Ce bine e să ai o mulţime de surse de inspiraţii (vreo sută aşa) când ai aniversări de copii şi vrei să duci felicitări făcute manual! Mă refer, desigur, la colecţia Idei creative, de la editura Casa, care m-a salvat întotdeauna din impas. Poate n-am reuşit mereu să duc un dar deosebit, dar o felicitare deosebită cu siguranţă am reuşit să fac.
În acest sens, ţin mereu în casă cartoane blank pentru felicitări şi pot improviza oricând o felicitare, fie că e pentru un adult, fie că e pentru un copil. Sâmbăta care a trecut am avut două aniversări, una de băiat şi alta de fetiţă. Fetiţei îi făcusem eu deja o felicitare (v-o voi arăta şi pe aceea) dar Eliza a insistat că vrea să facă şi ea una pentru că nu se poate duce la ziua cuiva fără un cadou făcut manual.
M-am bucurat să o aud spunând asta, e semn că se molipseşte puţin de pasiunea mea pentru lucruri făcute cu drag. A vrut neapărat să facă ceva din cartea Modele string art pe carton şi lemn, nouă apariţie în colecţia Idei creative de la editura Casa. Culmea e că odată cu String art am mai primit una, Ornamente hazlii de Paşti, dar nu a fost aşa de atrasă de ea cum a fost de cartea cu modele de cusături pe care a studiat-o cu atenţie şi din care a ales, în cele din urmă, fluturele roşu.
În carte aveţi tipare pentru toate modelele propuse, cel mai simplu e să le fotocopiaţi şi apoi să le puneţi deasupra cartonului pe care veţi transfera şablonul şi să înţepaţi direct prin cele două straturi. Eu am pus sub cartonul de felicitare o chestie groasă şi moale, nu ştiu exact ce e, o folie groasă de la ambalaj (se vede în poza de mai jos, e un fel de material poros) dar puteţi folosi şi hârtie gumată, astfel acul va intra mai uşor şi va fi mai puţin solicitant pentru degete. Eu am făcut găurile cam groase, ca să-i fie Elizei mai uşor să coasă, fiind începătoare în domeniu, dar nu e nevoie să le faceţi cu un ac aşa de mare, să fie aşa vizibile.
Pentru cineva cu mai multă dexteritate, merge şi cu un ac mai subţire, să le aveţi doar orientativ. Am folosit pentru cusut aţă de papiotă. Eliza a cusut aripile, eu am finisat la corp şi antene. Aici e ea lucrând la fluture:
Pentru felicitarea băiatului m-am inspirat din două cărţi diferite: cea cu string art şi încă una mai veche, cu modele de bărcuţe. Am împăturit bărcuţa, am lipit catargul (un băţ de amestecat în cafea), am decupat pânzele (triunghiuri de hârtie împăturite în două) şi am cusut floarea şi steagul.
Eliza a scris cu mâna ei pe amândouă “La mulţi ani! Cu drag, Eliza” şi le-am dăruit celor doi copii. Cu string art puteţi face multe lucruri, nu numai felicitări, puteţi face şi tablouri, puteţi decora punguţe de cadouri, puteţi face invitaţii sau bilete de mulţumire, coperte pentru cărţi şi jurnale, mărţişoare, decoraţiuni diverse. Cartea de la editura Casa conţine suficiente şabloane cât să deveniţi experţi în string art după ce le veţi fi încercat pe toate!
Felicitarea cu fluture poate fi dăruită şi de 8 martie sau de ziua mamei-
Cat de dragute sunt amandoua!