Morișca asta e pe lista mea de astă-vară de când am cumpărat din Lidl cartea din care m-am inspirat, Cele mai bune sfaturi pentru exploratori, o carte foarte frumoasă, plină cu idei de activităţi pentru aer liber (şi nu numai), lecţii de ştiinţe naturale (despre copaci, despre animale, despre noi, despre vreme şi multe altele), o carte numai bună de luat la ţară sau într-o drumeţie.
Din păcate, cartea nu se găseşte în oferta permanentă la Lidl, eu am luat-o anul trecut prin august, nici nu mai ştiu cât a costat, în jur de 15-20 de lei, cred. Dacă mai găsiţi la vară, v-o recomand din toată inima.
Materiale pentru morişcă: o farfurie din carton, un băţ/o şipcă de lemn, un cuişor, o foarfecă, un raportor.
Farfuria de carton se împarte în opt secţiuni egale cu ajutorul raportorului (eu n-am avut, am numărat adânciturile din carton) şi se taie, spre interior, până aproape de partea mai tare.
Fiecare dintre aceste opt “limbi” formate se taie pe jumătate, de la bază spre interior, apoi se îndoaie pentru a forma elicele moriştii. Sper să vă daţi seama din diagrama preluată din carte şi din poze cum se procedează, că nu reuşesc să exprim prea bine în cuvinte.
În carte se menţionează să pictaţi farfuria înainte de a o decupa, dar noi am folosit-o aşa, fără s-o mai pictăm. Fixaţi morişca de băţ cu ajutorul unui cuişor, având grijă să îi lăsaţi suficient spaţiu de manevră. Noi am folosit o piuneză şi nu prea se învârtea aşa cum ne-am fi dorit.
Morişca noastră de aproape:
Super! Ati avaut vant prielnic? :). ca la noi e din belsug 🙂
Daaaa, si pe aici e vant 🙂
Super ! se gasesc si pe internet idei de do it yourself dar majoritatea sunt in engleza..