Concurs – 4 serii Andilandi pentru 4 câștigători norocoși

Concurs – 4 serii Andilandi pentru 4 câștigători norocoși

Dacă v-a plăcut articolul meu despre Călătoria lui Vlad în Celălalt Tărâm, atunci cu siguranţă o să vă placă acest concurs, pentru că avem de dat patru serii complete Andilandi. Fiecare serie conţine cele trei cărţi: Călătoria lui Vlad în Celălalt Tărâm, Aventurile Gemenilor dincolo de Poiana Vie şi Drumul Anei prin Valea Plângerii. În…

Vasele de tuci

Le-am denumit generic vase, deşi eu le spun “ceaune” aşa cum am învăţat acasă la părinţi. Acum deţin doar patru şi dacă ar fi după mine mi-aş lua şi mai multe. Sunt dependentă de ele chiar dacă în ultima vreme am tot auzit diverse chestii cum că nu-s bune şi bla bla, dar acelaşi lucru…

Dezvoltarea cognitivă a copilului

Săptămâna trecută au avut loc două evenimente care au pus accentul pe dezvoltarea cognitivă a copilului: o prelegere a terapeutului Gaspar Gyorgy despre importanţa cititului la copii şi lansarea unei campanii Secom de conştientizare a administrării acizilor graşi Omega 3 la copii pentru susţinerea dezvoltării neurocognitive. Despre primul eveniment vorbesc în cunoştinţă de cauză, am…

No Gravity – club de aventură şi escaladă

În Bucureşti apar, dacă nu săptămânal, cel puţin lunar, cluburi care vor să revoluţioneze lumea activităţilor pentru copii şi să-i facă pe părinţi să dea banii pe, de obicei, multe activităţi destul de banale. Vremea atelierelor creative a cam trecut, acum e momentul pentru activităţile fizice, pentru tot ce înseamnă puţin efort, disciplină şi mişcare….

O poveste de succes – Mioara Mihai de la Club Morişca

Circulă zilele astea pe net o ştire despre o aşa-zisă poveste de succes a unei românce care şi-a deschis nu ştiu ce magazin într-o ţară exotică şi s-a reinventat, pe banii unui iubit american, desigur, că doar n-o fi muncit pe brânci pentru cei 50 000 de euro. Şi stau şi mă gândesc cu tristeţe…

Marea enciclopedie a elevului

Tot în seria de “Înapoi la şcoală” voiam să prezint şi această enciclopedie de la editura Litera, doar că n-am mai apucat să public la timp articolul din diverse motive. Nu-i nimic, sunt sigură că informaţia vă va fi utilă la un moment dat, chiar dacă anul şcolar a început deja. Pentru Eliza această enciclopedie…

Pentru Bucureşti – Citim în iarbă

Sâmbăta aceasta are loc în Herăstrău la Roaba de cultură evenimentul Citim în iarbă. Vă redau mai jos programul evenimentului, în caz că sunteţi interesaţi să mergeţi. Cei de la editura All au un atelier care se anunţă interesant, chiar sunt curioasă cum va fi, dar din păcate noi nu putem ajunge. Şi atelierul despre…

Întrebări despre clasa Disney

Ştiu că a tot circulat pe net ştirea cu clasa Disney şi s-a revoltat lumea că inspectoratul le-a sugerat că nu e “normal” aşa ceva. Departe de mine să vă întreb cine stabileşte care e acest “normal”, eu am doar nişte întrebări şi mi-ar plăcea să o punem de o dezbatere ca în zilele bune….

Cărţi cu poezii pentru copii

Nu credeam că există copii care preferă în mod deosebit cărţile de poezii pentru că am remarcat în general predilecţia pentru povestiri, poeziile rămânând mai degrabă ceva ce se citeşte pe la grădiniţă sau se învaţă pe de rost pentru serbări sau la şcoală. Însă o prietenă mi-a spus că fetiţa ei e pasionată de…

Câte ceva despre filozofia Montessori

Nu o să vă povestesc în detaliu în ce constă filozofia Montessori, pentru că e plin netul de ea, o să vă povestesc doar câteva concluzii pe care le-am tras eu după ce am terminat de tradus o carte despre conceptul Montessori, aplicabil în special copilului până în şase ani. Credeam asta şi până acum…