După ce am făcut papucei, un dream catcher şi un licurici, am continuat cu încă trei activităţi frumoase: un tablou cu crab, o lebădă din farfurie de carton şi un peşte cu fâşii ţesute.
Tablou cu crab (Sursa: blogul Crafty Morning)
Materiale: carton grunduit pentru pictură (sunt ieftine în Jumbo şi chiar în magazinele cu articole pentru pictură, astea au fost 2,5 lei bucata), acrilice sau alt tip de acuarele, ochi mobili (nu neapărat, puteţi să şi pictaţi ochii), aracet care se usucă transparent, nisip de pe plajă, o sită de la jucăriile de plajă sau chiar una de ceai.
Se pictează marea şi se lasă la uscat. Se pictează palmele copilului şi se face crabul (palmele se aşază “pod în pod” pentru ca degetele mare să formeze ochii crabului). Se lasă la uscat. Se lipesc ochii mobili. În partea de jos se întinde un strat subţire de aracet peste care se presară cu sita nisip. Se lasă la uscat bine.
Lebădă din farfurie de carton (Sursa: Pinterest, nu am găsit sursa originală)
Materiale: farfurie de carton, acrilice sau acuarele, aracet, pene (noi am colectat pene de pe jos din Microrezervaţia de la Delfinariul din Constanţa).
Se desenează cu un creion ciocul lebedei şi se decupează. Se pictează ciocul şi ochiul. Se lipesc pene în partea de jos. Eu am lipit o pană mică şi sus, deasupra ochiului, pentru că se întinsese vopseaua şi mi-a plăcut mult efectul obţinut.
Peşte cu fâşii ţesute (sursa: Krokotak)
Materiale: coală de hârtie A4, fâşii de hârtie colorate, cariocă neagră pentru ochi (noi am pus tot ochi mobili, că aveam o grămadă). Se decupează peştele, se ţes fâşiile, se desenează ochiul. Pentru instrucţiuni detaliate intraţi pe sursă, acolo aveţi modul de realizare în imagini şi veţi înţelege foarte uşor cum se procedează. Eu am avut atât fâşii subţiri de quilling, pe care le-a folosit Eliza, cât şi fâşii mai groase, tăiate cu foarfeca, pentru Matilda.
Listă materiale luate în concediu:
– coli/fâşii de hârtie colorată
– aracet
– pensule late şi subţiri
– acrilice sau acuarele/creioane/carioci. Recomand acrilicele dacă plănuiţi să pictaţi şi pietre. Suplimentar am mai avut pahar pentru apă şi planşetă pentru culori.
– farfurii din carton
– pene colorate (pene puteţi culege şi de pe plajă sau din rezervaţie, dacă mergeţi în concediu la noi)
– mărgele colorate cu gaură mare
– sfoară/şnur
– carton gros (reciclat de la o cutie)
– carton grunduit pentru pictură
– foarfecă
– ochi mobili de diferite dimensiuni
– scotch lat
– fire chenille
– glow sticks
Multumim pentru idei!
Ingenioase, la indemana, cu rezultate uimitoare!!!!
Sper sa reusim sa ne mobilizam si sa ne intoarcem cu minunatii lucrate manual, la malul marii.
Multumim pentru minunatele idei! Vacanta frumoasa, in continuare!