleză, conţine sunete (în special de animale, dar și altele) şi imagini care se mişcă la atingere, precum şi o poveste care poate fi citită. Eliza e foarte pasionată de ea. Am cumpărat-o din App Store şi a costat, în lei, 8.39 lei. O găsiți și în varianta pentru Android aici.
Dorinta Mariei – o poveste scrisă de Sebastian Cochinescu și momentan la liber pe App Store, în toată luna septembrie. Povestea poate fi citită sau ascultată.
Angry Birds – joc de care Eliza a devenit foarte pasionată (nu știu de ce, că nu pricepe exact ce trebuie să facă, dar se chițăie foarte mult de încântare când joacă). Am două variante, unul simplu și unul cu anotimpuri și sărbători. Găsiți păsările furioase și pe iTunes și pe Google Play.
Fănică și asaltul microbilor – jocuri educaționale despre igienă de la Eduteca.
Aplicația recomandată de Ama, Nighty Night, gratuită pentru Android, pentru iPhone costă 99 de eurocenți.
Voi ce alte aplicații ne mai recomandați?
Later edit: Gând la gând cu mine, şi Ina (Karioka) a scris azi despre o aplicaţie pentru Android prin care cei mici învaţă alfabetul.
Eu am ramas la Angry Birds, pentru care Matei a facut o pasiune, noroc ca e foarte activ de felul lui si nu poate sta prea mult sa se joace. Culmea e ca uitandu-ma la el am facut si eu o pasiune, il mai folosesc cand am timpi morti (rar, adica) 🙂 E un joc de strategie, tre sa calculezi ce faci pe acolo.
Atunci nu-i pentru mine, eu ma plictisesc infiorator la jocuri :))))) De fapt, nu joc mai nimic, nici boardgames, nici jocuri pe calculator/telefon/tableta. Singurul care mai imi place e Scrabble dar n-am cu cine juca 🙂
Orice de la TocaBoca, sunt minunate toate jocurile lor, mai ales pentru copiii prescolari (de la 2 ani in sus).
Subscriu, vezi in special Hair Salon sau Toca Tailor, e o nebunie pt fete.
Al meu copil se joacă aproape zilnic Fruit Ninja și, mai ales, Subway Surfers, ambele pe Android…
la noi a fost invers, tot din motive de tehnologie: copiii au descoperit aplicatiile si apoi le-am inteles si eu (si updatat). noi avem asa: doua jocuri cu Ben Ten (febletea baiatului) un joc cu Hello Kitty (preferata fetitei), o aplicatie cu cuvinte in engleza (foarte utila, copiii au invatat citeva zeci de cuvinte din plictiseala), o aplicatie cu un catel care vorbeste, latra in cele mai nepotrivite momente, numara din 2 in 2 si alte chestii hazlii. si noi le folosim la drum lung si momente de maxima plictiseala in calatorii.
Cum se cheama aplicatia aceea din care au invatat cuvintele in engleza? Multumesc!
Iti recomand un joc pentru Eliza: ABC trenul alfabet de la kidsopia, daca il gasesti in appstore la apple. e super dragut si chiar merita,e vreo 6 lei.
https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.kidsopia.trenul.ro
Multumesc, Diana, am gasit-o gratuit in App Store 🙂 Dupa ce o testam, o sa actualizez articolul. Ma rog, gratuit partial 🙂
Noi descarcam multe aplicatii gratuite. Avem ipad pentru ca a primit Cati de la o fundatie din State care da iPaduri la copii cu nevoi speciale, si il avem de folosit de 10 ori pe zi cu ea. Ajuta la focalizare, la folosirea diferentiata a degetelor, la intelegerea cauzei si efectului (asta pentru bebelusi). Cu S. am descarcat tot felul de povesti interactive in engleza, aplicatii pentru trasat litere (sunt gratuite doar partial, maxim pana la G), ceva aplicatii de mate, ceva flashcards mai ales pentru Cati. Noi folosim destul de des iPadul, dar S. nu are voie decat cam 2 ore de ecran pe zi, asta incluzand desenele si tableta. Multumesc de pontul cu Povestea Mariei 🙂
Cu drag! Intre timp am mai descarcat si eu vreo cateva 🙂