Se pare că vă vorbesc de editura Eduard din an în Paşti la propriu pentru că la ultimul articol vă semnalam apariţia unei cărţi de Paşti şi acum vă semnalez, printre altele, şi apariţia unei cărţi de Crăciun 🙂 Dar până să ajungem la cartea de Crăciun, aş vrea să vă prezint noua serie Aventuri cu Broscuţ (The Purple Turtle) – o serie de cărţi cu activităţi pentru copii cu vârste între 2 şi 10 ani. În afară de grafica frumoasă, marele avantaj al acestor cărţi este că au un preţ foarte bun. Le găsiţi pe site-ul editurii precum şi în librăriile din toată ţara.
Prima este Alegem şi pictăm, cu Broscuţ ne distrăm – o carte cu pagini de pictat şi paleta de culori inclusă. Copiii pot picta cu pensula sau cu degetul umezit. Costă 7,5 lei. Pe restul le-am testat dar pe aceasta, nu, pentru că vreau să i-o pun Elizei în ghetuţe de Moş Nicolae.
Pictăm cu apă o lume minunată – este o carte cu paginile pre-pigmentate cu vopsea, se pictează cu pensula umezită.
Creionul fermecat este o carte simpatică potrivită pentru copiii pasionaţi de mistere. Funcţionează pe principiul folosit de detectivi când haşurează cu creionul pagina de sub cea pe care a fost scrisă o scrisoare şi scot la iveală textul misterios. Cu bănuţul n-a funcţionat la mine, cel mai bine cu un creion.
Hai şi tu copil isteţ, să descoperi şi să înveţi este o carte care se adresează copiilor mai mărişori (7-10 ani) – conţine diverse jocuri şi activităţi distractive. Pe unele dintre ele le-ar putea rezolva Eliza şi acum, in special cele tip “uneşte punctele”, labirinturile şi jocurile de identificare. Pentru că Eliza poartă un peticel pe ochi pentru strabism, trebuie să facă multe activităţi care necesită concentrarea privirii şi atunci acest tip de carte este perfect pentru noi.
Ştergem şi corectăm, activităţile rezolvăm este o carte cu pagini tip “scrie şi şterge”. Nu are o cariocă specială inclusă, pe copertă scrie că merge şi creion şi cariocă, însă eu am testat creion şi nu recomand, lasă adâncituri în cartonul lucios. Încercaţi cu orice cariocă şi ştergeţi cu un şerveţel umed.
Şi ultima carte, dar nu cea din urmă, este cea de Crăciun de care vă ziceam, Crăciunul minunat în codrul fermecat. Este o povestioară în versuri cu ilustraţii. Dacă versurile sunt slăbuţe şi n-aş recomanda cartea tocmai din cauza lor, ilustraţiile sunt magnifice şi m-au dus cu gândul la cărţile de căutare gen Hoinari prin anotimpuri. Sunt foarte detaliate şi arată mai degrabă ca nişte tablouri decât ca nişte ilustraţii de carte.
Dacă faceţi comandă pe site la Editura Eduard sau daţi peste cartea asta în librării, s-o puneţi în coş că n-o să vă pară rău. Puteţi inventa, alături de cei mici, o mulţime de poveşti doar pe baza ilustraţiilor.
Sunt foarte frumoase cartile.Multumesc ptr idee, sigur copila mea se va bucura de ele.
multumesc pt pont :); citesc cu drag fiecare post. Bafta in continuare!
Ultimele doua ilustratii m-au dat complet pe spate 🙂 DIn pacate pe site nu-s foarte multe info despre ea, as fi vrut sa stiu macar cate pag are, pretul e super-decent.
La cartea de Craciun? Iti spun eu – are 16 pagini cu 6 strofe de poezie.
Multumesc mult! Si ce format, daca se poate?
Toate pag sunt desenate asa frumos precum coperta si pag pe care ne-ai aratat-o tu? 🙂
Andreea, e format A4 si da, toate paginile sunt la fel de minunate, te asigur!
Cea cu pictatul mi se pare taare faină. Şi convenabilă ca preţ. Sunt curioasă ce preţuri au şi celelalte. Merci fain pentru recomandări
Cristina, toate sunt cam la acelasi pret.
Le-am cumparat pe cele recomandate pentru varsta de 2-3 ani. Multumesc mult!