Cake pops cu ciocolată albă

De fiecare dată când vedeam cake pops la cineva mi se păreau incredibil de greu de făcut. Asta până am pus mâna şi le-am făcut eu, evident, şi am văzut că se fac extrem de uşor. Am ajuns să fac cake pops pentru că aveam un chec care nu mi-a ieşit aşa de aspectuos pe cât aş fi vrut. Am mixerul stricat şi albuşurile nu s-au umflat suficient, astfel că atunci când l-am scos din cuptor s-a lăsat. Pentru că avea doar ingrediente de cea mai bună calitate în el (în special 11 ouă de ţară) am vrut să-i dau altă formă ca să-l mâncăm mai cu plăcere, aşa că m-am apucat de scotocit pe net după reţete de cake pops.

Aşa am aflat că nu e musai o reţetă, ci mai degrabă sunt câţiva paşi care trebuie urmaţi cu atenţie şi cake pops-urile vor ieşi ca la carte (mă rog, nu şi în cazul meu 🙂 Nu am poze nici cu paşii (care sunt foarte simpli), nici o poză prea reuşită cu produsul final pentru că era 10 jumate seara când le-am terminat şi eram extrem de obosită şi numai de poze nu-mi ardea. De asemenea, mie nu mi-au ieşit perfect rotunde, ci mai colţuroase, probabil că la ora aia nu mai aveam răbdare să stau să le bibilesc.

cake pops in proces

Ingrediente: un chec, un blat de tort, un pandişpan (ce vreţi, ce aveţi, ce vă e mai uşor să faceţi), o cremă făcută din unt, cremă de brânză (eu chiar am vrut să pun cremă de brânză Philadelphia cu ciocolată dar n-am găsit), zahăr pudră, seminţele unei păstăi de vanilie. Se pune cam o parte unt, jumătate de parte brânză, două părţi zahăr pudră. Eu am făcut din ochi (nu voiam să iasă aşa dulci), dar pentru precizie, dacă doriţi, folosiţi cantităţile oferite de Teo. În plus, vă mai trebuie beţe pentru cake pops (am înţeles că s-ar găsi la Kaufland).

Checul se fărâmiţează (eu l-am fărâmiţat împreună cu Eliza în blender) şi peste firmituri se toarnă crema. Puneţi crema treptat, amestecaţi şi testaţi compoziţia să vedeţi dacă se leagă. Eu a trebuit să mai fac cremă pentru că nu se lega suficient de bine. Pur şi simplu faceţi  o bilă pe care o apăsaţi puţin. Dacă se rupe imediat, mai adăugaţi cremă. Să nu puneţi prea multă cremă pentru că după aia compoziţia va fi prea moale şi nu va mai sta pe băţ.

Pregătiţi o tavă pe care puneţi hârtie de copt şi asiguraţi-vă că tava cu cake-pops-urile pe ea şi cu beţele vor intra la congelator. Eu am un congelator foarte prost compartimentat, aşa că a trebuit să le pun culcate ca să-mi intre tava acolo şi să scot şi sertarul.

Topiţi 50 de grame de ciocolată (eu am folosit albă, o ciocolată pentru patiserie de la Mega Image care s-a dovedit destul de bună, avea 25% unt de cacao. Încercaţi să evitaţi ciocolata de menaj obişnuită sau măcar asiguraţi-vă că are ceva unt de cacao în ea şi nu e compusă doar din aditivi şi zahăr la un loc). Băgaţi băţul în ciocolată şi apoi înfigeţi-l în cake-pop. Stropul acela e ciocolată va ajuta biluţa de compoziţie să stea bine fixată la locul ei. Daţi tava la congelator minim o oră.

După o oră, topiţi restul de ciocolată (cam două tablete de 125 de grame mi-au fost mie necesare, am avut cam 25 de cake pops) într-o crăticioară, la bain-marie. Amestecaţi în timp ce se topeşte şi trageţi de pe foc înainte să fie complet topită. Bucăţile rămase se vor topi dacă mai amestecaţi puţin. Aveţi mare grijă să nu intre niciun strop de apă în ciocolată altfel se va tăia!

Scoateţi tava de la congelator, treceţi fiecare cake-pop prin ciocolată (eu m-am mai ajutat şi de o linguriţă pentru a turna ciocolata pentru că nu am vrut să irosesc ciocolata topind mai multă decât e cazul doar ca să am unde scufunda cake-pops-urile), scuturaţi uşor ca să îndepărtaţi excesul şi rotiţi cake pop-ul în mână până se aşază puţin stratul de ciocolată. Înfigeţi în polistiren sau burete floral pentru a se usca sau puneţi-le cu capul în jos în hârtiuţe de bomboane (deşi se cam strică aspectul, dar dacă faceţi unele gen Sofia, atunci ăsta e aspectul corect). Dacă doriţi să le decoraţi cu bombonele, presăraţi-le peste cake pop imediat după ce l-aţi trecut prin ciocolată pentru că se întăreşte foarte repede. Noi am decorat câteva doar ca să-i fac pe plac Elizei dar nu recomand, e drept că sunt mai frumoase dar adaugă o cantitate de zahăr în plus pe care chiar o putem evita.

DSCN8598

Lăsaţi să se răcească bine (eu am lăsat peste noapte cu geamul deschis la bucătărie) şi consumaţi cu moderaţie. Sunt dulci şi au foarte multe calorii. Una dimineaţa la cafea e suficientă 🙂 De altfel, ca să mă asigur că nu facem exces (mai ales că Eliza m-a ajutat să le fac şi s-a culcat cu gândul la ele), am adus mai mult de jumătate din ele la serviciu şi le-am oferit colegilor. E bine să fie consumate cât mai proaspete, deşi ştiu că rezistă mai mult timp. Recomand să fie ţinute la frigider ca să-şi păstreze ciocolata forma frumoasă.

Nu numai că sunt impresionante ca aspect dar dacă aţi făcut prea mult chec pentru o petrecere sau o sărbătoare şi v-a rămas, puteţi să-l transformaţi în ceva delicios care va dispărea de pe masă cât ai clipi. Le puteţi îmbrăca şi în ciocolată neagră sau puteţi face interiorul “negru” adăugând cacao la blat sau la cremă. Totul e să aveţi imaginaţie!

13 Replies to “Cake pops cu ciocolată albă”

  1. Arată super bine! Bravo și să aveți poftă la ele!

  2. De astea,pe care le fac eu,stii? Ca e clar ca la astea m-a dus cu gandul cake pops-urile tale,pe care o sa le fac si eu ca prea arata bine 🙂
    http://silving.org/2012/11/15/chocopop/

    1. Nu le stiam 🙂 eu nu ma dau in vant dupa popcorn combinat cu ceva dulce, il prefer doar cu sare 🙂 Dar ideea e interesanta, cred ca merge si cu orez expandat.

      1. Merge si cu fulgi de porumb.Da,cred ca merge cu orice de genul asta.

      2. cameliavasilescu says: Reply

        Nu e vorba de pop corn ci de acadele din blat de tort!

  3. violeta.argatu says: Reply

    Wow!!!!

  4. Mmm. am mâncat o singură dată şi…aş putea să trăiescu cu ele!Arata yummy!

  5. de unde mai ai timp şi energie si răbdare să mai meştereşti şi asemenea minunăţii dragă Laura? arată superb şi sunt o bună alternativă pentru veşnicele tentaţii comercializate.

    1. 🙂 Pai imi fac timp 🙂 Doar ca gatesc foarte rar dulciuri in ultima vreme, atata tot.

  6. […] mai departe leapsa (cu aceleasi intrebari pentru ca mi se par tare potrivite) catre Coca, Roxana, Laura, Cristina, Simona, Adela, Cristina O. (sa nu ma bati ), Alina, Andru, Ella, Dagatha. Pentru ca […]

  7. violeta.argatu says: Reply

    Indraznesc sa te rog sa mai faci o data pe “doamna cu doua maini stangi” 😀 si sa-mi dai si mie o idee de tort pt Ioan- peste vreo 3 saptamani implineste 6 ani :). Multumesc mult!

  8. O sugestie, daca imi perimiti: mi se pare buna ideea ta cu Philadelphia cu ciocolata. Si daca nu gasesti, poti combina tu o Philadelphia simpla cu Nutella. E o varianta cel putin rapida si practica. Pentru mine, cel putin, e varianta castigatoare 🙂

    1. Laura Frunză says: Reply

      Da, pai Philadelphia cu ciocolata nu se mai gaseste la noi, cred ca n-a avut succes si au scos-o. Cred ca o sa merg, mai degraba, pe varianta mascarpone cu nutella, in loc de philadelphia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.